5 Ekim 2012 Cuma

Sonbahar Karmaşası (Hobini Yarat Yarışması)

Merhaba arkadaşlar. Aklımda bir fikir daha vardı yarışma için ve onu da yapıp ikisini birlikte kargolamak istedim ve dün bütün gün bununla uğraştım. MAsaüstü dekoratif tabak yaptım :)Tabiki her işim gibi başlangıçta hayal ettiğim gibi değil farklı bir şey çıktı ortaya kendinden spontane gelişen şeyler yaptım ve çok beğendim :) İlk defa polimer kil kullandım ve gerçektende süper bir malzemeymiş. Neyse yapılışını zaten resimlerle anlatacağım. Umarım beğenirsiniz :)
Çalışmamın adı " Sonbahar Karmaşası". Hakikaten de öyle değil mi :)


Evet bunu yapmak gerçekten çok zahmetli oldu çünkü aşaması çok... Karmakarışık bir tasarım yapmak istiyordum ve karmaşık başladım :)


7 parça tel büktüm garip şekiller verdi.Yukarıdaki parçaların yanyana koyulmuş hali var ve aşağıda da tellerle birleştirdiğim hali.


Birleştirip şeklini verdikten sonra polimer killerimi açıp şeritler halinde kestim.


Şeritleri gelişi güzel tellere doladım.

Bazı yerlere de yuvarlak olarak yapıştırdım :)

Aynı işlemi yeşil eva için de yaptım ve doladım.


Bir de iki rengi birleştirip birkaç yere doladım...

Daha sonra killerin pişmesi için fırına verdim çalışmamı ve 130 derecede yaklaşık 40 dakika pişirdim :)

Elimde bulunan koca bir kozalağı tellerle dolayıp konsepte uydurdum.

Kozalağın yanlız kalmasını istemediğimden iki renk ponpon yapıp onları da telle doladım.


Tabağımın son hali bu ve ben böyle karmaşık şeyleri çok severim onun için çok beğendim :) Ama objektif olamıyorum nede olsa kendi yaptığım tasarım :)


83 yorum:

  1. farklı ve bir o kadar da güzel bir şey olmuş :) çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim amaç da buydu farklı olsun istedim Büşracım becerdim herhalde :)

      Sil
    2. :) senin beceremeyeceğin tasarım yoktur bence abla:) ha bu arada bugün cuma kumaş alışverişi yok mu bugün :) :p

      Sil
    3. Yok canım bugün gitmedim :) Hem bu tasarımı yetiştirmek ve kargoya geciktirmemek için gitmedim hem de sırada o kadar yapacak şey varki yeni alışveriş aklıma yeni listeler soardı :) Listeye 3-5 şey daha sığdıracak yer kalmadı yeni kağıda da geçmek istemiyorum doldum taştım :)
      Not: Liste tamamen beynimde yani beynim yapılacaklar listesiyle doldu :) Bu hafta eksik kaldım ordan yarışma için :)

      Sil
  2. :)Kesinlikle karmaşık,farklı bir çalışma olmuş.Bana sadece kozalak sanki oraya ait değilmiş gibi geldi.Renk farkından mı bilmiyorum ama sanki oraya ait değil gibi.Hayal kırıklığı yaratmak isemem ama :))) Ellerine sağlık, başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hayal kırıklığı be güzelim :) Kozalak sadece renk versin diye ekledim amaç tabaktı orada :) Yarışma öğesi tabak yani sadece içinde telli brişeyler olsun boş dursun istemedim onları yaptım :) Kargomu yaptım artık içinden çıkaramam öyle gidecek yarışmaya olsun :) Beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  3. bayıldımmm...harıka olmuşş...senay cım yarısma ya göndersene bunu ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim zaten yarışma için yaptım bunu :) Sonbahar tasarımımdan ikincisi :) İkisinide kargoluycam birazdan kolim hazır :) Sergiye gidiyorlar beğenmene sevindim :)

      Sil
    2. Bir önceki yazıma bakarsan görürsün :) Onu daha önce ekledim onu dün bitirmiştim dün bunu yaptım :)

      Sil
  4. Eline sağlık çok değişik olmuş geröekten ve tam bir el emeği bu çalışma.Ama banada kozalak değişik geldi belkide sarı ve yeşilin çok canlı olmalarından kaynaklanıyo olabilir.ama genede çok güzel emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hakikaten de el emeği oldu tellerden ellerim delik deşik ve acıyorlar :) Polimer kil kırılmadan sarmak da bir o kadar zorlayıcıydı aslında :)
      Beğenmene sevindim MErvecim :)

      Sil
  5. Sevgili Şenay Hanım;

    Her iki işinizde de farklı olmanın farkı ortaya iyice çıkartmışsınız. Bence önemli olan da bu!

    "Picasso' da kadınları, tabiatı, evleri, objeleri kendi perspektifinden gördü yamulttu ve çok eleştirildi ama bugün itibarıyla dünyanın en pahalı tablolarına da o imza attı. Özgünlük böyle birşey zaten!

    Kazanıp kazanamayacağınızı bilemem; jürinin estetik anlayışına kalmış herşey!Ama ben sizi, farklı ve özgün olmayı başarabilmiş olmanızdan dolayı içtenlikle tebrik ediyorum.

    Güzel bir haftasonu sizin olsun!
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanımcım çok teşekkür ederim okadar gurur duydum ki kendimle bu güzel yorumunuzdan sonra :) Bazen farklı düşünmek zor oluyor ama böyle durumlarda çok işime yarıyor. Kazanıp kazanamayacağımı bilemiyorum ama ben o makinenin ne olduğunu bile bilmeden giriyorum bu yarışmaya inanın :) Amacım elbette kazanıp o gururu yaşamak ama bir kez daha sergiye birşeyler gönderme fırsatı bulmuş oldum bu vesile ile :)

      Sil
  6. ayyyyy bu çok orjinal olmuş yahu!!!!!! bayıldım vallahi tasarım diye ben buna derim kaç tane malzeme bir araya gelmiş, ellerine, fikrine sağlık şenayyyy :) bence sen bu işi büyüt daha neler yaparsın sen :)yeni bir şey keşfetmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet keşfettim keşfettim de yoruldum be Filizcim bütün bir günümü aldı hakikaten :) Aslında nasıl yapacağımı düşünmek denemek daha çok zamanımı aldı. Ama sonuçtan memnun olunca hepsi unutuluyor :)

      Sil
  7. tellere ne güzel şekil vermişsin bayıldım duruşuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet asıl sorun o duruş ve bozulmaması umarım kargoda birşey olmaaaaazzzzz :(

      Sil
  8. ben 'fikir yumağı' yarışmasından sonra 10marifete üye oldum ve sizlerle tanıştım, yarışmayı kazanamdım ama sizin gibi güzel insanları tanımama vesile oldu. ben yaptıklarımı paylaşma cesaretini bir yarışma sayesinde edindim bazen kazanmak farklı yollarla oluyor :)
    senin bu son tasarımın yeni bir fikir ve geliştirilebilecek bir projeler zincirinin ilk adımı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de o civarlarda üye oldum ama yarışmayla alakam yoktu Serpilin araba örgüsünden sonra gördüm yarışmayı ve evet kazanımlar başka şekillerde oluyor. Ben de sizleri kazazndım gerçektende :) Ve bu yarışma için gönderdiklerim bana huzur kazandırdı bile çocuklar için satılacaklar çünkü :) Yeni bir fikir de doğmuş oldu senin deyiminle :) İlk kez polimer kille de uğraştım vesile oldu bak daha neler neler kazanmışım ohooooooo iyikide yapmışım dimi :)

      Sil
  9. kutuya şu koruyucu köpüklerden koysaydın onlar korurdu, teknoloji aletlerini köpükle kutuluyorlar ya . sen nasıl kutuya koydun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir koli yaptımkiiiiiiii bişicik olmaz herhalde. Kumaş kırpıntıları arasında güvenle evlerine gidecekler diye düşünüyorum :) Ama kargo tekmelerse bilmem ama ptt kargoya vermeyeceğim verenlerden kırıldığını duydum ona dayanamaaaammmm :)

      Sil
  10. niye tekmelesin canım, tabii sinirli bir gününe rastlamazsa kargo görevlisinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani lafın gelişi söyledim düşer falan belli mi olur haha :) Bişicik olmaz kötü düşünmeyelim de kötü olmasın :)

      Sil
  11. Şenaaaay olağanüstü bir çalışma bu ve ben böyle çalışmalara bayılırım :)ayrıca büyük emek vermişsin,inşallah yerine sağ salim ulaşır canım.
    Belki biliyorsundur ama bilmiyorsan sana bir fikir vermek isterim izninle.Tellerle oynamayı ve değişikliği seviyorsun ya.Şimdiii mutfak mikserine hamur karıştırma ucunu takıyoruz (bir tanesi yeterli)kalınsa iki kat inceyse birkac kat telimizi ortadan ikiye katlayıp iyice bükerek uca tutturuyoruz.Diger ucunu da kapı kolu gibi bir yere sabitliyor ve gergin halde tutarak mikseri yavaş ayarda çalıştırıyoruz.Tel bükülmüş ip halini halıyor.Nasıl beğendin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha :) Bilmiyordum ve bir denemek lazım :) Da benim mikserim kendi aparatı komple takılmadan çalışmayan bir model anneminkini ödünç alıp bir ara denerim haha neler var neler :)
      Beğenmene de sevindim güzeim :) Emek yoğun bir çalışmaydı evet biraz önce de kargoladım yeni geldim eve :) Umarım birşey olmaz özellikle belirtiitm :)

      Sil
  12. Kısa bir süre gümüş örücülüğü kursuna gitmiştim,bilgi oradan :)dene bak seversin tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öğrenmede sınır yok tabiki :) Deniycem bakalım haha ama hala komik geliyor haha :) Teşekkür ederim fikir için :)

      Sil
  13. bende sevdim bu karmaşık şeyi şenay ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Şenay Hanıımm

    2 ödül blogumda sizi bekliyor. Bir uğrayın lütfen :)

    YanıtlaSil
  15. şenay hediyen hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  16. harika olmuş, ellerine sağlık;)

    yeni bir izleyicin var, bende beklerim;)

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Ben de mutlaka uğrayacağım :)

      Sil
  17. Bayıldım Şenay hanımcım inanın bayıldım.Dün akşam yorgun argın şöyle bir bakmıştım yorum yazmaya zamanım olmadı, ama bu sabah uyandığım gibi aklıma geldi tasarımınız biliyor musunuz :) Takı kursuna gitmiştim bir aralar. Hocamız böyle tel çalışmaları yaptırmıştı, takılacak birşeyler yapmıştım ama hiç böyle bir şey aklıma gelmemiş. Bakır tel kullansanız biraz daha kolay olabilirdi çalışması, galiba en sert teli seçmişsiniz ama harikalar yaratmışsınız doğrusu.Sanırım bafon tel bu..Fikrinizi çalmak gibi olmasın diye söylemeye çekiniyorum ama bakır tel kullanarak ben de böyle bir kase yapmayı çok isterim, sizi referans göstererek tabi:)Bir tek kozalak oraya ait değilmiş gibi duruyor, yoksa yaptığınız herşey harika olmuş, size şans getirmesini diliyorum :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkürler Serpil Hanımcım :)
      Gerçekten çok mutlu oldum güzel yorumunuza :) Bakır tel evet daha basit olurdu yapılış açısından fakat bunu kargoyla İstanbula gönderdiğim için ondan bozulmalar olabilirdi. Sert ve sağlam durmasını istediğimden kalın tel kullandım. 10marifet için Sevgi Ağacı yapmıştım ve onun için almıştım bu kalın teli ve evde biraz kalmıştı. Aklıma geldi yapayım dedim. Aslında yaparken gelişti herşey kendiliğinden geldi ilhamlar sırayla :) Polimer kilide keseyim dedim dolayayım bakayım dedim falan :) Pompom mu yapsam da telle sarsam dedim :) Kozalak ta sonbaharı anımsattığı için ve içinin daha dolu görünmesi için koymuştum. Hep o şekilde fotoğrafladığım için ve kargoyu da yaptığımdan kozalaksız fotoğraf sunamıyorum ama artık gönderildi kargo :)
      Neyse fikir çalmak ne demek bilakis çok memnun olurum :) Beni de referans göstermeniz çok memnun eder ilham vermek harika bir duygu hakikaten :) Çok mutlu oldum sabah sabah :)

      Sil
  18. Çok güzel fikir:) Tabak kısmına bayıldım polimer kili bu şekilde kullanmak çok değişik olmuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Polimer kili ilk defa kullandığım için zaten şekil falan veremezdim herhalde :) İlk için uygundur bu kullanım şekli :)

      Sil
  19. selam canım güzel yorumun için çok teşekkür ederimm
    sevgiler
    öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoooo kıyafetleriniz ve siz hakediyorsunuz söylediğklerimi gerçekten... Hem güzelsiniz hemde güzel giyinebiliyorsunuz :) Ben de öpüyorum :)

      Sil
  20. çok orjinal olmuş gene şenaycımm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim yarışma için olunca farklı birşey olması gerekiyordu elbette ben de öyle yapmaya çalıştım :)

      Sil
  21. Çok hoş bir çalışma olmuş,ellerine,emeğine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. gerçekten tam bir karmaşa ama çok hoş olmuş canım. bu arada benden 1mimle kurtulacağını sanmamıştın değil mi? kötü kadın gülüşü yapıyorum burada hahahhhh
    http://www.cati-kati.net/2012/10/5-sey-mimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygucuuummmmm :) Teşekkür ederim zırt pırt mimlediğin için :) Fakat bu hafta sonu İstanbula gidiyorum nişan var sergi var falan :) Şu aralar bloğuma bile birşey ekleyemedim.. En yakın zamanda yapacağım garanti ederim canım benim :) Daha sırada Nurdan hanıma da cevap vermem gereken bir yazı daha var o da aklımda ama elimde değil yapcam yapcam hepsini ama :)

      Sil
  23. şenay, bu polimer killerden artı mı? artıysa güzel cruciani olur bu renklerden diyecektim :) polimer kilden cruciani yapan ilk kişi ol şenay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) İlham perisi gibi çalışıyorsun Filizcim hakikaten :) Ama bu kili pişirince katılaşıyor öyle olunca bileğe yada boynumuza geçirmek zorlaşabilir :D o kadar uzun boylu yapamam herhalde haha :) Crucianiden önce yapacaklar listesi uzadıııııııııı da uzadııııı. Daha senin önceki fikirlerinden de yapacaklarım var :) Bu tel kolyelerin küpe ve yüzüklerini yapıcam inşallah bir ara haha ama hangi ara bilemiyorum :)

      Sil
    2. cruciani ne yaf :S

      Sil
    3. Duygucum :) İnternetten arattım ben de cruciani bileklik modelleri dersen görürsün :) Hatta Zulaltan ın sergi için gönderdiği örgü takılar içinde de var :) Onların adı öyleymiş ben de yeni öğrendim haha :)

      Sil
  24. tek tek yoncaları yapacan, sonra tel halkayla birleştirecen canımmm:) aklında olsun bak bu fikri okuyup yaparlarsa şaşırma bakem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim neden sen denemiyorsun hakikaten de güzel fikirmiş evet tek tek olunca olur boncuk gibi dizilirler sonra :) Ama kafa full dolu olunca onu bile akıl edemedim nasıl olurki diye biraz düşünmüştüm yine de aklıma gelmedi... Şu ara kırmızı bir ceket dikiyorum dün dikmeye başladım akşam oturdum son kesimlerini falan yaptım.. Anneme bir bluz dikmiştim nişan için iki gündür onunla uğraşıyordum başım çatlıyo dikişten :) Hafta sonu İstanbuldayım yapacak işlerim vardı beyin durdu :)

      Sil
  25. neeeeeee ceket mi bak çok merak ettim :) crucianiyi sonra yaparsın canım acelesi yoktur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ceket girişiminde bulundum senin de gönderdiğin o kitaplardan sonra canım çekti bakalım nasıl olcek :) Ama uzun iş ya ceket bir alıp bir bırakıyorum haha :) Bu akşam da muhteşem yüzyıl var bugün mola var yarın yapcam artık devamına :)

      Sil
  26. ben de fikir var icraat yok şenay, sen yaparsın nasılsa diye sana güveniyom :)polimer kil için de baya teknik adet edevat lazım be!! hiç bulaşmayayım sen ucundan bulaştın ya topu sana attım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. At bakalım at :) Ama bir elimde dikiş için iğneler diğer elimde polimer kil için falçata ağzımda toplu iğneler kemerimde makas .... Devam etmeyeyim yani mühimmat deposu gibiyim bu aralar o topun yanlışlıkla birine değecek patlayacak kıss hahahaa :) Ben kafamla durdurup göğsümde yumuşatıp alıyorum koyuyorum bir kenara elim boşalınca patlatmadan yaparım diye :) Fikirlerine sağlık :)

      Sil
  27. bu ne karmaşa şenaycım yazın bittiğine çokmu üzüldün :)
    farklı bir çalışma olmuş. yine herzamanki gibi çevreci kişiliğinden izler taşşımakta. ellerine sağlık...

    senin için küçük bir ödülüm var :)
    buraya tıklarmısın http://x-madame.blogspot.com/2012/10/odul.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben seviyorum böyle karışıklıkları :) Yazın dayaparım kışında böyle şeyler :D Ama ben yaz insanıyım aslında renkerin insanıyım :) Üzüldüm elbette yazın bitimine :)

      Sil
  28. şenay,sana bir şey soracaktım, hani şu yanda 15.874 rakamı var ya izlenme sayısı mı?
    izlenme sayısını nerden biliyon? kim geldi siteye, tıklayan kim resimlere ya da kaç kişi tıklamış görülüyor mu ?blog işini öğreneyim diye soruyorum canımm :)ilerde lazım olur :) çoook ilerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim onlar kolay o istatistiği ve diğer bir sürü şeyin kaydını gmail kendi tutuyor zaten. Her girişte güncelliyor tıklanma sayısını. Evet o sayı siteye her girişinde artar tıklanma sayısı diyebiliriz :) Tasarım kısmından gedget ekle dediğinde buna özel bir gedget var ve ekliyorsun gerisini kendi yapıyor :) İlerde yani çok çok ilerde lazım olursa çok kolay hiç tasalanma :) Yavaş yavaş yap sen istersen ilerde çok ilerde sıkışmazsın :) Sadece başta azcık sıkışıyor insan yetişemiyor ama sonrasında rutine biniyor herşey :)

      Sil
  29. çok sağol cevapladığın için canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Filizcim. Sen sor ben her zaman cevaplarım. Konuşmayı da yazmayı da severim :)

      Sil
  30. evet rakam yükseldi:) demin ki rakamı ben yükseltim şenay, şimdi 15.882 oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhhhh yükselt yükselt :) Doğrudur her seferinde sayı artıyor bu sayının bilmem kaç bini benimdir zaten ikidebir bakıyorum yeni yorum falan var mı diye artıyor tabiki o sayılar :)

      Sil
  31. Yok yok, deli işi bu deli işi... :)) çok güzel olmuş! elinize sağlık! :D

    YanıtlaSil
  32. şenay, segiden ne haber satıldı mı senin işler ?

    YanıtlaSil
  33. bu arada filiz özdemir zulaltan oluyor:) yeni adresten attım mesajı ya bu kim acaba sorma diye açıklayayım dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim Facebookta da Filiz Özdemir olduğun için kim olduğunu gayet iyi biliyorum :) Bu arada çalışmalar kapış kapış gidiyor Filizcim. Ben bir tur attım aklıma alacaklarını yazdım ikinci turda kalmamıştı çoğu çok üzüldüm :) Süper yani...

      Sil
  34. kimlerin ki kapış kapış gitti bakem benimki olmadığı kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum biz laklaktan pek farkedemedik ama herkes eli dolu dolu çıkıp durdu :) Kalbim sergide kaldı :) Hepsini alasım vardı alamadıııııım :)

      Sil
  35. bence polimer kil takılar ilk satılanlar olmuştur, orjinal takılar vardı :) senin ece o tütüleri istemedi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O prenses tütüsü vardıya tüm çocuklar istemiş onu ve Ece de istedi elbette :) Ama 100 lira fiyat biçmişler harikalığı aşikar ama ben neyse gerek yok dedim bir şekilde kandırdım şükür :) Polimer kil bir tacım var benimde artık :) Aldıklarımı fotoğraflıycam alamadıklarımı da başkaları fotoğraflasın :)

      Sil
  36. tabii sen terzi olunca kendin yaparsın ne olcek :) hem de 10tl den aza mal edersin tütüyü :)yapamayan parayı basar alır, şenay herkes sen mi kendi diksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcimle birlikte dolanıyorduk Ece isteyince Serpil de öyle dedi sen yaparsın dedi :) Ben de valla Serpilcim ben yaparım diye birşey alamıyorum dedim :) Nasıl olsa biri alacaktır Filizcim :) Keşke hepsini alabilsek de yardımımız daha fazla dokunabilse ama herşey alınamıyor ne yazıkki :)

      Sil
  37. şenay, yarışma ne oldu kuzum onu unuttum ben :) kazanan ne zaman belli olacakmış ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışmaya daha var canım 25 iydi galiba açıklama tarihi :) Bugün yarışmaya katılacak olan çalışmalar satıldı bile :) Selcenin sonbahar hasadı ve nurayca tasarımların kırlenti ben oradayken satıldı gördüm ama orada göremediklerim ve satılmış olanlar da olmalı. Gül güzeli kırlent yoktu mesela o da satılmıştır. Ama çoğu büyük parça olduğu için fiyatları da güzeldi :) Fakat haikaten fiyatlar o kadar güzeldiki herkes alabilirdi yani çok sevindim :)

      Sil
  38. şenay, senin işlerin fiyatı neydi merak ettim, baktın mı kendi işlerine ağaç kolyelerin falan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ağaç temalı kolyelerim 15 liraydılar. Pofuduk kolyelerimi falan göremedim herhalde satıldılar. En son yarışma için gönderdiğim çınar yapraklı çalışma 25 liraydı ve diğer tabak da 30 liraydı . Selcenin aynası 80 liraydı ve kocamaaaaan bir aynaydı :) Benim favorim sonbahar perisi de harika birşeydi ve 100 liraydı çok harikaydı yakındanda...
      Ecercenin koruncuk köyü çok güzeldi fiyatını hatırlamıyorum ama ilk gözüme takılan küçük olmasıydı. Sanki ben daha büyük hayal etmiştim öyle sanmıştım ama minnacık geldi gözüme. Yine harikaydı ama hayallerimde kocaman birşey canlanmıştı :)

      Sil