31 Ekim 2012 Çarşamba

Bebe Yakalı Ceketim...

Merhaba arkadaşlaaaarrrr :) Bir önceki yazımda sizinle paylaştığım Kırmızı Ceketin yapılışı ile uzaktan yakından alakası olmayan sadece birkaç saate diktiğim ve bir gece de muhabbet esnasında yakasına boncukları işlediğim ceketimle karşınızdayım :) Bu çok basit oldu çünkü kollar tek parça ve yakası yok bebe yaka kesip işleyip iliştirdim cekete sadece ve peplumu yok falan filan astarı da yok elbette örgü olduğu için :) Çok mutlu oldum bunu hemen yapınca o kadar iyi geldiki diğer ceketin sürünmesinden sonra :) Aslında bunu da bayrama yetiştirmek istemiştim ama olmadı çünkü malum kardeşim gelmişti :) Bayramda başka birşey giyip bir cuma günü anca bitirebildim ceketimi :) Umarım beğenirsiniz :)



Ceketimin yakasını işlerken Ağaç Temalı Kolyelerimden "Benim adım Renk" için aldığım boncukları uygun buldum . Çok da hoşuma gitti bu boncukların yakada duruşu :) Azcık uğraştırdı ama muhabbet esnasında o kadar zevkli işledim ki bunları hiç üşenmedim gerçekten :)

Birde makine örgüsü bir kumaş olduğu için ceketin altı ve kolları yuvarlanıp bükülme eğilimindeydi. Nereden mi biliyorum:) Çünkü yapar yapmaz çarşıya çıkarken giydim ve altları içe doğru kıvrılmaya başlayıp beni rahatsız etti. Kenarlarına sadece örgülerin açılmaması için sürfile çekmiştim ben de kıvrımların olmaması için birkaç sıra daha zigzag yaparak kenarların kıvrılmasını önlemiş oldum :) Hem çok daha güzel görünüyor daha özenli durdu :) Acaba önüne bir fermuar falan mı yapsam diye de düşünmüyor değilim ama sanki o zman bebe yakanın büyüsü kaybolacakmış gibime geldi ve böyle bıraktım...


38 yorum:

  1. Şenayyyy şeker kız candy gibi olmuşsun kuzum. yaka detayına bayıldım çok tatlı olmuş. saçlarını salmışsın pek farklı göründün gözüme kuzum:) bebek gibi olmuşsun be ya :) ben buraya bir şey sormaya geldim, yeni bir görselle karşıma çıktın ne soracağımı unuttum be ya :) ben bi düşünüp gelem :)güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Ay allak bullak etmişim seni ama napim dün yapmış zamanlamaya koymuştum yayınlanacağını bile unutmuşum :) Ben film izlerken yayınlamış :)
      Teşekkür ederim Filizim beğenmene sevindim ben de severek giyiyorum gerçekten :) Hep istiyordum böyle kullanışlı birşey yaptım sonunda :)

      Sil
  2. Şenay' cığım, pembesiyle, bebe yakasıyla, boncuklarıyla çok şeker olmuş. Sakın fermuar dikme.Önüne bir şeyler yapmak istersen,her iki tarafa aynı renk kordonlar dikip ortadan bağlayabilirsin.Eskiden korseleri arkadan iplerle bağlarlarmış ya, biraz onun gibi. Aslında böyle de kalabilir.
    Ellerine sağlık canım, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Nowacraft :) Evet fermuar sıradanlaştırır ve böyle dökümlü durmaz sertleştirir önünü sonradan vazgeçtim zaten :) Belki bir iki agraf takarım diye düşünüyorum o kadar. Bu kadar boncuklu iken o detayı arka plana atıp kordonları da kullanmam herhalde.. Kullanırsam ilgi bu defa bölünür oysaki ben ilgi yakalarda olsun istiyorum :) Beğenmene sevindim önerin için de teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Şenay, ne soracağımı hatırladım .şimdi ben bu ödülü kime dağıtcam? kendi tanıdıklarıma dağıtırsam, kurban etini kendi akrabasından başka kimseye dağıtmayan kişiler gibi olmayayım sonra?şenay, hangi kritere göre dağıtcam, mesela, senin ismini yazsam olur mu yeni ödül aldın ya bir ödül daha alsan öff dermisin :)anlatabildim mi acep ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Filizcim valla isteğe bağlı daha çok blog arkadaşlarına veriyor heker sana üye olanları deneyebilirsin :) Fakat amaç blogların birbirini tanımasını sağlamak ve istediğine verebilirsin onun için sorun yok yani, oraya bir kural koymamışlar herhalde ben duymadım yada :) Amaaaaan zaten boşver kuralı kafana göre takıl kıs aklından kime vermek geçiyorsa ver :) Bana da verebilirsin nolcek yani :) İki dakikalık iş zamanımı da almaz ama benim rafım kalmadı raf yaptırcam ödüller için :) Yerlerde sürünür raflar olana kadar haberin olsun haha :) Çoğu insan öf diyordur canım ama bu herkesin başına geliyor, ilk alınca güzeldir belki ama bunu sende belirtmek ve birilerine vermek zorundasınya o zaman görev oluyor hoş olmuyor :) Onun için ööööööffff denilecektir ama sen isteyen yapsııııın istemeyen yapmasın de ekle :) Yapan yapar kuzum , kesmeyecezya insanları yapmadıklarında dimi ama :)

      Sil
  4. Şenay hanım ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Bir ara bana da beklerim.hOŞÇAKALIN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizin adrese baktım ama bulamadım:) Adetimdir bana üye olanlara mutlaka gelir üye olurum , iadeyi ziyaaret bende kanundur :) Amaaaa size nasıl gelcem bilemedim yolu tarif etseniz bir adres verseniz falan da kayboılmasam İlknur Hanımcım :)
      Bu arada beğenmenize sevindim teşekkürler :)

      Sil
  5. senaycımmmm yıne harıka bırsey yapmışsınnn cok cok guzel hele o boncuklara bayıldım kollara falanda yapsan cok mu kokoş olurdu kı acaba:)))kokoş serpıl baska ne tavsıye edebılır kı demı yaa:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım Serpilim ben de düşündüm kıs kol uçlarına yapmayı aslında :) Boncuklarım bitti az kaldı yani yetmez diye hiç başlamadım ama alırsam bir deneyeceğim :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  6. begenmekde laf m ı bayıldımmm evet kollarada hoş olurdu :)) bu arada bende ödül ve mım ı ögrendım artık bılıyosun...bende de ödulun var canımm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Ödüllere boğuluyorum kuzum rafları yaptırıyordum ben :) Ayrıca Hayal iğnesi zaten o ödülü bana da vermişti sen de veremezsin kuralları çiğnedin :) Hahaha :) Ama raflarda yer açarım artık yapacak birşey yok :)

      Sil
  7. evet görmustum hayal ıgnesoınde senın adını..ama ben zaten aynı ödulu vermıyorum kı tatlımm degıstırdım yaa:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grdüm canım benim ama önce buraya yazıp sonra bloğuna geldiğim için biraz geç uyandım ama olsun :)

      Sil
  8. ay çok şeker bişey bu :) pembiş pembiş

    YanıtlaSil
  9. ÇÇÇoooooo...ookk beğendimm :) ellerinize kollarınıza emeğinize sağlık :) güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hem de ÇÇÇoooo...ookk :)

      Sil
  10. aaaa rengi çok güzelmiş çok yakışmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rengi çok güzel iştah açıcı dimi :) Teşekkürler...

      Sil
  11. Kenar zikzagları ayrı bir hava vermiş cekete

    bu arada muhabbet kuşunuz da çok tatlı
    başka resimlerde de gösteriyordu kendini yaramaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet o zigzaglar gerekliydi kıvrılmaması için ama çok da cuk oturdu cekete bencede :)
      Alex zaten bütün gün ağzımda burnumda eksik kalmaz birşeyden :) Ne yesem ne giysem kalite kontrol peşinde kendisi :)

      Sil
  12. Çok şık bir ceket olmuş size de çok yakışmış emeğinize sağlık güle güle kullanın izleyiciniz olmak isterdim ama izleyiciler gadgetini göremedim neyse yeniden görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım çok teşekkürler güzel sözleriniz için :) İzleyiciler gedgeti sağ tarafta aslında ama bazen sayfayı yenilemek gerekebiliyor haklı olabilirsiniz görememekte :) Teşekkürler...

      Sil
    2. İzleyiciler sağ tarafta kalıyor,
      alttan sayfayı kaydırmak gerekiyor o sebeple görünmüyor malesef.
      bazen ben de arşive bakmak için bir aşağı bir yukarı aranıyorum nerede diye
      bir bakıyorum altta kaydırma çubuğu var.
      bu tabi eski tip bilg. ekranlarında oluyor sanırım,
      yeni geniş ekranlara rahat sığıyor çünkü.

      Sil
    3. Aaaa gerçekten hiç gelmemişti aklıma inanın evet geniş ekran bir bilgisayarım var ve bende ona göre sığdırmaya çalışıyorum ayarlarım genişlikler ona göre :) Doğrudur :) Ekran ayarlarından %'yi küçültünce daha iyi sığıyordu galiba..

      Sil
  13. rengi, yakası, örgü olması hepsi birbirini çok güzel tamamlamış.. ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ecerce :) Zevkli insanlardan güzel yorumlar almak da ayrıca mutlu ediyor insanı hakikaten :)

      Sil
  14. Çok şık yakadaki boncuk işlemeyi çok sevdim ellerinize sağlık.Size özenip dikiş bilen bir arkadaşımdan bana biraz dikiş dikmesini öğretmesini istedim daha ilk derste ne kadar zor olduğunu anladım bakalım devam edebilecekmiyim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanımcım çok sevindim gerçekten :) Hadi hayırlısı inşallah sıkılmadan devam edersiniz. Siz neler neler yapıyorsunuz dikiş korkutmaz sizi :) Hayırlı ve bol verimli olsun öğreitniz :)

      Sil
  15. hem şık hem kolay, bende bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler evet çok kolaydı. Kalıbı bir kere çıkarınca onunla dünyanın şeyini yapıyorsunuz :)

      Sil
  16. Merhaba,
    Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. hem basit hem şık:=)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Necla Hanımcım :) Beğenmenize sevindim...

      Sil
  17. ooooooooh maşallah siyahıydı kırmızısıydı pembesiydi derken ceket koleksiyonun oldu maşallah :))
    güle güle giy şenaycım ellerine sağlık boncuklar ayrı bir cicilik katmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım bir ceket kalıbı çıkardım kendime ondan sonra elim hep ceketlere gidiyor ama demek hep içimde olan birşeymiş :) Şimdi de aynı kalıptan gömlek dikiyorum iyiki de çıkarmışım kalıbı yeminlen :D

      Sil
  18. çok güzel olmuş valaha bak topuksuz çekmişin ne güzel olmuş doğal olmuş bide oturarak resim çekin hep ayakta değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Melisacım, Bu resimde ceketi ön plana çıkarmak istediğimden topukluya gerek kalmadı da ondan giymedim ama söz konusu etek ise topuklu şart :) Oturarak da çekinmeye çalışırım :)

      Sil