9 Kasım 2012 Cuma

Bir Cuma Pazarı daha Fethedildi :)

Merhaba arkadaşlaaarrrr. Bugün yine Cuma ve Edirne'nin cuma pazarı günü :) Aslında neredeyse her hafta gidiyorum ama sizlerle aldığım kumaşları her zaman paylaşmıyorum çünkü gözü kalan almak isteyip alamayan arkadaşları sürekli üzmek olmaz :) Bugün olduğu gibi arada paylaşırım ama o kadar da olsun dimi :) Öncelikle kuzuma bir çanta almak istiyordum ve onu paylaşayım dedim :) Ama bu çanta pazardan değil anlayacağınız üzre :) Pazarda Pepeee olsun Caillou olsun bu tarz çanta çok fakar böyle farklı bir çantayı pazara getirmiyorlar ne yazıkki :)
Kuzumun kullandığıı çanta biraz büyüktü ve taşırken hep zorlanıyordu uzun zamandır bu kadar beğendiğim bir çanta görememiştim ve görünce hemencecik aldım :)

Bu eldivenleri de kendime aldım çünkü sabahları direksiyon çok soğuk oluyor ve ellerim donuyor :) Belki bileniniz vardır benim yüne karşı alerjim vardır onun için hiç kazağım olmaz benim :) Çok nadir kullanırım. Deri eldiven alacaktım ama onların dahi içi polar ve benim böyle tüylü şeylere karşı ten alerjim var :) Hapşırma falan değil ellerim kuruyor hemen :) Bu modeli aldım daha bir merserize tarzı gibi geldi bana gerçi yine de ellerim kötü oldu taktığımda ama hiç olmazsa ısıncam :) Krem falan sürcem artık napalım :) Kışın en iyi dostum kremdir benim :)

Sıra geldi pazardan aldığı kumaşlaraaaaaa. Bu puantiyeli makine örgüsü kumaşımı salaş bir bluz yapmak için aldım ve beneklerin renklerinde başka bir kumaş alıp kolalrını da o renkte yapmayı planladım. Bakalım fikrimi değiştirmezsem bu ikisinden bir bluz olacak :)

Bu kumaşı ne diye aldım bilmiyorum ama nasıl osla 2 liraya kocaman bir kumaş alıyorum bari alayın bulunsun dedim. Aslında soluk bir sarı ve böyle soluk renkleri çok sevmem ama bakalım bir gün işime yarar belkim :)


Bol makine örgüsü desenli bir kumaş daha.. Bundan da yine salaş bir kazak yaparım diye düşündüm ve Alex hemen gelip kalite kontrolünü yaptı :) Tüm kumaşlarımı bir yeme girişiminde bulunur mutlaka :) Bunu beğendi herhalde poz bilem verdi Oğluşum :)


Bunlarda kırmızı kalın bir kumaş ve sarı bir keten kumaş. Keten kumaşı bir gün astar olarak kullanırım diye aldım. Yazlıklarda ben astar olarak keten kullanmayı çok seviyorum çünkü daha da ferah oluyor elbiseler kıyafetler. O nedenle sarı ve keten birlikte görünce aldım hemen :)
Kırmızı ise kendinden desenli kalın bir kumaş ve aklıma yine daha günük bir ceket dikmek geldi :) Diğer kırmızı ceketim gibi ağır değil de fermuarlı bir model belki bu defa dikebilrim :)


28 yorum:

  1. beyaza bayıldım sabırsızlıkla bekliyorum ne olacağını. çantaya söyleyecek söz bulamadım bakkkkk.... çok güzelllll...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafamdaki listede sıralarını aldılar bakalım ne olacak :)

      Sil
  2. kumaşlar yine çok güzel şenaycım güle güle dik makine örgüsü desenli kumaş harika yalnız :) gözü kalan arkadaşlar dedin ya üstüme alındım taş düştü kafama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Yasemincim sırf üzülme diye her hafta aldıklarımı eklemiyorum yemin ederim. Gonca da çok üzülüyor pahalı pahalı kumaş aldğı için :) Ama biri diker biri bakar kıyamet mi koparayım her hafta :) Onun için arada ekleyeceğim bu hafta kuzumun çantası da vardı da onun için ekleyeyim dedim :) Ondan çok ben sevdim çantayı vallahi :D

      Sil
  3. Çanta ve eldiven harika:)Eşimin yiğeni için bende daha ufak çilkeli bir çanta yapmıştım.Blogumda mevcut fikir almak isterseniz kuzunuz için.Kuzenim Edirne'de okuyor nerde bu pazar söyleyim de gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çantayı gördüm çok güzelmiş ben de kuzumun günlük gezme tozmaları için yapabilrim ama çanta dikmediğim için üşeniyorum galiba :D Ayrıca Edirne'de cuma pazarı deyin bilmeyenin kafasını kırarlar kesin biliyordur bilmiyorsa da öğrenir kime sorsa :)

      Sil
    2. Çantayı tamamen elimde diktim.Her bir ayrıntısını hem de daha sağlam olsun diye:)Kuzenim gitsin bana da böyle ciciler alsın ordan.

      Sil
    3. Kuzenin öğrenciymiş çok yüklenme çocuğa :) Bna kumaş al dersen sürekli isyan etmesin haha :) Öğrenciler genelde özgür takılırya isyan bayrağını çekti çekecek halde dolanırlar zorlamayın :)

      Sil
  4. şenayy ya çantaya bayıldım, beni de evlat edinsen, bana da öyle çanta alsan ne güzel olurdu yaa!!senin yüne alerjin olduğunu bilmiyordum peki örgü kumaşları nasıl giyiyorsun şenay onu anlamadım yahuu. hatta yeni aldığın kumaşlar arasında örgü kumaşta var canımm. senin o rengi soluk dediğin şeyin desenine bayıldım yahuuu çok güzel kumaşlar almışsın güle güle güzel şeyler dikip giyersin inşallahh :)bence sen o rengi soluk değin çiçekli kumaşı etek yap, altınada koyu renk bir kumaştan astar yaparsın, çok güzel olur yahuu !! dantel havası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim sana da alayım aynısından evlat edinme yaşım tutmaz hele seni edineceksem deli misiniz derler haha :)
      Evet tenime direkt temas ettirmemeye çalışıyorum alerjim olmasa da ben zaten yüne sürtünmeyi sevmiyorum :) Farkındaysan o kumaşların hepsi delikleri kocaman kumaşlar ve mutlaka içlerine bir badi giymem gerekiyor :) Öyle olmalarına özellikle özen gösteriyorumki badi arada yüne temas etmemi engellesin :) Yani kazak giyecek dahi olsam ince bir badi mutlaka giyerim içime :) Zaten kazak diyebileceğim sadece 2 tane parça şeyim var ve ömrü hayatımda da o kadar oldu gerçek anlamda kazağım :) Çok da eksikliğini hissetmedim. Sadece yüne değil polara ve kadifeye de dokunamam ben :D Böyle garip bir kişiliğim süngere dokunmayı da sevmem :) Bulaşık süngerine de ıslakken dokunurum ama kuruyken dokunamam mutfakta hemen ıslatırım onun için süngeri ıslak olduğunda o tüycükleri hissetmiyorum herhalde :) Hele hele Şeftaliiiii zinharrrrrrrr dokunmam :)( gerçi şimdilerde kızım için ççok zor durumda kaldığımda soyuyorum için kalka kalka :D Biri soyarsa yerim de yerim ama :) )
      O kumaş dediğim şey zaten dantel bir kumaş da rengi bana bir garip geldi yine de aldım ama etek olabilir evet altına siyah astarla :) Dediğin fikir kafama yazıldı Filizcim :) Az fikir vermedin bana :) Bu arada ağaç temalı yüzük ve küpeler hala aklımda da bu aralar ceket dikişine verdim kendimi :)
      Allahııımmmmm ne uzun yazı olmuş :D

      Sil
    2. he ya Şenay ne uzun yazmışsın kızım nefesim kesildi okurken, arada dinlenip öyle okudum. yazıların aralarına bir taş ya da sandalye koyda oturup dinleyim:) ayakta dinlenmek zorunda kaldım yavv :)
      seninde ne garip alerjilerin varmış yahuu ! desene sen hiç örgü işi yapamazsın. hadi yünü anladımda şeftaliden niye tırstın yahuu !! inşallah bir gün geçer bu alerjik durumun .ben şeftali bulsam affetmem yerim bitiririm:)canım şeftali çekti yahuu ! şenay fikir para ederse fikirdir, benimki sadece görüş yahuuu fikrim olsa paraya para demez bahtiyar derdim :)

      Sil
    3. Biraz garip evet :) Şeftali olayı da tüylerinden dolayı bir dokunma tiksintisi diyelim ve geçelim biri soyarsa ben de kaçırmam yerim :) Ama nektarin çıktı allahtan da oohhhhh ye ye tüysüz tüysüz :) Fikir fikirdir bir gün para eden fikrin de olur meraklanma :) Para etmemesi değerli olmadığı anlamına da gelmez bence :)

      Sil
  5. hepsi de çok güzel, bereketli bir pazar alışverişi olmuş :) benim aldığım kumaşlar da dikilmeyi bekliyor, onlar bana bakıyor ben onlara, bir de zaman olsa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bakıyorum kumaşlar ama elime geçirinceeeeeee kesip biçiyorum dağıtıyorum ortalığı :) Aramızdaki fark bu herhalde :)

      Sil
  6. Ay ne güzel kumaşlar onlar öylee, bi gün oralara gelirsem Cuma'ya rastlatayım mutlaka, pazar için.

    Ece güle güle kullansın çantasını, pek şeker, pek havalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elif Hanımcım :) Bundan 2-3 ay önce parça kumaşçının önünde kimse olmazdı 3-5 insan olurduk hepsi bize kalırdı şimdilerde ise insan kaynıyor hepsini bitiriyorlar onun için erken saatlerde gidilmeli yoksa güzel kumaşlar kapışılıyor milletin gözü açıldı :)
      Ece çoktan içine oyuncaklarını doldurdu bile okula kadar sabredemez nede olsa :)

      Sil
  7. Şenay Hanım,

    Bu kadar çok dikmeyi, iplerle kumaşlarla oynamayı seven biri olarak; alerjileriniz size kaderin şakası (tokadı da diyebiliriz) gibi :))))

    Bence 50 li kadınların kullandığı o tiril tiril merserize ya da güpür dantel eldivenlerden kullanın. Sizin dantellerle aranız çok iyi zaten. Ayrıca çok da havalı olmaz mı? Olur olur...

    Çantaya ben de bayıldım gerçekten - eldivenlere de tabii. Zaten başka eldivenlere gönlünüz kaysın ki mirasa ben oturayım derdim var :)))

    Kumaşlar harika. Bu arada oğlan Alex değil miydi? Elex Azeri versiyonu olmuş :)))) Azeri'ler A harfini cümlede E kullanırlar. Ali beye, Eli bey derler mesela. Elex oğlan olmuş Azeri balası :))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Nurdan Hanımcıııımmm Alex'ime Elex yazdığımı siz söylemeseniz farketmeyecektim hakikaten :) Hatta yayınlamadan bir göz gezdirdim yine Alex olarak okuduya gözlerim o kelimeyi hala gülüyorum kendime :) Alex oğluşum Alex :) Azeriler öyle diyorlardır elbette ama benimki Fenerbahçeli olduğumuz için ordan gelme bir Alex :) haha :)
      Evet alerjim var maalesef ama kendimi bilince kontrollü giyiniyorum işte :) Belkide ondan bu dantellere sarılmam :) Merserizede pek problem yaşamıyorum ama pofuduk pofuduk tüylü iplerden uzak durmalıyım. Hem de uzun süre kullanılınca kaşıntı başlıyor burnum tıkanıyor falan :D Beter yani :) Neyse alıştım idare ediyorum bişicik olmaz bana :D
      Eldivenler de maalesef ısınmak için huylana huylana giycem artık napalım :) Çantada bütün gece Ecenin sırtından düşmedi bakalım yatarken de yanına isterse şaşırmam :)

      Sil
  8. Bu kumaşlardan neler çıkar neler.Merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarından neler çıkacağını en bile merak etmiyor değilim :)

      Sil
  9. çantaya bayıldım ben de lcw den kızıma kaplumbağalı çanta almıştım...ama paylaşacak kumaşım yok tabi:))))güpür kumaşına bayıldım varsın rengı soluk lsun h neler yapılmaz onunla neler.pörtföy yapmayıda unutma...alexın kanatlarından ısırıver cnm bı zahmet:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında kumaş satılır diye bir sayfa açıcam yazık vallahi :) Cuma günleri sırf kumaş için gidiyorum pazara vallahi :) Sonra ona bak buna bak almadan edemiyorum batırıyorum kocamı :D Portföy hımmmmmm valla düşünmemiştim açıkçası bir köşeye yazayım bu fikri de :) Bakalım neler çıkacak yakında bunlardan :)
      Alex'in kanatlarından bol bol öpüyorum zaten senin için ısırmayı denerim haha :)

      Sil
  10. ya ben o kumaşlara bayıldım özellikle dantelimsi güpürümsü olanı:(( off yaa..çorumda pazar yok malesef.ben kumaşlarımı genelde ankaradan alıyorum..bazen de çorumdaki kumaşçıda.. ...hele o örgü..çok güzel hepsi güle güle dik ...o kuşu yerim ben, yaramaz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler o kumaşlarla ne yaparım bir bakıcam :) Yakında pazardan alıp kumaş satışı yapmayı bile düşünüyorum yazık kimse kumaş bulamıyor çünkü :) Valla içim acıyor...
      Alex yine önümde oturuyor ayrılmaz benden ve şimdi de kafasına bir öpücük kondurdum sizin için :) Aman totomun dibinden ayrılmasın :)

      Sil
  11. Aaa kumaşlara bakınız çok hoş, bunlardan güzel şeyler çıkacak eminim, ama bizler topluca Edirne Cuma Pazarına gelebiliriz sanırım, beğenenleri çok çıktı baksanıza:)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birini yaptım bile gördüğünüz gibi sıra diğerlerine de geliyor. Yakında cuma pazarından satışa başlıycam internetten haha herkes o kadar çok kumaş istiyorki herkesin gözü kalıyor :)

      Sil