16 Ekim 2012 Salı

Mevsimlik Beyaz Bir Kazak ...

Merhaba arkadaşlar. Dün akşam dikiş odamdaki kumaşları şöyle bir katlayayım derken dikiş listesinde sıraya koyduğum bu kumaşımı gördüm ve birazcık da vaktim vardı yatmadan önce hemencecik bir kazak dikivereyim dedim :) İşte karşınızda kazağim ve farklı kombinleri... :)
Kazağın dikilişi çok basit. Herhangi bir kazak bluz ne varsa koyup etrafından geniş geniş kesin kollarını istediğiniz uzunlukta yapın ve dikin.
Aşağıda da ortadan katlanmış hali var. Sadece kol atlından hafif bir kavis veriyorsunuz ve bunu istediğiniz genişlikte yapmanız mümkün. Ben bu fotoğraftaki kesimi çok geniş geniş kesmiştim. Dikince biraz fazla bol geldi gözüme ve biraz daha içten diktim. Deneyerek de ideal genişliği bulabilirsiniz ki zaten bu kazaklar dökümlü durunca güzel oluyorlar herhalde.

Aşağıda gördüğünüz gibi kumaş dediğim aslında makine örgüsü merserize bir kumaş. Çok güzel ve ağır bir kumaş onun için çok güzel döküm hissi verdi bence. Kenarlarını kestiğimde örgü olduğu için akma gözünün kaçma olasılığı olduğundan her kenarına sürfile çektim ve öyle yapınca kendinden hafif dalgalar oldu onu da çok sevdim :) Yine kazağımı önü kısa arkası uzun olarak tercih ettim ki kotların etekklerin içine sokabileyim önden :) Aşağıda değişik kombinler denedim umarım beğenirsiniz...






Bu arada bu kombindeki eteğimi geçen yıl Emre'nin (canım kocamın) pantolonundan ben yapmıştım. 10marifette bir çok kişinin yaptığını görünce bende kenarda duran zayıflayınca giyerim diye sakladığı ama bir ütopya olan bu fikir nedeniyle atıl duran kotları değerlendireyim dediiiiim ve eteğimi yaptım :) Özellikle bu yaz tatilde hep onu giydim çünkü her yer efil efil eserken kot etek ne uçuşuyor ne de kırışıyor harika birşey onun için :) Tavsiye ederim :)



Evet bunlar da fotoğrafladığım kombinlerim yeter bu kadar fotoğraf bunaltmayayım dedim herkesi ve daha çekmedim zaten çekimi düzenlenmesi falan beni de bunaltıyor fazla olduğunda idare edeceksiniz artık :)

29 yorum:

  1. Allahım yarabbimmmm ben bu şenay'a yorum yapmaktan yoruluyom, bu şenay türlü çeşit şey dikip, bir de yetmeyip değişik kombinler yapıp fotoğraf çektiriyor, yetmiyor bir de buraya ekliyor.. yoooook !!! sana da bir nas ve felak suresi okumak şart oldu :)nazarım değer diye korkuyorum bu güzel çalışkan hanıma :) çok tarz duruyor kazağın, vague mankenleri gibi kalmışsın be ya !!tabii buldun fotoğrafçı kocayı çektirirsin fotoyu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim teşekkür ederim canım benim :) Yorumların karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum :) Yanlız Emrecim işte bu satte fotoğrafları tripotu oyup makineyi ona takarak ve uzaktan kumadaya ayarlayarak kendi kendime çekiyorum :) Fotolar benden anlayacağın sabahları kocamı bulmak zor oluyor haliyle ben de kendim alıştım çekmeye :)

      Sil
  2. çok şık olmuş ve çok yakışmış güle güle giy abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. taytla daha güzel olmuş şekeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geldi ama diğerlerini de deneyip bir fotolayayım dedim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. vayyy canına ne güzel özellikmiş ben de istiyom böyle güzel, kendi çeken fotoğraf makinası:) başkası çekmiş gibi duruyor çok güzelmişşş yahuuu :) benim fotoğraf makinasının da kendi çekme özelliği var, ama böyle güzel açıda mümkün değil çekemez :(

    YanıtlaSil
  5. Ama bendeki profesyonel makina zaten. Emre dağ bayır gezip böcek çiçek de çekebilmek için her türlü ekipmanını aldı :) Güneşli havadaaaa karanlıkta her yerde çekmek için aletimiz mevcut da ben anca evde kendimi çekmeyi öğrendim :) Uzaktan kumandasının ayarını yapabiliyorum elimde var zaten kumanda bazı fotolarda görünür küçücük bir alet basıyorum çekiyor :) Ben de beğendiklerimi seçiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Eline salık şenaycım çok şık olmuş gerçekten :) sanada çok yakışmış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mervecim beğenmene sevindim :)

      Sil
  7. bende taytla beğendim özellikle leoparlı olana bayıldım :) güle güle giy canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) leoparlı olanı sevmene neden şaşırmadım acaba :) Sağol Yasemincim :)

      Sil
  8. Merhaba Şenay Hanım, blogumda bir ödülünüz var, vaktiniz olursa belki almak istersiniz.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Şenay Hanımcığım bende size hayranlığımı dile getirebilirmiyim bilmiyorum.Çok fazla elişi yapıyorum ama dikiş bilgim düz dikişten ibaret sizi gördükçe hevesleniyorum. Hem çok güzel şeyler dikiyor hemde güzel fotoğraflarla tatlı dilinizle bizimle paylaşıyorsunuz,blogunuzu ziyaret ettiğimde çok mutlu ayrılıyorum harikasınız.Bluzda çok şık olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanımcım :) Duyguların karşılıklı olduğunu biliyorum zaten bundan eminim :) Herkes bildiği işi yaparken devleşiyor diyelim buna o zaman çünkü ben de sizin yaptıklaırnızı yapmaya çalışsam yerlerde sürünürdüm herhalde :)
      Bluzumu da beğenmenize çok sevindim :) Çok kullanışlı oldu giyip çıkıyorum bugün hemen giydim bile :)

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. şenay hanım merhabalar çok çok hatta çok beğendim çalışmalarınız hepsi çok güzeller...
    fakat ben kalıplarını da paylaşmış olmanız ümidiyle gezinsemde göremedim rica etsem onları da benim gibi meraklı amatörler için paylaşır mısınz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merhaba Fatmacım :) Beğenmene çok sevindim ama ben kalıplı çalışmıyorum ki etek ve elbiselerde. Kalıbım eski elbise ve eteklerim oluyor genelde ya da her seferinde kalçamı boyumu falan ölçüp kumaş üzerine işaretleyerek yapıyorum dikişlerimi
      http://senayatilgan.blogspot.com/2012/09/senay-nasl-kalp-ckarrrrrrr.html
      karmaşık kalıpları nasıl çıkardığımı burada anlatmıştım. Aynı şey etek için de geçerli ölçüyor ve kalıbı çıkartıyorum bazen. Ama dediğim gibi kalıplarım eski elbiselerim oluyor üstüne koyuyorum ya da ölçülerimi kumaşa işaretleme yoluyla diiyorum.. Bu kazak zaten çok ok basit kocamaaaaaan kocamaaaan kestim. Siz acaba nasıl bir bilgi istiyorsunuz kol boyu uzunluk falan gibi bilgileri mi...
      Eğer istediğiniz bilgileri veya yardımı yazarsanız size anlatmaya çalışırım sıkılmam merak etmeyin :) Zaten o kalıp hazırlama çalışmasını da SEDA Hanım rica ettiği için hazırladım... Yardım edebilirsem çok mutlu olurum :)

      Sil
  12. Şenay' cığım, yine harikalar yaratmışsın. Çok basit ama nefis olmuş. Tamam kumaş güzel, dikiş güzel ama mankenin hakkını da teslim etmek lazım. Bunu ben giysem belki kimse beğenmeyecek :) Allah nazarlardan saklasın, canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nowacraft :) Vallahi utandırıyorsunuz beni :) Onca çekilmiş pozdan biri sadece en güzellerini seçmeye çalışıyorum tahmin dersinizki yani kötü olanları daha fazla emin olabilirsiniz :) Ama çok rahat ve giy çık bir model olduğu için kullanımı o kadar kolayki :) Teşekkür ederim güzel iltifatlarınız için :)

      Sil
  13. pantolan etek tayt leopaar kombinde sınır tanımamışsın :)))
    dökümlü şeylere bayılırım ellerine sağlık hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet utanmasam birkaç pantolonla daha deneyecektim de yeter artık dedim haha :) Teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

      Sil
  14. Merhabalar Şenay hanım bayıldım kazağınıza.böyle merserize tarzı kumaşları çok severim.Ama metre hesabı satılıyormu bilmiyordum..Kombinlerinizde süpper olmuş.ellerinize sağlık güzel günlerde kullanın inş.:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Beğenmenize sevindim ve metre işi satılıyor mu bende hiç görmedim :) Ben pazardan parça işi aldığım için orada her türlü kumaşa denk gelebiliyorum onun için orada bulabildim ama başka bir yerde ben de hiç denk gelmedim dediğiniz gibi :)

      Sil
  15. ayyyyy bayıldımmm yanı senın sayende makına alacam sonunda dıkıs dıkecem tatlım haa...yoksa kıskanclıktan ölecem:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de senin örgülerini kıskanıyorum ama şiş alamadım daha haha :)

      Sil