19 Ekim 2012 Cuma

Siyah Uzun Ceketim...

Merhaba arkadaşlaaaaaarrrrrr. Kırmızı bir ceket dikiyorum aslında ama onun kırmızı ipini bitirip almaya gitmeye de üşenince ara vermiş oldum ve bu arada da siyah, uzun, önü kısa arkası uzun, hem spor hem klasik bir ceket diktim :) Nasıl mı olur resimler aşağıda siz karar veriniz :)
İşte önü kısa arkası uzun ceketim :)

Ceketi kullanırken beyaz kemer kullanmayı tercih ederim herhalde çok sevdim :) Kollarındaki kıvrılan beyazlıkla daha uyumlu oldu :)

E tabi kollar aslında siyah uzun bir kol isterseniz kıvırıp spor bir model haline getirebiliyorsunuz :)

Arkadan duruşu da çok güzel oldu , önü kısa arkası uzun olduğu için oval bir kesim yaptım ve çok zarif furuyor öyle :)

Ceketin yaka kısmında agraf kullandım ve istediğim zaman kapatabiliyorum :) Japonlar gibi oldu :) Yaka yapmadığım için de o kadar kısa sürede bittiki yapması aşağıda anlatacağım zaten yapılışını :)

Bu da kemerli hali :)

Kemerli ve bğazı kapalı hali de böyleeeee :)
Umarım beğenirsiniz :)

Peki NASIL MI YAPTIM?

Eveeeeeettttt anlatmaya başlayayım :)
Evet öncelikle kalıplarımı koydum ve size bahsetmiş olduğum Ceket Kalıbım  yazımdaki kalıplar bunlar. Anlayacağınız kalıpları bir kere çıkardığınızda işiniz bitiyor defalarca kullanıyorsunuz :)
Arkayı tek parça kestim fakat arkadan belime de oturması için orta kısmından daha sonra diktim onu da unutmayayım :) Bu model yazımda da bahsettiğim gibi yaka olmayan bir model ama ben de kolay olması için öyle bir model tasarlamak istedim :) Yapacağınız şey kalıba göre parçaları kesmek ve birleşim yerlerinden dikmek. Aynı şekilde fotoğrafını çekmeyi unutsamda kolları da kesip birleştiriyorsunuz. Ceketi uzun yapmak için de istediğiniz uzunluğa göre kesiyorsunuz. Önünü kısa arkasını uzun yapmak için de ben birleştirdikten sonra üzerime bir giyinip ona göre hiza belirliyorum.. Ceketi tam ortadan katlıyor ve kavisli bir kesim yapıyorum o kadar :)

Kollardaki beyaz kıvrımlar için yarım kol kadar aynı kalıptan kesip kollara diktim ve yarım kol olduğu için kaymaması için astarına elle teyelledim kumaşı. Beyaz ve keten bir kumaş tercik ettim çünkü keten daha spor görünüyor bu tasarımlarda. Kumaş siyah olduğu için de en çok kullandığım renk uyumuna beyazı tercih ettim.

Kolun içe kıcrılmış hali yukarıda. Gördüğünüz gibi kumaş işlenmiş hafif parlak bir kumaş. İşlenmiş olduğu için makinede yıkanabileceğini sanmam :) Ama bir kolaylık oldu astarı kendinden içine yapışık halde :) Kenarları kıvırmak için kenarlardan yapışkanları azcık açtırıp içe kıvırmam ve tekrardan kenarlardan dikmem yetti. Tekrardan astarla uğraşmadım :)
Kolun içe dışa oynamaması içinde kol ağzından bir sıra dikiş geçtim ki sabit dursun giyip çıkarırken kaymasın zorlamasın :)

Ve kıvrılmış hali bu şekilde olacaaak :)

Daha sonra ceketin boyun kısmına da agraflarla kapama olanağı sunmak geldi aklıma. İster önünü salar yakalı kullanırım ister yukarıdan sabitler öylle kullanırım :) Yani bol seçenekli bir ceketim oldu :)
İster spor ister klasik, modern ama klasik, kapalı ama açık, yakalı ama yakasız falan filan :) Ne istersen oluyor. TRANSFORMERS diyorum ben buna haha :)
Umarım beğenirsiniz arkadaşlar :)


28 yorum:

  1. çalışkan şenay bayıldım ceketine hatta bu kez kemerli diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışıyorum canım boş durmak yok hakikaten :) Mola verdim mi uzun olacak çünkü :) Beğenmene sevindim ve evet kemerli hoşuma gitti benim de :)

      Sil
  2. şenay, yine ne yaptı diye giriyorum bloga aaa!! yeni bir şey dikip çıkmış meydana yahuuu!!spor ve çok şık bir ceket olmuş, kesinlikle beyaz kemerle çok tarz duruyor. istanbul moda haftası defilelerini seyretmeye giden şık hatunlar gibi kalmışsın yahuu :) şenay,kumaş kendinden pili mi nasıl bir kumaş detayı pek çözemedim neyse, marifette daha büyük fotoda görürüm :) bu arada bu saç ve duruşla nükhet duru'ya benzemişsin bee:) güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim :) Her gün yapmasam da mutlaka birşeylerle uğraşıyor oluyorum hakikaten istifa ettim ama evde daha çok çalışıyorum kafamı daha televizyon karşısında yastığa koymadım bir aydır :) Hep bilgisayarda ve dikiş odamdayım :) Onun için sürekli birşeyler yappıyor olmam çok normal :) Şimdi kırmızı ipimi aldım ceketimi bitireceğim sonra kayınvalideme bir gömlek sonra yine bana döneceğim bakalım neler neler alırım artık :)
      Ayrıca kumaş kendinden pilili evet. İşleme tabi tutulmuş makinada yıkanamayacak kumaşlardan kurutemizleme yaptırılacak haha :) Kendinden pilili ve kendinden astarına yapışık ağır bir kumaş valla bunun da adı yoktur herhalde varsa da ben zaten teknik terim cahili olarak bilemeyeceğim :)

      Sil
  3. çok güzel olmuş şenay hanım. elinize emeğinize sağlık. detaylar dahada bir şıklık katmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim detayları da bir bütün olarak sunmaya çalışıyoruma başarıyorum herhalde :)

      Sil
  4. ben artık diyecek söz bulamıyorum ya :)kelimelerin bittiği yerdeyim :)insan bir defa da çirkin bişey diker değil mi :D hep güzel hep güzel olmaz ki arada şaşırt bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki kötü şeyler de dikiyorum ama onları size göstermiyorum Büşracım :) Beğenmene sevindim canım :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Ben her halini çok beğendim sizede çok yakışmış ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. çok şık vavvv dedim resmen:))

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş ben çok beğendim, her hali güzel, her hali yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ayamaya :) Beğenmene sevindim her halini kllanırım mutlaka biliyorum :)

      Sil
  8. Çok yakışmış Şenaycım,ellerine sağlık güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım inşallahhhhhhh hep gülerek kullanalım herşeyleri :)

      Sil
  9. kesinlikle beyaz kemer diyorum benim asıl dikkatimi çeken kumaş oldu ilk başta jarse sanndım ama çok değişik bir kumaş gerçekten yakadaki agraf süper olmuş şenaycım sanada çok yakışmış.Kalıplarımız da aynı bu arada . Moda dergilerindeki kalıplardan hiç haz etmem zaten harita gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemincim teşekkür ederim :) Yakumaşı görünce kesip diktikten sonra olan şekle göre bir kılıf uyduruyorum aslında. Agraf fikrini de baktım yakaları boyundan azcık üst üste binmiş ne yapsaaaaaaam diye düşünüp buraya agrafla bir şekil verebilirim diye pratik bir düşünceye sahip oldum ve 3 adet siktim böyle birşey çıktı ortaya :)
      Ayrıca haklısınki bende o karmakarışık kalıplarla uğraşamıyorum hiç bir tane de dergim olmadı benimde :) Kendi kıyafetlerimle kalıp çıkarttım hep :) Mantığımızın aynı olması güzel benim ve senin gibiler daha çok vardır herhalde :)

      Sil
  10. Süpersin Şenay' cığım,
    Bu ceket "transformers" gibi olmuş, her şekle giriyor.
    Yerine, zamanına göre değiştirip değiştirip giyersin, 5 ayrı ceketin var sanırlar :)
    Ellerine sağlık, iyi günlerde giy canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet öyle oldu onun için Transformers diyesim geldi bu cekete zaten :) Çok yönlü bir ceket oldu :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  11. çok güzel ve çok kullanışlı olmuş.. her dolapta en az bir siyah cekete ihtiyaç var, siz de iki stile uyum sağlayacak bir ceketle durumu kontrol altına almışsınız :) güzel günlerde giyin :)

    bana da beklerim sizi: edankb.blogspot.com
    sevgiler, mutlu pazarlar :)

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler.. Aynen dediğiniz gibi siyah ceket olmadan olmuyor. Bir tane vardı zaten ama fazlası göz çıkarmıyor nede olsa :)
    Bloğunuza bir göz attım biraz önce de harika şeyler var ilham alınabilir :)

    YanıtlaSil
  13. senayyy cımmm sen bır gel de ankaraya arkadasım baska turlu olmayacakk ben cıgercının kedısı gıbı bak kaldım valla:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğercinin kedisi mi haha :) Hayırlısıyla geleyim yaparız sana da olmaz mı :) Yeterki beğen sen yaparız canım Serpilim :)

      Sil
  14. süper süper süperrrr bön bön bakakaldım..millet neler yapıo ben daha kloş eteği anca yaptım dedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa öyle demeyin siz de çok güzel yapıyorsunuz :) Ceket azcık sabır işi ama onun için yakasız yaptım çünkü yaka olayın içine girince uzuyor da uzuyor ben de sıkılıp bırakıyorum sonunda :D

      Sil
  15. yaaa sen nasıl bir hatunsun??? sizin orada günler kaç saat? ne ara yapıyorsun bu kadar işi? bir hafta bile olmadı daha? ben pratik kazağa bakayım diye geldim hatun yine döktürmüş yaaa...
    bak senyacım sana ihtar!!!...
    yapma böyle yada tamam dik ama yayınlama bari...
    bekle şöyle taksit taksit yayınlarsın...
    bak nazar değecek sana sonra...

    haaaaarika olmuş ceket... ellerine sağlık... fikrine sağlık...
    kumaşına da bittim...plise galiba dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım uzun bir tatil yaptım ve sadece ufak tefek birkaç şey yaptım :) Dikiş makinasına ve fotoğraf makinasına özlettim kendimi :) Bir yandan da tehditlerden de korkmadım değil yani :D Uzun bir süre birşey göremediniz onun için :)
      Kumaşın adını bilmiyordum sen dediğinde araştırdım ve evet beni de aydınlatmış oldun canım çooooook teşekkür ederim :) Plise evet ama tam modelimi plise çeşitlerinde yine de göremedim ama o mantıkla üretilmiş bir kumaş yani kesinlikle Plise :) Daha bende birçok böyle plise kumaş var çok makbule geçti adı :) Azcık cehaletimi giderdim sayende :) Beğenmene de sevindim bu arada :)

      Sil