4 Ekim 2012 Perşembe

Sararsan da Güzelsin... (Hobini Yarat Yarışması)

Merhaba arkadaşlar. Aslında Hobini Yarat ve 10marifet işbirliğiyle yapılan yarışmaya katılmak ilk günden beri aklımdaydı. Başta cam bir perde yapmak vardı aklımda ama kırılır diye vazgeçtim hevesimde kaçmıştı açıkçası. İstanbulda olsam gider kendim götürürdüm ama kargoda giderken kırılırsa içim giderdi  :) Onun için o perdeyi kendime yapınca göreceksiniz artık :)
Dün ise tekrardan bir hevesim geldi nereden geldiyse ve ne yapsam diye düşünürken evdeki malzemelerden tamamen geri dönüşüm eseri olarak ortaya bu panoyu çıkardım... Yapılışını da resimlerle anlatacağım. Umarım beğenirsiniz :) Çınar yaprağını ben çok severim ve aklıma hemen o geldi yine :)
Tasarımımın adı "Sararsan da Güzelsin..."


Malzemelerim o anda evde ne bulduysam onlar :) Siyah oluklu bir mukavva, sonbahar tonlarında ipler, kınnap, deri kordonlar (şu bileklik için kullanılanlardan :) ) yapıştırıcımız, karışık sim, ve yaprağın kalıbını çıkarabileceğimiz bir karton. Ben karton olarak kartondan alışveriş poşetlerini kullandım. Fazla kalın olmasını istemedim ama tok da durması gerekiyordu evde onu görünce onu kestim ve ondan yaptım :)

Yaprak modelini internetten bulup kaydettim ve bilgisayarda büyütüp kağıdı dayadım bilgisayarıma ve yaprağımı çizdim :)

Yağrağı karton alışveriş torbasına koyup etrafından kestim.

Böylece ipleri dolayabileceğim kalın bir zeminim oldu.

İpleri dolarken fotoğraflamayı unuttum çünkü hem heyecanlıydım hem de elimden ipler kaçıp da bozulsun istemedim açıkçası en sonra aklıma geldi fotoğraflamak kusura kalmayın :) Ama önce kahverengi yapraktan başladım ve sola doğru dolayaaaa dolaya sardım ipleri. Dolarken de zemine yapıştırıcı sürmeyi ihmal etmedim çünkü çok fazla kat olduğundan ipler kaçıp duruyordu :) Fazla sıkınca yaprak büzüşüyor sıkmadığınızda da ipler dağılıyor onun için ayarını iyi yapmalısınız. 
Çerçevedeki daire benim evde eski bir saatimden bir parça. Saat bozulduğunda kullanabileceğim parçalarını saklamıştım. Bu daire de aylardır durur evde ve gözüme batardı :) Kahverengi bir parçaydı ve ben de daha uyumlu olması için kınnapla doladım çerçeveyi. Dolarken de yapıştırıcı sürmeyi ihmal etmedim ne olur ne olmaz :) Arkadaki fon da oluklu mukavva ile yapıldı. Mukavva kendinden hafif simli bir modeldi ve ben bunu Ece'ye okul alışverişi yaparken her malzemeden kendime de almıştım :) Çerçeve çapından 1-2 cm daha kısa bir daire kesip arkadan yapıştırdım. Daha sonra sim kısmını elime alıp epey düşündüm serpsem miiii serpmesem mi diye . Önce başka bir karton parçasında denedim ve neden olmasın dedim. Sanki o olmadan boş duracak gibiydi. Hem kartonda da simler vardı garip de durmaz diye düşündüm. Yapıştırıcıyı serpili şekilde sürdüm ve simi serperek döktüm üstüne. Yapışmayanları da silkeledim. Daha sonra elimdeki deri kordonlardan turuncusunu alıp daire içine koydum benim hoşuma gitti onu da yapıştırdım ve bir fiyonk şekli verip işlemi sonlandırdım... Benim çok hoşuma gitti sonuç . Hem sergiye gönderecek olmak da çok güzel bir fikir :) Umarım sizin de hoşunuza gider :)



25 yorum:

  1. bu çok zarif bir şey olmuş yahu!! hem de geri dönüşüm, evdeki malzemeleri kullanman ve bu güzel şeyi ortaya çıkarman, bayıldım. çok da temiz çalışmışsın, çınar yaprağını ne güzel yapmış yakıştırmışsın rengini. baktığın an içini aydınlatıyor. çok doğru renkleride kullanmışsın bu işi beğenmeyen olur mu bayıldım bayıldım :)
    her ev dekorasyonuna uyan bir hali var çok alıcısı olur çoook :)
    ellerine sağlık şenayım yine konuşmuş senin yetenek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim :) İşin içinde ecerce olunca ben acaba göndermesem mi diye bile düşünüyorum ama nede olsa sergide de değerlenmiş olacak :) Yoksa zaten ben o hediye makinenin ne olduğunu bile bilmiyorum ilk kez gördüm haha :)

      Sil
  2. adı da pek ilginçmiş canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Adı gerçeği yansıtıyor bence.. Sararsa da güzeller, hatta sarı sarı yerde çok daha güzeller :)

      Sil
  3. pulları oraya koyman çok iyi olmuş havası değişmiş

    YanıtlaSil
  4. satılıp çocuklara gidecek, her türlü kazanıyorsun canım benim :) hem de ne yetenekler var sende çıkıyor ortaya. senin başarı çıtası sürekli yükselişte maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son son çocuklar için birşeyler yapmış olayım istedim :) Sürekli değişik şeyler deniyorum bu aralar da sana öyle gelmiştir Filizcim sağol :)

      Sil
  5. sen polimer kille uğraşsan daha neler yaparsın Allah bilir :) başarılar canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ilke kez polimer kil aldım Filizcim :) Sarı ve yeşil renkte iki renk aldım sadece ve şu anda başka bir tasarım üzerinde çalışıyorum ikisini birden kargolayacağım :) İstanbula en geç iki günde gidiyor zaten son günlerimi değerlendireyim dedim :) Ve tahmin et neden yapıyorum bu kez :) Tellerden hahaa :) ve polimer kilden becerebilirsem onuda :)

      Sil
  6. yok artık şenay !!sen ikizler burcu olduğun için çift kişilik yetenek var kızım sen de olmuyor böyle :)merak ettim, bir polimer olayı kalmıştı ona da el attın, artık ankara'da bol heykel yaparsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıssss polimer kilden heykelle altından heykel aynı fiyata gelir herhalde :) Minnacık dikdörtgen plakalar halinde satılıyorlar altın külçesi gibi :) Heykel meykel olmaz onlardan anca küpe kolye falan olur :)

      Sil
  7. bunu öğrendiğim iyi oldu şenay, yoksa kendi heykelimi polimer kilden yaptırıp izmir konak meydanına dikecektim hehe :)o zaman ucuza satıyorlar polimer kil takıları, malzeme bu kadar pahalıysa .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi heykelini mi diktircen :) MEydan çok iyi bir yer değil yanlız , ben ce şöyle ağaçlık bir yere koydur da polimer kilden vazgeç :)

      Sil
  8. madem öyle diyorsun gidip bir söğüt gölgesi bulam bari :)

    YanıtlaSil
  9. Çok yaratıcı olmuş, gerçekten değişik bir fikir :)
    Bol şans diliyorum :)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuş.. iyi ki yapıp yollamışsınız, böyle çalışmalar çok geliştiriyor insanı, bir de amacımız aynı zaten.. maksat hem sergiye katkıda bulunmak hem de kendimizi eğlendirmek:)bir şey farkettim siz bu dolama işini çok iyi yapıyorsunuz.. tellerde de bu iplerde de aynı muntazam görüntü var,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ecerce :) Herhangi bir yarışmada sen varken bir şansım olduğunu zannetmiyorum zaten :) Çalışmalarına hayranım bunu biliyorsun ve o koruncuk evleri harika bir çalışma ben olsam onu seçerdim :) Bu benim ilk yarışmam katımak istedim sadece :) Birşeyler yapmak çok hoşuma gidiyor ve bir amaç için yapınca daha heyecanlı oluyor ve evet mutlaka geliştiriyordur :) Sen deneyimlisin nede olsa :)
      Dolama işini seviyorum evet ama sürekli de dolanbaçlı işler yaparsam bunalırım kendimi de biliyorum haha :) Arada deniyorum :)

      Sil
  11. Sevgili Şenay yaptığın her iş elinden çok güzel çıkıyor çok beğendim hem geri dönüşüm hemde çocuklar için daha ne olsun.Ellerine yüreğine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap Hanım :) Son son birşeyler yetiştirip göndereyim hemde yarışma olsun bir şansımı deneyeyim dedim :) İlk kez bir yarışmaya katılıyorum gayet heyecanlıyım :D

      Sil
  12. Ayh ben bunu nie kaçırmışım kiiii :)) Ellerine kuvvet Şenaycıım, bence de bu dolama işlerine biraz ara ver yoksa bileklerin yeteeeer diye baaarcak :)) Renklere bayıldım, tam sonbahar tonları ve çok da şık bir pano olmuş,başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selcencim :) Yok be herhalde seviyorum başlamasıyla bitişi bir oluyor gibime geliyor :) Ama tel olayı elleri azcık hırpalıyor tabiki :)

      Sil
  13. senay cımmm bu da cok harıka olmuş canımm oylama nasıl olacak nasıl sececekler bılen varmı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışma hobini yarat jürisi tarafından oylanacak... Onun için oylama sistemi yada kişiler hakkında bilgim yok :) Eleme kriterini de bilmiyorum ama farketmez :)

      Sil