23 Ekim 2012 Salı

Geçmişten Örgüler...

Merhaba arkadaşlar. Bu aralar havaların soğumasıyla birlikte kışlıklar kolilerden çıkarken yazlıkları uzun bir süreliğine kolilerine yerleştiriyorum ve ister istemez de paylaşacak birşeyler buluyorum :) Merak etmeyin bunu bu aralar yapmadım o kadar da çalışkan değilim :) Hatta annemin yaptığı çalışmaları göstermek istiyorum sizlere örnek teşkil etmesi açısından :) Çok severek kullandığım bir iki parça sadece :)
Evet bu annemin bana 3-4 yıl önce örmüş olduğu şal :) Çok severek kullanıyorum ben bu şalı ve bu renkler ve motiflerde çok hoşuma gidiyor gerçekten. Belki beğenen olur ve örnek olarak kullanır diye düşündüm ve eklemek istedim :) Aşağıda daha yakından çekilmiş bir fotoğrafı var ve ayrıntılarını daha iyi görebilirsiniz...


Bu yeleğin sürprizi gördüğünüz gibi arkasında :) Bu yelek önce yeğenim için yapıldı fakat o büyüyüp Ece doğduğunda da ona verildi :) Kuzeler arasında dolaşıyor ve hala sapasağlam gördüğünüz gibi. Arkadaki palyaço çok şirin duruyor ve farklı modeller arayanlar için bir seçenek alabilir diye düşündüm. Palyaço sonradan ayrı örülüp monte edilmiştir ama kendine güvenen örgü severler herhalde bunu örerken de yapabilirler ama böyle 3 boyutlu göründüğü için böyle yapmayı tercih etmiş annem :)


ve evet bunu da ben geçen yıl Ece için yaptım. Baykuşların patlama yaptığı her yerde ve herşeyde baykuş gördüğümüz bir dönemde ben de aldım elime tığ ve ipliklerimi ve bu baykuşlu bereyi yaptım. İçine de polar diktim ve daha sıcak olmasını sağladım :) Gözler kumaştan ve boncuklarla göz bebeklerini yaptım burnunu da yine tığla örüp ekledim :) İplerini de uzun uzun renkli iplerden yapmayı tercih ettim. Bu yıl kuzumun kafasını biraz sıkıyor kısa vadeli oldu azcık daha geniş yapsaydım bu yılda takabilirdi ama sadece bir yıllık yapmışım artık eskiler arasıa kaldırılacak maalesef :)

Evettttt benden çok örgü çıkmadığı için şimdilik gördüklerimi bir kalemde paylaşayım dedim umarım aklında fikir olmayan ve fikir arayanların işine yarar :)

17 yorum:

  1. senay cım senın dıkıslerıne alışkınım örgu görunce sasırdım buna damı basladı dedım ama sonra daha öncelerı de gördugumu hatırlıyorum sankı:)))yelege bayıldımmm gercekten cok sık yapmalıyım büyük versıyonunu tabı ki:)))annecıgının ellerıne saglık...ayrıca bere de cok cici olmuşş..sakla o da aıle ıcındekı gezısıne baslar bu kış belkı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Yok daha el atmadım örgülere canım Serpilim zaten benim örgüye alerjim var başlayamam anca böyle ufak bere atkı falan yapabilrim daha fazlasına elim gitmez :) Onu da krem sürerek yapıyorum zaten ellerim kötü oluyor yünlerle :) Ayrıca berenin aile içinde dolanması zor da sülale içinde isteyen olursa dolandırırım elbette :)

      Sil
  2. ayyyy cok pardonnn yelege kitlendım şalı unuttum o da ayrı guzellık cunku yorum yazmadan gecılmeyı haketmıyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım annem benim neyi seveceğimi bilmiş ve yapmış ben de çok severek kullanıyorum :)

      Sil
  3. Şenay hanımcığım belliki anneniz çok marifetli bir hanım hepsi çok güzel, baykuşlu berede çok şık ellerinize sağlık.Hayırlı bayramlar.
    En içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanımcım :) Annemde çok beceriklidir ve ben ona çekmişim galiba :) Size de iyi bayramlar diliyorum :)

      Sil
  4. şal harika gerçekten de bu motifin aynısından kardeşimin bir şalı vardı, kaç kadının elinde dolaştı motif çıkarmak için, çok beğenilen bir motif. çok da şık duruyor. papatya renkleri çok güzel durmuş hiç modası geçmez bu şalın :)baykuşlu ve palyaçolu örgü işleri de pek sempatik canımmm :) 10marifette baykuşu olmayan tek ben kaldım sanırsam :)bayramda nerelere gidiyon şenay, yoksa gittin mi kız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim beğenmene sevindim. Baykuşum olmadna olmazdı ben de bir baykuş yapayım demiştim onun için :)
      Bayramda bir yere gitmiyorum kardeşim geldi Ankaradan o bizimle kalacak tatilde. Buralarda dolancaz bir gün de bayram ziyaretine köye gideriz o kadar :)

      Sil
  5. hepsi çok güzel şala özellikle bayıldım

    YanıtlaSil
  6. sen örgu ıstedıgınde soyle ben örerım sana canımmm oyle krem lerle falan ugrasmaa....

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı bayramlar edirne güzeli :)gönlünce bayram geçir sevdiklerinle beraber inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Flizcim. Uzun bir tatil yaptım bilgisayara bakmama kararı almıştım. Kardeşim buradaydı onunla geçirdim vaktimi eşimle kızımla :) Onun için geç cevap veriyorum kusura kalma ne olur :)

      Sil
  8. Çok güzeller bunlar.. Çok tatli olmus!!

    YanıtlaSil
  9. şenay bil bakalım bu blog kimin? hayır jennifer lopez değil :) ondan daha güzeli dermişim
    http://filizzulaltan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanııın blog açmışsın hemen geliyorum :)

      Sil