20 Ekim 2012 Cumartesi

Basit bir Yelek...

Merhaba arkadaşlar.. Geçen sonbaharda yaptığım pratik bir yeleği sizlerle paylaşmak istedim. Sonbahar gelince dışarı çıktı tabiki ve benimde aklıma paylaşmak geldi. Aslınd apek yaptım denemez çünkü yine pazardan aldığım bir kumaşa iki delik açıp etrafına surfile çekince zaten yelek tamamlanmış oluyor. Benzerlerini her yerde görebileceğiniz benim de galiba 10marifet'te gördüğüm bir çalışmaydı. O kadar kolayki insanın aklında kalmaması mümkün değil ama şimdi aradım 10marifette ilgili sayfayı bulamadım. Bulduğumda mutlaka ekleyeceğim. Birçok çalışma çıkıyor ama benim beğendiklerim onlar değildi.. Ama araştırıp bulup ekleyeceğim sayfayı arkadaşlar. Yine de 10marifet herşeyin bulunabildiği bir yer olarak akıllarda kazınmış herhalde :)
Evet yaptığım şeye gelirsek :)



Nasıl yaptığıma gelince;
İşte bu kaar basit :) Aşağıda da kolların yakından çekilmiş hali var :)



31 yorum:

  1. ellerine sağlık Şenaycım, ben de çok seviyorum böle salaş şeyleri.Çok şık duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama birşey yapmış sayılmam :) İki delik sadece :) Sadece uygun kumaşı buldum çok renkli olunca daha bir farklı durdu galiba :)

      Sil
  2. Yemin ederim bu etek, yelek, ceket, tütü ve bilimum ütü isteyen giysilerin yapılış hızına yetişmek mümkün değil!

    Açık açık deyin de biz de tembelliğimize ve dikiş cahaletimize hayıflanmaktan vazgeçelim artık:( Ruhumuzda onarılmaz delikler açan bu seri üretim kaç kişilik atölyenin çıktıları aceba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Evet açıklıyorum ben ve Filizciğimin dediği gibi ikinci kişiliğimin yaptıkları bunlar :) İkizler burcu olduğum için biri yapmak istese diğer kişiliğim beni oturtuyor bazen ama çoğunlukla oturan kısmı değil de çalışkan kısmım baskın çıkıyor :)
      İşin aslı Ankara'ya taşınma fikri beni terikledi çünkü oraya gittiğimde yoğun bir iş temposuna gireceğim için bu kadar hızlı bir üretim yapamayacağım :) Aklımda ve ihtiyacım olan şeyleri gitmeden bitirmek istiyorum çünkü taşınma işlemleri benim çok vaktimi alacak :) Yaklaşık bir aydırda işimden istifa edip evde olduğum için bu zamanı iyi değerlendirmeliyim :) Bu arada sadece kendime değil kayınvalidem de ben gitmeden gömlekler diktiriyor yetiştiriyor ben gitmeden haha :) Arada ona da yapıyorum yani :) Ne bileyim elimin pratiği gelişti herhalde :)
      Ama bu yelek hem geçen sonbahardan hem de buna sadece iki kesik atıp etrafına sürfile çektim o kadar bunu saymayın zaten :)

      Sil
  3. Şenay' cığım, becerikliliğine, çalışkanlığına söyleyecek sözüm kalmadı :)

    Maviş kuşuna bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim :) Bu çalışmayı beceriden saymadığımı yine tekrarlıyorum :) Ama Alex'im her kumaşımı her yaptığımı bir tadar kalite kontrol yapar :) Çok içli dışlıyız oğluşumla yerim onu bennnnnn :)

      Sil
  4. evett ya ben bunu daha önce derya baykalda da izlemiştim ama seninki daha bir hoş olmuş canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemindim kumaş tek renk olsa bu kadar iyi olmazdı galiba. Hem üç renk hem kendimden bel kısmında desenleri getirmeye çalıştım hem de ağır bir kumaş olduğu için uçuşmuyor duruşu daha güzel oluyor :) İçi de siyah olduğu için o kısmı da garip durmadı :) Bu kumaşı gördüğümde anlamıştım bunun yelek olacağını zaten :) Yani burda işçilikte birşey olmadığı için tek avantajım kumaşım diyebilirim :)

      Sil
  5. Şenay hanım yaptıklarınız harika ama ben daha çok üzerinizde paylaşma şeklini çok seviyorum.Çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanımcım teşekkür ederim :) Ben de severek fotoğraflamaya çalışıyorum herhalde o enerjim daha bir güzel olmasını sağlıyor sizin de beğenmenizi sağlıyor :)

      Sil
  6. ayyy inanmıyoruuuuum
    ben bugün bunun aynısından yaptııım :D
    sonuçta aynı şeyi yapmışız ama ben senin gibi kumaşı alıp 2 delik açma fikrini hayal edememiştim. ufkum okadar genişlemedi henüz :)
    benim aldığım kumaşın bi tarafı zaten delikti :))) ben kumaşı değerlendirmek adına mecburiyetten öbür tarafınıda delerekten mecburi yelek yaptım :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ufkum da kendiliğinden hayal edemedi elbette ama 10marifette görmüştüm geçen yıl ve yapmıştım canım :) Sana tavsiyem ki ben hep öyle yapıyorum bu interneti dibine kadar kullan :) Ben bir yelek yapacaksam ufkum genişlesin diye mutlaka internette bir araştırma yaparım yelek modelleri der bir araştırırım herşey çıkıyor zaten aratırmaktan zarar gelmez :)

      Sil
  7. Ellerinize sağlık Şenay hanım. Çok pratik ve kullanışlı olmuş. Güzel günlerde giymek nasip etsin rabbim. Kolay dikişler dilerim. (Alex benim için öp)İyi günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esra Hanım :)
      Evet tam şu anda kocamaaaan öptüm gıdısındaki benleri Alex'in :)

      Sil
  8. şenayyyyyyyy kızım blog dünyasında çıtayı yükseltin, herkes senin hızına yetişem diye perperişan oldu kuzum :) bu tarz yeleklere de ceketlere de bayılırım. örgü kumaşta güzel duruyor, pek normal dokuma kumaşta böyle güzel döküm vermiyor.sağlıkla giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim bunu geçen yıl bu zamanlarda yapmıştım. Yapmıştım ne işte iki delik açmıştım desem daha doğru olur :) Ama evet fotoğraflamak falan da artık vaktimi almıyor sürekli yaptığım için pratik oldu herşey . Üstünü giy-Tripotu aç-makineyi tak- makineyi uzaktan kumandaya ayarla-şak şak çek fotoları- otur pcye fotoları seç- fotoları kırp boyutunu küçült(çünkü birim makine çok büyük boyutta çekiyor fotoları siteler kabule tmiyor o boyutları :) ) Sonra buraya ekle-yaz-10marifete ekle yaz oyyyyyyyyy yazarken yoruldumda yaparken artık otomatiğe bağlamışım anlamıyorum nasıl yaptığımı :) Şip-şak bitiveriyor herşey ondan hızlandım herhalde :) Üşengeçliği bıraktım artık :)

      Sil
  9. senayyycımmm supersıınnn be tatlımmm valla yazıyı okurken ben yoruldumm senın masallahın var...ayrıca bu yelegede bayıldım tam benım tarzım...göbek kapatmakta da ıse yarıyo..:))))elşlerıne saglık kuzummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Göbek kapatma olayını bilemem zaten senin göbeğin falan da yok ki :) Ne yapacaksın göbek kapatan yelekleri sen :) Ama bu çok kolay iki delik açmaya bakar canım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  10. şenayyy burada mısın ?selcen'in bloga yorum yayınlanmıyor da benim pc demi sorun var acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa aSelcenin blogda bir problem olabilir veya o anda hatlarda problem yaşanmış olabilir internette.

      Sil
  11. senin blogda yorum çıktı demek selcen'in blogda problem. ben blog açarsam ve böyle problem çıkarsa ne yapcam yahuu ?blog adresi aldım bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Filizcim ben de daha hiç problem yaşanmadı. Bilgisayarına fazla yüklenmezsen problem çıkmaz herhalde. Ama klasik pc ve internet problemleri olabilir sende de o normal. Ama blogda problem olmadı daha hiç korkma :)

      Sil
  12. bu arada şenay, ben o fotoğraf çek sonra pc de düzelt kısmına sinir oluyom canımm :)pc kilitleniyor amann deyip vazgeçiyom, değilse 10marifete ne işler yollayacam ama işte teknoloji gıcık ediyor beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak birşey yok be Filizcim yapılacak o işlemler. Fotoğrafları küçültmezsen her seferinde problem yaşarsın hem zaten çok da güzel görünmüyor tüm fotoyu eklemek düzenlemek gerekiyor çoğu fotoda. Evet yorucu bir iş ve belki kilitlenmesinin nedeni kullandığın program olabilir veya bilgisayarının modeli hızı falan daha farklı basit bir program dene bence. Paint her pc de vardır ve ben genelde onu kullanıyorum hem kolay heö hızlı oluyor :)
      Bu arada bloğun hayırlı olsun açtın mı nedir bir bakalım hazırsan :)

      Sil
  13. ne hazırı yahuu adres aldım sadece, açılmak için çok bekler blog :)kendi kendine açılır diye bekliyom blogu :) benden hayır gelmez :)benim pc de benim gibi yaşlandı bee :) 6-7 senelik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sana kolay gelsin o zaman Filizcim yavaş bir bilgisayar çok zordur :)

      Sil
  14. aaaa harika olmuşş.. :)

    YanıtlaSil
  15. hıh bu işte bnm tarzım :))
    çok yaparım bunu
    bi kot bi uzun kollu içine üzerine ya bu şekilde tunik yada yeleğim
    çok vardır doalbımda bunlar.. :)

    ama bu yeleğin kumaşına bittim

    senin paylaşımlarından yapıcam dedğim 2. ürün oldu bu
    bitanesi deri etek ;)
    biride bu yelek

    overlok makineme nazar değdirdim gitti gerisin geriye yenisi gelene dek böyle aylak aylak geziniyom işte:)
    model bakınıyom biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kaadar rahatki buuuuu anlatamam sana ben çok kullanıyorum inan. Hem o kadar basitki ama benim kumaşım evet hem ağır dökümlü hem renkli hem abartı olmayan desenleri var kendinden hareketli yani.. Böyle garip kumaş bulursan hemen dik kaçırma, gerçi di değil iki delik aç yeter haha :)
      Ayyyy bozdun mu kıs makinayı :) Töpeeeeee daha ne kadar diktin kiiii müsrüüüfff hahaa :) Ay kuzuuum şaka yapıyorum da umarım bir an önce çözülür problem:) bak bak model çooooooook hele bende sırada bekliyorlar :)

      Sil
  16. harika olmuş şimdi herşey süper bence ellerde ve ayaklarda ojelerimizde var mavişim kuşumda var süper olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha ojeli fotoğraflarımda varmış evet :) Beğenmene sevindim :)

      Sil