30 Ekim 2012 Salı

Kırmızılar İçinde...

Merhaba arkadaşlar... Aylardır planladığım kestiğim biçtiğim diktiğim... daha doğrusu bunların hepsini yapmaya uğraştığım ceketimi sonunda bitirdim. Fakat hala da tam bitmiş sayılmaz içime hiç sinmedi söküp baştan bile yapmak istedim. Daha yeni yeni ceket yapmaya başlamışken bu kadar farklı ve ayrıntılı bir ceket yapmaya kalkarsan aylarca sürünür elbette. Kestim elim dikmeye gitmedi, diktim beğenmedim düzeltmeye gitmedi, düzeltmek istedim tek tek sökmeye üşendim derken 29 Ekim'e yetiştireyim diye planlamıştım Ankara'dan kardeşim gelince o plan da suya düştü. Artık ben dikiş odamda sürekli bu ceketi görmekten sıkıldım bunladım ve YETEEEEEEEEERRRRRRR!!!!! diyerekten kardeşimi otobüse bindirir bindirmez gelip bitirmeye çalıştım... Allahııııımmm bu kadar ayrıntıya bir daha girmeeeemmmm. Zaten cekette yaka yapımı beni bitiriyordu hem yakalı, hem peplumlu, hem de arkadan bir ayrıntılı diyerekten geberdim geberdim yani :) Kol uçlarına da uyumlu olsun diye fırfırlı ayrıntı yaptım ama artık onun zorluğunu bile görmedim şıp diye bitti ama ben de bittim. Ütüsü bile bir zor bu ceketin yahu :) Hatalarıyla ( ve bu defa yaptığım şeyleri kıskananlara önerim hatalarımı görün de rahatlayın :) ) zorluklarıyla nihayet bitirdiiiimmmm. Kafamdan söktüm atıım, ama bir daha böyle birşey mi Töbeeeeeeeeeeeeeeeee :))) Neyse resimleri de ekleyeyim de siz de görün :)
Ve evet karşınızda kırmızı ceketim ve aşağıda da arkasındaki detayını görüyorsunuz.... Fiyonk da kondurdum çünkü kondurmadığımda çok boş görünüyordu hem de dikişteki bazı yamuklukları böylelikle kapamış oldum :D


Ceketin yakası beni ayrı bitirirken belden aşağısı ayrı yedi bitirdi :) Hadi yaka neyse de benim peplum kısmında bir hatam oldu . Ceketin işkenceye dönüşmesinin asıl nedeni yine benim aslında.. Durum şu ki: Ceketin arkasına pile detayı yapmaya karar verdiğimde içine başka tonda bir kırmızı koysam daha hoş görünür dedim ve kırmızı kumaş bakındım odamda ama kırmızı uygun bir kumaş bulamadım ve gözüme keçe takıldı. İnce bir keçem vardı evde kocaamaaaaaaannn bir kumaş halinde almıştım yine pazardan. Olur muuuuuuuu diye düşündüm 'Olur mu olur! ' dedim ve kesmeye giriştim. Kestikten sonra geri dönmek de istemedim ve diktim biçtim falan. Fakat daha ilk dikiş dakikasında anlamıştım. Hem makinayı çok zorladım kat kısımlarında hem de katlanması çok zorlaştı keçe kalın olduğu için. Pile kısımlarına bakarsanız 6 kat dikiş yerlerinde de 8 kat oldu kumaş ve hakikaten dikişte çok zorlandım. Keçenin olabilirliğini düşünmemin tek nedeni ise arkadan veya belden dökümünün tok durmasını sağlayacağını düşünmem oldu. Evet duruşu çok güzel oldu ama yedi bitirdi beni... Çook da ağır oldu ceketim hakikaten :) Neyse sonrasında sökmeye de öyle üşendimki anlatamam öyle kaldı işte :)

Ceketin altı üstü bittiğinde de kollarına da pile detayı yapmak istedim ve hemencecik yaptım bitirdim artık o kısıma geldiğimde herşeye hakim olmuştum herhaldeki dakikalar sürdü ancak onu yapmam :) Oysaki ceket aylardır odada sürünüp duruyordu :)



İşte ceketimin kolları ve arkadan görünüşü. Arkadan görünüşe bakarsanız pilelerin orta kısmını dikerken tam denk getirememişim ve yine keçeden dolayı sküp yeniden dikmeye üşendim. Makinemi de kırmadan bitirdiğime şükrediyorum :D Hatalarla dolu zorluklarla örülü bir yoldu bu benim için ve nihayet bitti. Yapım aşamalarını fotoğraflamayı ve anlatmayı çok isterdim şimdi sorsanız nasıl yaptığımı ben bile unuttum yemin ederim :) Çünkü yanlış yaptıkça düzeltmek için hep ŞENAY YÖNTEMLERİ denedim durdum :) Bu da pek dikiş kurallarında gösterilebilecek türden şeyler değildir o nedenle ilerki bir tarihte (ama hakikaten ilerki bir tarihte çünkü uzun süre ceket denemeyeceğim kesin :) ) anlatımlı olarak da bir tane dikerim belki :)


53 yorum:

  1. Elinize saglik yoruldugunuza degmis.. Sizede cok yakismis kirmizi.. Gecmis bayraminizda kutlu olsun bu arada..Peplumun alt kismi kesik oldugu icin astarda zorluk cikardi mi? KEcenin kalinligi ve ordaki dikim zorlugunu anlatmistiniz ama astardaki iki parcayi hala benim gozum yemiyor..:)) Saglicakla kalin.

    OZlem

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok şık olmuş, uğraştığınıza deymiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değdi evet ama bir daha yapar mıyım :D Uzun bir süre hayır :D Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. ohohoohooo epey bi zor bi modelmiş... bence elinde çok süründüğü için hevesin kaçmış ve hataları görüyorsun şenaycım... ben bi kusur görmüyorum... valla ellerine sağlık... şimdi sırada ne var bacım??? merakla bekliyorum... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkürler. Hataları ben biliyorumya çok huzursuzum aslında. Ama dediğin gibi ben birşey yapınca bitsin isterim bu süründü de süründü bıktım görmekten heves meves de kalmadı :) Bakalım sırada ne paylaşacağım sizinle :) Hemen bir ceket gelecek ama bu daha basit olacak :)

      Sil
  4. Özlem Hanım teşekkür ederim ve sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun :)
    Şimdi sorduğunuz sorulara cevap vermeye çalışırsam. Astar peplum kısmına kadar var. Çünkü peplum kısmının aşağıdındaki pilelerden de gördüğünüz gibi keçenin kırmızıları da görüneceğinden orada astar aslında keçe oldu.. Yani alt kısmında sadece keçe var ki pilelerden aralardan keçe görünebilsin. Astarı da peplum kesimine kadar yapmış oldum bu nedenle. Keçe olunca zor hakikaten ve astarı da dediğim gibi bel kesimine kadar yaptım aşağısı da keçe görünüyor. Dikişi de ona göreyaptım zaten :)

    YanıtlaSil
  5. senaycımmmm muhtesemmm guzel bısey olmuş yaaaa.....yazını okurken dedım bu neymıs bu kızı bıtırmıs bu kadar ama ıkıncı resımden ıtıbaren anladım...ama butun yorgunluguna fazlasıyla degmıs tatlımm.....gule gule gıyy kuzucumm...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Serpilciiiiimmm.. Çok şükür bittiiiiiiii :)

    YanıtlaSil
  7. Böyle bir ceket de az biraz süründürsün ama
    hakkı değil mi :D

    sonuç güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyorsanız öyledir :) Teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)

      Sil
  8. Selam,
    Kırmızı tamam o insanı 1-0 öne geçirir ama gerçekten çok hoşşş ve güzel ellerine sağlık. Seni izlemeye aldım bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim suhuba :) Ben sürüne sürüne yaptığım için artık bana o kadar güzel görünmüyor ama sizler böyle söyledikçe çok mutlu oluyorum gerçekten :)

      Sil
  9. çok güzel olmuş :) BAYILDIMMMMM... eline sağlık tütütüüüü nazar değmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım teşekkür ederim :) Değmez nazar değmez merak etme :)

      Sil
  10. şenay kesinlikle seninle hamurumuz aynı:) bende birşey dikeyim bir hata olsun on kere söker,bozar,birşekilde uydururum.ama hep gözüme gözüme batar hatalar.Ama gerçekten çok güzel olmuş.Ceket dikmek zordur ,helal olsun sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Yasemincim o hata bir şekilde düzelecek ama normal yoldan ama benim yolumdan düzelecek sonuçta :) Ceket zor bu beni öldürdü öldürdü :) Ama herkes çok beğendi valla moralim düzeldi :)

      Sil
  11. Şenay, ceket dikmek başlı başına cesaret. ben ömrüm boyunca sadece üç ceket diktim ondan sonra amannn asla dedim çok zordur, en küçük hatalar bile göze batar. ama seninki inanılmaz güzel olmuş. eski dönem kostümlerindeki ceketlere benziyor modeline bayıldım. hele arkadaki pilisine ayrıca bayıldım. cekete keçe koyan ilk kişi olmalısın ayrıca tebrikler. ellerine sağlık. kırmızı yakıyor ortalığı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Filizcim ah düşündükçe hala kalbim sıkışıyor bitmese atacaktım hakikaten o kadar zordu bu :) Modeline gelince arkadaki pili aklımdaydı evet ama yakanın hakim yaka oluşu ve önden bir yaka yapmak falan hepsi kendiliğinden gelişti :) Diyeceksin nasıl :) Öndeki yakayı kesmiştim elbette ilk kesimde ona göre kestim kumaşı ama boyun yakası hakim yaka değil de erkek model mi diyorlar öyle olacaktı aslında ama orasını da düzelteyim burası da olmadı derken hakim yakaya döndüm :) Kumaşı da bitirmemeliydim yarım kalır aynısını asla bulamam çünkü pazardan almıştım :) Onun için farklı oldu hakikaten, bileğine de pili yapma fikri sonradan birazcık kumaşım arttığını görünce doğdu ve bu çıktı ortaya :) Sizin görmediğiniz neler var :) Yanında olsanız ceketin kusurlarını hemen göreceksiniz de neyse olduğu kadar işte asla elimi sürmem bir daha bu cekete :D

      Sil
  12. Ayyyy...Çok zorlamış sizi ama harika olmuş.Arka detayına da bayıldım bayıldım.Bir de kırmızı ; işte ona hiç dayanamam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet zorladı hemde nasıl :) Ama değdi sonucu herkes beğendiğine göre :) Ben de çok mutlu oldum teşekkür ederim :)

      Sil
  13. çooook güzel görünüyor resmin bütünü güzel zaten:) herşeye mikroskopla bakar gibi baksak dünyadaki hiç bir şeyi beğenmeyiz canımm :)yeğenim de teyze bana ceket diksene dedide, hani kedi köpeği görünce tüyleri havaya kalkar ya ben de ceket dikmek deyince öyle oldum. kalıp çıkarmak ve kesmesi kolay dikmek çok zor. eniştem tam uzman makinacı ona diktirsem yarım saatte diker, ama işte ben insanlardan bir şey isteyemiyom canımm :) hem insanın kendi yaptığı ve başardığı şeyin tadı ayrı oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Kedi köpeği görünce mi hahhaa :) Ay Filiz vallahi Allah da seni güldürsün hep yarıldım yani :) Ben de başkasından bana birşey yapmasını isteyemem asla. Onun için herhalde herşeyi kendim yapmayı öğreniyorum yavaş yavaş :) Öldürsen bir başkasına bana da yap demem desem de şakadır asla alamam yani :) Kendin yapınca evet daha kıymetli ve gurur verici elbette :)

      Sil
  14. Şenay hanımcığım sizi yormuş ama değmiş çok güzel olmuş kırmızı olması dahada güzelleştirmiş her zamanki gibi çokta yakışmış,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap Hanımcım :) Yorumlarınızdan sonra değdiğini anlıyorum bende :)

      Sil
  15. Ay canııım kıyamam... ama çoook güzel olmuş çokta yakışmış,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kıydım işte kendime :D Hain Şenay azcık sabretsen bu kadar işkence olmayacaktı ama kıydın kendine bak :)
      Sağol canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  16. Ceket güzel, sahibi daha güzel :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. kırmızı yakışmış :) bende bır ödülünüz var buyrun alın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum ve ödülünüzü hemencecik kabul edip görevimi yerine getiriyorum :)

      Sil
  18. ayy cok güzel olmuş bravoo size valla cook begendım ellerınıze sağlık ... cok özenıyorum dıkışe yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sayın Adsız :) Kime hitap ettiğimi bilmeden de olsa teşekkürlerimi göndermek istiyorum :) Bu ceketin nasıl yapıldığını uzun sürmesi ve zaten planladığım şekilde yapamamam dolayısı ile fotoğraflayamadım ama fotoğraflamaya çalıştığım ceket çalışmalarım da var onlardan bakabilirsiniz . İstiyorsanız yapmalısınız da :)

      Sil
    2. ayy yok oo admin arkadaşa katılıyorumm ölsemm böyle bişi yapamam, ha yapabilsem de bunu hemen paraya dönüştürürüm emin oluunn ben bayıldım şahane .bu arada diğer ürünleirinizede hayrann kaldımm sanırımm tarzımı sizde gördümm şahane .elllerinize sağlıkk nefiiss benn bayılldıımm devamını bekleriz ,bizde olmasada izlemesii bile çok güzelll bu arada fatma ben.

      Sil
    3. Fatma Hanımcım çok teşekkür ederim :) Bu biraz karmaşıktı ama diğerlerini deneyin çoğunu nasıl yaptığımı anlatma fırsatım oluyor :) Yaptıklarımı beğenmeniz beni çok mutlu ediyor inanın :)

      Sil
  19. Vay Şenay Hanım, Siz kendinizi aşmışsınız!

    Ceketin rengi ve duruşu şahane!

    Ne hatası ne sökülüp dikilecek yerleri (varsa tabii ben göremedim de) bu işin güzelliğine gölge düşürememiş... Bravo - 10 üzerinden 15 verdim gitti!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanımcım teşekkür ederim :) Astarı bir çıkarsak arası allak bullak Allahtan Astar kapatıyor bir de arkadaki fiyonkun orada senkron bozukluğu var :) Ama beni de o kadar inceden süzmesinler sokaktakiler dimi :) Bu puanlara layık olmaya çalışıyorum inanın :)

      Sil
  20. Şenaaayyyy süpersin süper canım vallahi ba-yıl-dım hee :) şuan grip ve halsizim ama ceketi görünce gözlerim açıldı. abartısız söylüyorum :) ellerinekollarına gözlerine sağlık maşaALLAH diyorum daha da birşey demiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Münüreciiiiiim :) Kış boyu hepimizin en az bir kere geçireceği gribi sen başta geçirmişsin savarsın inşallah :) Sıra bize de gelecek elbette :) İyi dinlen emi :)
      Ceketi beğenmene çok sevindim , yaparken beni çok yorduya hevesim kaçmıştı ama güzel yorumlarınızla yine sevdim ceketimi şimdi :) Sağol canım :)

      Sil
  21. Ellerine sağlık canım güle güle giy...:)Kırmızıyı ben de seviyorum, iyi cesaret etmişsin zor bir kumaş ve zor model seçmişsin yorucu olması ondandır, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet tüm zorları bir araya koyarsan olacağı bu diyorsun ve hakettiğimi biliyorum oh olsun bana dimi :)

      Sil
  22. çok uğraştırmış ama harika olmuş Şenaycım.. o arkasındaki detaya bayıldım resmen, ne kadar hoş durmuş.. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh ahhh neredeyse unuttum o zor dikiş günlerini o kadar güzel yorumlar aldımki hakikaten :) Çok teşekkür ederim Ecer, beğenmen beni çok mutlu ediyor :)

      Sil
  23. woww diyorum ceket diyip hakaret etmiyelim istersen bu smokin gibi bişi olmuş :)))
    ellerine sağlık şenaycım rengiyle modeliyle harika bişiy olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öyle her yerde giyilecek bir ceket olmadı evet :) Anca operaya falan gidince giyerim ki o da olmayacak haha :) Yok elbette sokakta sokakta giymem ama işe giderken falan giyerim :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  24. ceketiniz çok güzel olmuş güzel günlerde giyin böyle güzel bir bloğu tanıdığıma sevindim güzel paylaşımlar dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de sizin bloğunuzla tanışmış olmaktan mutluyum :)

      Sil
  25. şenay abla ben size geliyorum bana da dikelim:) süper çok beğendim bu modeli hele hele arkadaki fiyonk ve ne denirse öyle katlı katlı gibi olan kısma:) ya süper olmuş eline sağlık denecek söz bırakmamışsın yine yapmışsın yapacağını güle güle giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdemcim teşekkür ederim :) Öncelikle tanışmasakta Şenay Abla demişsinya sanki canım ciğerim yazmış gibi geldi Allah allaaaaahh dedim acaba ben mi tanıyamadım diye de düşündüm hatta :) Gel sana da dikelim neden olmasın kuzum :) İstanbuldaymışsın geldim bloğuna da üye oldum hemencecik :) İstanbuldan kalk gel misafirim ol kumaşlarını da alalım dikelim neden olmasın :) O ceketin arkasındaki kısma ben yamuk akordeon diyorum bir adı var mı bilemiyorum hahah :)

      Sil
  26. Tanışmamız şöyle olmuştu hatırlar mısınız bilmem tuvalet kağıtlarından süs yapacaktım hazin sonla sonuçlanmıştı hani pırtık konusunu tavşanımdan bilirsiniz belki:)oradaki minikelliyim:)
    izleyicim olduğunuz içinde teşekkür ederim kendi çapımda yapmaya çalışıyorum bir şeyler ama şu dikiş olayına bir giremedim:) makinam var ama başına geçemiyorum makina kullanmasını bilmediğim için ilk zamanlarda pantalon paçalarımı kendi çapımda yapmıştım oldu gerçi ama ondan ötesi bir şey yapamadım he birde yastık kılıfı gerekli olmuştu düz renk onu dikmiştim:) toplamda makinamı 3 sefer kullandım ya:)
    inş bir gün yolumuz düşerse gelirim o zaman dikeriz banada hem makinamıda getiriyim öğrenmiş olurum :) sizden birşeyler

    YanıtlaSil
  27. Yanıtlar
    1. Anaaaaaammmm :) Onu daha bir süre satamammmmm daha giymelere kıyamadııııım elimi süremiyorum haha :) Malum o kadar uğraştım dolapta padişah tahtında oturuyor sultanım :) Bilmiyorum satsam mı ki :( Bir kere bile giymedim hakikaten :)

      Sil