7 Kasım 2012 Çarşamba

Bir Taşla İki Kuş Vurmak...

Tekrar ve tekrar merhabalar :)
Bugün sizinle bir ceket paylaşmıyorum iki ceketi bir arada paylaşıyorum aslında :) Bu aralar sürekli ceket ve türevlerini diktiğimin farkındayım ama elim bun aalışmışken birkaç model daha dikerim herhalde :) Aklımda gri dantel kumaşımla ceket yapmak vardı fakar içine astar dikip tek taraflı kullanmaktansa aynı kalıptan aynı boyutlarda başka bir ceket daha dikip sırt sırta birleştirip iki yönlü ceket yapmayı planladım :) Uzun bir ceket-mont'um oldu , pardon iki tane oldu :) Neyse laklakı kesip sizinle fotoğraflarını paylaşayım da ne demek istediğimi fotoğraflar anlatsın :) Umarım beğenirsiniz...
Yukarıda ceketimin dantel kısmını görüyorsunuz aşağıda ise triko kısmını.. Özellikle farklı kumaşlardan olmasını istedim ki kullanım alanı daha da geniş olsun :) Kumaşların yakından fotosunu daha aşağıda görebilirsiniz. Yakaları ister açıp yakalı olarak ister siyah görselde olduğu gibi brosla kapayarak kullanılabilir durumda. Ben düğme falan takmadım çift taraflı olduğu için kullanmadığım fırsat bulamadığım broşlarımı da böylelikle kullanma fırsatı doğar belki :) 







Evet kumaşlarım bunlar. Gri kalın bir dantel ve siyah benekli triko bir kumaş daha...

Yine Ceket Kalıbımdaki kalıpları kullandım. Fakat boy uzunluğunu uzattım elbette :)

Kollar da yine aynı kalıptan. Farklı olarak bu modelde iki kumaşı da aynı boyutta kesip diktim ve sadece kenarlarını birbirlerine birleştirdim o kadar. Yani aslında zor gibi görünüyor olabilir "Nasıl yaptın bunu" da diyebilirsiniz ama birini yapmakla içli dışlı yapmak arasında bir zorluk yok aslında. Astarla uğraşacağınıza iki taraflı bir ceket yapmış oluyorsunuz :) 



56 yorum:

  1. blogumda yazının baslıgını görunce dedım senaycım neler döktürmüş yıne:))koşa koşa geldım ...hayran hayran bakıyorumm:)))nıye her kelımeyı ıkı kere yazıyorum bılemedım ama agzım acık ızledıgım ıcındır senı belkıde...harıkaaaa olmuş...çokkkkk yakışmış canım...ne desem az vallahi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim yorum yazarken ne kadar içten yazdığını hissediyorum onun için aynı şeyleri de tekrarlasan iki kere de yazsan hiç farketmez canım :) Desteğin yeterli, yanımda olduğunu bilmek beğeninle bana omuz verdiğini bilmek yeterli gerçekten :) Ben senden ve diğer arkadaşlardan bu yorumları tekrar tekrar duyabilmek için böyle dikiyorum, paylaştıkça güzelleşiyor dikişlerim gerçekten :)

      Sil
  2. Harika bir fikir.Modelin duruşu, kumaşlar ve ceket(ler) çok çok güzel.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. şenay ama bunu bana yapma hayatım. güzel güzel dikiyorsun, güzel güzel giyiyorsun sonra ben önümdeki dosya yığınının verdiği sıkıntıya birde dikiş dikememenin verdiği sıkıntıyı ekliyorum. biliyorum ki sende onca işten arta kalan zamanına sığdırıveriyorsun bunca işi. hem ben daha kırmızı ceketine bayılmanın verdiği şoku bile daha atlatamamışken. tamam hepsi kabulüm ama şunu merak ettim kollarıda takıp ondan sonra iki ceket birleşti değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goncacım yapmayayım diyorum ama olmuyor duramıyorum canım sıkılıyor napim kuzum :) Bak sen şimdi çalıştığın için dikemiyorsun ben ise bir aydır evdeyim istifa etmiştim çünkü onun için seri halde dikiş yapıyorum yoksa evde oturmaya alışık değilim be goncacım :) Tamam eskiden de dikiyordum ama bu kadar hızlı değildim :) Şimdi evi temizliyorum ama aklımda hala yapacaklarım var bir an önce bitsinde dikşe gideyim istiyorum :)
      Ayrıca eve kolları da diktikten sonra birleştirdim. Herşey bitti pens varsa pensler de yapılacak hiçbirçey kalmayacak düzeltecek ondan sonra iki ceketi birleştireceksin kolları da iç içe geçireceksin.. Sonrada kenarlarını her ikisinin de içe kıvırıp etrafından birleştireceksin. Ben bir de bu kumaşlarda sağ-sol-arka ve kol dikişlerinin hepsinden de görünmez iple diktim sonradan. Kumaşlar birbirinden ayrık durmasın diye. Kopmuyorlar yani birbirlerinden biryere toplanmada olmuyor umarım anlatabilmişimdir.

      Sil
    2. teşekkür ederim hayatım ellerine sağlık dik valla hem güzel dikiyorsun hem de yakışıyor sana. bu görünmez ip misina gibi bir şey mi yoksa daha yumuşak bir yapısı mı var?

      Sil
    3. Görünmez ip derken Goncacım kafanı karıştırdım herhalde :) Misina güzel de onunla dikmek çok zor oluyor ben pek beceremiyorum kayıyor sürekli ve ayrıca sert bir yapısı da olduğu için dikişte çok işe yaradığını düşünmüyorum :) Sanki her an dikişin ucu açılacak gibime geliyor korkuyorum :D Ben siyah iple diktim dikişlerin üzerinden ama gri kısmına tam geçmedim siyah kısmından diktiğimi düşün teyel yapıyormuş gibi geniş aralıklarla dikişlerin üzerinden geçtim ama gri tarafın sadece iç dikişlerinden geçtim teyelleri sadece iki kumaşı birbirine hafifçe tutturmak için. Ay anlatabiliyor muyum bilmiyorum terim de bilmem bunun terimi mi olur onu hiç bilmem :) Görüntülü kayıt yapsam da eklesem kesmesini beceremem :) Ben bir onu becermeye çalışayım ya hakikaten :) Yoksa anlatma işinde hep çuvallıyorum :)

      Sil
    4. elde yapılan bir şey sanırım, anladığım kadarıyla etek ucu bastırma gibi ama açık renk tarafın sadece dikiş kısımlarından iğne batılmış gibi anladım anlamış mıyım? :)
      misinayı bende sevmiyorum hazır giyimde etiket dikiminde falan kullanıyorlar ipin ucu tenime batıyor ama iplik gibi yumuşak formlu ama şeffafa yakın tonlu ip var mı bildiğin dikişte kullanılan

      Sil
    5. Evet öyle sadece dikiş yerlerini birleştirir gibi etek uclarında yapıyoruzya kıvırırken :) Dışardan görünmüyor altını katladığın :) Öyle iki ceketi birleştirdim tüm dikişlerden. Siyah ip kullandım ve siyah taraftan diktim gri tarafaftan sadece küçük bir parça tutturdumki dışardan siyah ip çıkıp görünmesin :)
      O misinanın daha yumuşağına ben denk gelmedim henüz ben boncuk işlerinde falan kullanıyorum sadece kör ediyor beni zaten :D

      Sil
  4. ŞEnay ya !! sana nas, felak suresi yetmez kızım !! sana hatim inmek lazım nazar değmesin deyyuu maşallah yaaa çalışkan şenayım benim :) bizim meclisteki milletvekilleri azıcık senin gibi çalışsa memleket kurtulur be yaa :) şenay hazır ankaraya gidince milletvekili adayı ol be ya tüm oylarım sana veririm yahuuu :)
    Dantelli tarafını daha çok sevdim, nede olsa dantel aşığıyım. çok güzel olmuş, bir taşla iki deve kuşu vurmuşsun be yaa :)çok şıksın, milletvekili olunca meclisin en şık vekili olursun artık :) bak seni milletvekili seçtim bile bee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizciiiiiim vallahi yüzümü gülümsettin ve kendimle gurur duymamı sağlıyorsun hakikaten :) Her ne kadar o kadar olduğumu düşünmesem de teşekkür ederim canım :) Ama en son bildiğim kadarıyla dikişten sorumlu bir milletvekili yoktu benim çalışkanlığım sevdiğim işlerde işe yarar çünkü diğer işlerde tembelin önde gideniyim ben de :) Demekki vekiller de işlerini severek yapmıyorlar diye bir sonuç çıkardım ben de buradan :)
      Beğenmene çok sevindim Filizcim çok çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve verdiğin cesaret için :)

      Sil
  5. ŞEnay ya senin en tembel halin bile bu memlekete yeter de artar :) hem o milletevekilleri çalışmak için değil ceylan derisi koltuklarda uyumak için aday oluyorlar. çalışmaktan ölen tek bir milletvekili var mı yahuu şu memlekette ? seni aileden ve kadından sorumlu devlet bakanı, hatta milli eğitim bakanı seçeriz yahuu :) ya da çevre bakanı ne de olsa mesleğin demi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunların hiçbirini yapmayıp dikişlerime işime gücüme bakayım be Filizcim :) Onların hayatı hayat değilki bence. Ne ailecek oturma olanakları var ne çocuklarıyla muhabbet , istemem zaten ben öyle birşey :) Boşver onları biz onlardan daha iyiyiz :)

      Sil
  6. Harikasın Şenaycım,sana bir nazarlık lazım,yapıp yakıştırmak bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Güldencim :) Yapıyorum herhalde deiğin gibi yakıştırmayı da iyi biliyorumki sizlerden böyle güzel sözler duyabiliyorum :)

      Sil
  7. Merhabalar, yine cok guzel seyler dikmissiniz. Resimlerde o kadar sempatik o kadar neseli cikiyorsunuz ki bakinca sizin yaptiklariniza bende hep bir gulumseme oluyor.. Gule gule giyinin...
    Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özlem Hanım :) Ben de yorumunuzu okuyunca gülümsedim sağolun :)

      Sil
  8. Çok cici olmuş Şenay'cığım, güle güle kullan benim de böyle çift taraflı birşeyler yapma isteğim vardı, sen de görünce iyice heveslendim ama önce elimdekileri dikmem gerek, çalışınca bir parça zor olsa da imkansız değil. Senin siyah ve beyaz ise tam bir klasik olmuş doğrusu, iyi günlerde kullan canım:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten :) Benim de aklımda o kadar şey var ki yapacak ucundan kıyısından birine başlayıp bitiriyorum yoksa zihnimdeki liste defteri doldu taşacak azcık eksiltiyorum bende :)
      Ama herkesin beyaz olarak yanılgıya kapıldığı bir konuyu farkettim beyaz değil aslında o dantel gri :) Sen de yap bakalım işlerini bitir de :)

      Sil
  9. Süper olmuş. Kalıp yok uğraşma yok.. İç çektim valla. Çok beğendim. Güle güle kullan. Bayıldım. Çift taraflı olmasıda inanılmaz güzel. By

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bak bir kalıp çıkardım o da çok basit ondan sonra herşeyi koyup koyup dikiyorum :) Çift taraflı olma fikrini iyikide düşünmüşüm diyorum şimdi :)

      Sil
  10. Şenay hanımcım emeğinize sağlık çok çok beğendim ben bu ceketi. Gerçi diktiğiniz her şey için 'ayy ben bunu çok beğendim ' diyorum ama bunu hepsinden fazla beğendim galiba :) Beyaz tarafına bayıldım özellikle. Giyin gezin salının güzel günlerde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpil Hanımcım :) Aslında beyazdan ziyade gri bir dantel ama çok güzel bir gri beyaza da benziyor ışık altında :) Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  11. çok beğendim harika olmuş..dikiş bilmem keşke bilseydim dedim şimdi...zevkinize hayranım.sarı dantel bluz da süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler... Sizler böyle beğendikçe daha da fazla çalışıyor beynim yemin ederim tasarlıyorum dikiyorum ama yorulmuyorum neden derseniz güzel yorumlarınız sayesinde :) Sağolun :)

      Sil
  12. demek şenay 400 milyar emekli ikramiyesi istemiyon, sen de pek gözü tokmuşsun canımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok 400 milyar ikramiyeyi istiym da vekil olmadan verselerdi daha iyi olurdu :D Bak o kadar tempelim aslında :D

      Sil
  13. vekil olmadan 400 milyar ikramiye verseler senden önce ben baş vururum öyle işe bee :)ahhh bir gün bile vekil olsan yetiyor beee!! bir gün vekil yapsınlar sonra beni kovsunlar ömür boyu rahat ederdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Umut fakirin ekmeği Filizcim alsınlar ikimizi o gün çay içelim muhabbet edelim falan ikinci gün kovsunlar dimi :D Ama nerdeeeee :)

      Sil
  14. müthiş olmuş çok beğendim, keşke benimde yapabilecek kadar vaktim ve becerim olsa, tebrik ediyorum ilgiylede izleyeceğim bundn böyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgi atölyesi her zaman beklerim :) Bu arada 200. izleyicim oldunuz ayrıca teşekkür etmek istedim :)

      Sil
  15. Merhabalar kendi adıma bloğunuza hoşbuldum.. :)) azminizi tebrik ediyorum cok güzel şeyler dikmişsiniz güle güle giyin.. Benim bi sorum olacaktı bu akşam bende tüldantelden ilk tecrübemi kazanacagım kalıplarımı hazrıladım kumaşımı kestim, bu akşamda inşallah dikiş aşamasına geçecegim. Dantelde tecrübeli biri olara size sorum dantlleri düz ikişlemi birleştiriyorsunuz başka bi teknikmi kullanıyorsunuz, Düz dikişte problem olmazmı giyince acılmazmı tüldeki boşluklar diye merak ediyorum kumaşımıda ziyan etmek istemediğimden bi sorayım işimi garantiye alayım dedim.. :)) Teşekkür ederim ayrıca banada beklerim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki hoşbuldunuz :) İyiki geldiniz :) Yaptıklarımı beğenmenize çok sevindiğimi belirtip sorunuzun cevabını vereyim :) Dantelden dantele değişir dikiş şekli.. Bu modeldeki dantel sizin de gördüğünüz gibi kalın bir dantel ve zaten dikerken astarı da varmış gibi olduğu için düz dikiş yapmak zorundaydım ve düz dikişle diktim. Fakat bir önceki sarı dantel gömleğime bakarsanız danteli tek başına kullandım ve incecik bir danteldi. Desenlerinin olmadığı yerlerde inceeeeeee bir tül varki bu da düz dikiş yapsam da tutmayacağını ve yırtılabileceğini söylüyor bana :) Bunun için sarı gömleğimin birleşim yerlerinde ben sürfile yaptım. Önü arkaya ve kolları da gömleğe zigzaglarla birleştirdim yani. Böylelikle daha sağlam bir dikişim oldu. Yani ben dantele göre dikiş uyguluyorum. Siz düz dikişle dikip daha sonra içten çok dikiş payı vermezseniz onlarıda sürfileyle birleştirebilirsiniz. Çok ince bir dantelse zigzaglarla dikmenizi tavsiye ederim. Yoksa elimde kalır diye korkuyorum danteller için :) Umarım anlatabilmişimdir :)
      Bloğunuza baktım belki danteli paylaşmışsınızdır diye ama yok :) Zaten yeni bir blogcusunuz hayırlı uğurlu olsun :)

      Sil
  16. teşekkür ederim.. evet blog yazma olayında henüz yeniyim ama eski takipçilerdenim..:)) bloğumda danteli paylaşmadım eger bu akşam dikmeyi becerebilirsem paylaşacagım yarın.. sarı kadar ince değil burda dikmiş oldugunuz ceketinki kadar kalın değil:)) bazı kısımları ince bazı kısımları kalın bende zigzag yapsammı diye düşünüyordum sanırım en iyisi kalan ufak parçalarda bi deneme yapmak olacak.. Cvplarınız için cok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en iyisi kalan ufak bir kumaşla deneme yapın madem arada bir dantel :) Hangisiyle daha iyi oluyor görmüş olursunuz. Bunlar deneyim işi aslında zamanla yapa yapa anlayacaksınız siz de :) Kolay gelsin...

      Sil
  17. Harikaaaa.Hatta harika ötesi.Bayıldım bayıldım.İnsanın en çok ihtiyaç duyacağı iki renk bir arada daha ne isteriz:)Biri de bana bundan dikse yaa hayır demem.Ellerinize sağlık çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ceket dikmelere o kadar alştımki bu aralar :) Çok kolay oldu bunu dikmek gerçekten :) Beğenmeniz de beni o kadar mutlu ettiki bir tane daha mı diksem diyorum haha :)

      Sil
  18. ya gözümün önüne getiremedim nasıl diktiğini. tersini çevirince dikişi görünmüyormu :)
    tabi ben daha astarlı bişey bile dikmediğimden bilemedim mazur gör cahilliğimi :))
    çok çok güzel olmuş daha öncede dediğim gibi kesinliklen yapıcam bayıldımmm becerebilirsem tabi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim iki tane ceket dikiyorsun ve birini düz birini ters çevirip dikişkısımlarını birbirine yapıştıracak şekilde birşeltiriyorsun. İkisinin de dikiş kısmı iç tarafta kalmış oluyor böylelikle. Aslında biri diğerinin astarı oluyor her halükarda :) Diişlerin görünmesi olayına gelinceeeee dikiş paylarını çok bırakmamaya çalış çok olduysa da iki ceketi birleştirmeden kısalt dikiş paylarını ve her iki ceket de aynı ölçülerde olduğu için her bir dikişi birbirine denk getirerek dik. Kol çizgileri üst üste gelecek sağ ve sol yan çizgileri de üst üste sırt dikişi de üst üste gelecek gibi. Her bir dikişi birleştirince iğnele de kaymasınlar sonra da kenarları( boyun, ön ve alt kısımlar) her ikisi için de içe çevir ve iğnele sonrada komple dik... Benim o kalıptan başka birşey kullanmadım sadece boyunu uzattım haberin olsun ölçülerin benimkiyle yakınsa yakası için de o kalıp uygundur :)

      Sil
  19. Aman Allah'ımmmmmm bu nedir böyle :) süper ötesi yaa .benim acilen dikişi öğrenmem lazımmmmm.tabi derslerden fırsat kalırsa.Abla bu bir harika yaa eline sağlık.diktiklerinin hepsi güzel de bu bi ayrı güzeelll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Büşracım galiba bu dantel çok güzel bir danteldi de çok güzel durdu herkes onun için sevdi bence :) Kumaş çok önemli gerçekten dikerken her kumaş herşeye güzel olmuyor bu dantel bu modele çok güzel durdu hakikaten :)

      Sil
  20. Şenaycım tek kelimeyle baaaaaaayıııııııııllllllllllldııııııııımmmmmmmmm ellerine sağlık süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ne diyeceğimi bilemiyorum artık ben de :) Çok mutlu oldum çooooookkkkk :)

      Sil
  21. Çok başarılı ve kullanışlı olmuş,ellerinize kollarınıza sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize sağlık muhteşem bir şey olmuş bu :)

    YanıtlaSil
  23. Şenay Hanım süpper bir iş yapmışsınız, bütün yaptıklarınız çok güzel oluyor izliyorum sürekli ama..bu bir ayrı olmuş güzel çokta yakışmış üzerinize günlerde giyin inş:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy hakikaten çok çok teşekkürler demekten başka birşey gelmiyor elimden ama çok mutlu ediyorsunuz beni beğenerek gerçekten :) Sağolun varolun :)

      Sil
  24. Şenay hanım uzun zamandır blogunuza gelemedim yine harikalar yaratmışsınız iki taraflı cekete bayıldım çokta yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanımcım çok teşekkürler :) Çok uzun ara vermeyin özletmeyin kendinizi :)

      Sil
  25. ellerine sağlık bayıldım resmen,dikişe yeni başladım ve tarzına bittim desem yalan olmaz...aslında böyle bir kalıp edinip farklı şeylere uygulamak ne güzel,bende dikmek istiyorum yaaa,bu tunik harika ötesiiiiiiiiiiiiiiiii
    şimdi asıl sorum şu:dikişe yeni başladım kalıpları falan çok hoş anlatmışsın ama ben kıol kesimi ve birleştirmesi konusunda hep hata yapıyorum,burda dergisi alıyorum ama kalıpalrı arasında hiç düzgün bişey yok hele bir yardım et bacımyaaa senden öğrenecek çok var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merhabalaaarrr :) Dikiş sever birinin yardımına koşmak beni çok sevindiren olaylardan biri :) Elbette yardım ederim... Şöyle yapalım ben kare kare nasıl kol diktiğimi ve monte ettiğimi ilk kollu kıyafet dikişimde anlatayım resimlerle olur mu :) Çok sürmez meraklanmayın bu hafta içinde kollu bır kıyafet dikişi var kafamda o esnada kol kısmını ayrıntılı bir şekilde anlatacağım söz :)
      Tarzımı beğenmenize çok sevindim beni motive ediyour böyle şeyler sağolun :)

      Sil
    2. ne kadar alçak gönüllü ne kadar iyisin,benim için böyle bir zahmete girme arkadaşım,tavsiye edeceğin bir dergi bir yazıda olur.(ayrıca döndüğün yorumamuma cvp verdiğin içinde teşekkürler,bazı dikiş bloggerlarının burnu biraz havada oluyorda)ben müsadenle birşeey daha sormak isterim,kalıp olarak genellikle kahverengi bir kumaş kullanmışsın,temel kalıbın o mu?yani kendi ölçülerimize uyan bir kalıp edinip onun üzerinde oynamalar yapsak nasıl olur?

      Sil