6 Eylül 2012 Perşembe

Yeni Dikiş Makinem Geldiiiiii :)

Merhaba Arkadaşlarrrr :) Uzun zamandır ertelediğim dikiş makinesi alma fikrini geliştirdim ve bir hafta önce bakınmaya başlayıp en sonunda internetten alıverdiiimmm :) Bana yıllardır yardım eden dikişlerimi bazen zorla bazen bana mısın demeden yapan eski dikiş makineme de saygılarımı sunup bir köşeye kaldırdııım :) Ve işte yeni makinem Singer Talent 3323...

Bu fotoğraf da anı olması için çekildi :) Yaptığım değişimi görebilmeniz açısından :) Bakalım neler neler yapıcam ben bu makinemle :)


39 yorum:

  1. güle güle kullan senin için bir çağ kapanıp bir çağ açılıyor işte şimdiden sonra senden korkmak lazım o minik şeyle bunları çıkaran kadın bakalım bundan sonra ne yapacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D O eski makinem minicik olsada benim kapasitem belli be Goncacım :) Çok da korkmayın çok da yükseltmeyin beklentilerinizi lütfen :) Ama benim işimi çok kolaylaştıracağı kesin :)

      Sil
    2. olurmu öyle şey gereksiz tevazu gösterip kendine haksızlık etme ben beklentilerimizde haklı olduğumuzun farkındayım çünkü

      Sil
    3. :) Çok teşekkür ederim :) Bir oturabilsem makineye aaahhhh :) O kış hazırlıkları bir bitse (konserve falan :) ) da bir oturabilseeeem :) Korkun benden (dermişimm :) ) Makine falan da değil de herşeyden önemlisi kafamda bir fikri netleştirebilmem aslında Goncacım :) Eğer bir model belirlediysem kafamda o ışık o ampul yandıysa o zaman çok güzel şeyler çıkıyor gerçekten. Ama sırf yapmış olmak için yapınca makine değil ne gelse birşey çıkmıyor :)

      Sil
  2. Hayırlı olsun canım :)
    Güle güle kullan makineni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hayrını görücez inşallah zamanla :)

      Sil
  3. Hayırlı uğurlu olsun inşş :) nice güzel işler çıkarman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı uğurlu olsun, zevkle kullanın, dikişleri döktürün.Gerçekten de o küçük makinayla bunları yapan insan, bundan sonra "tutmayın beni " modunda dikiş diker bence. :D Bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanııınnnn beklentileri yükselttiiim :) Bakalım neler neler yaparım artık :)

      Sil
  6. güle güle kullanın yeni makinenizi :)

    YanıtlaSil
  7. HEYYY BENİMKİNİN AYNISINDAN GÜLE GÜLE KULLANN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) Bakun makinemiz bile aynıymış, o zaman sizden de performans ve blog bekleriz paylaşın ki fikirlerimiz gelişsin :)

      Sil
  8. İNŞALLAHH :)))

    YanıtlaSil
  9. Oy canim yeni makinen hayirli olsun, iyi gunlerde kullan insallah : ) Hemen makarasini da takmis baslamis maharetlerine : )) eski makinan cok tatliymis ya, O da Ecemin acemilik makinesi olur, barbie bebeklerine ilk kiyafetlerini onla diker pisicik ya : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım :) Denedik makinamı tabiki nasıl yapılır ne yapılır kurcaladım dakurcaladım :) Diğer makineyi de Eceye verdim evet ama mıncıkladı mıncıkladı sıkıldı :) İlerde yapar inşallah da benden birşeyler kapar :)

      Sil
  10. Boynuz kulagi geceer : )

    YanıtlaSil
  11. gerçekten bayaa büyük bi değişim olmuş :)) hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan şekerim... o küçücük makineyle bunları yaptıysan bu makineyle neler yapıcan kimbilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişim büyük oldu evet :) Ama beklentileriniz çok yükselmesin emi :) Dikiş dikiştir sonuçta :) Şenay da aynı Şenay Singer ne kadar etkileyebilir değil mi ama :)

      Sil
    2. öyle deme ilham verir ilham baksana baktıkça insanın içini açıyor çiçekli böcekli :)

      Sil
    3. :) Evet elbette işimi öyle kolaylaştırdıkiiii :) Bir elbise dikiyorum şimdi ama bir türlü vakit bulamıyorum bu seferde :) ECE pazartesi anaokula başlayacak onun hazırlıkları var Eylül ayında kış hazırlıkları var domatesler turşular falan :) Onun için makineme oturamıyorumki bitireyim :)

      Sil
  12. oooo hayırlı olsun senaycım .şimdi ne ciciler dikersin yeni makinanla.sabırsızlıkla bekliyorum.öpüyorum çok.Z.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bakalım ben de bekliyorum dört gözle neler yapacağımı :D

      Sil
  13. hayırlı olsun:) benim makinemin aynısı:)) eşim, nişanlıyken süpriz yapıp almıştı:) güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Nişanlıyken daha mı bonkör oluyor bu erkekler ne :) Şaka şaka hepsi hep bonkör :) (üzerlerine alınmasınlar şimdi kötü birşey söyledim diye o nedenle biraz da abarttım bonkörler derken ama neyse :) )

      Sil
  14. Yeni makinen hayırlı olsun canım. bir sürü güzel güzel işler yapıp bizlerle paylaşman dileğiyle ...sevgileerr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münürecim çok teşekkür ederim . İnşallah yakında başlayacağım :)

      Sil
  15. zulaltan filiz9 Eylül 2012 22:18

    ooooooo dikiş makinan hayırlı olsun :) senin gibi çalışkan bir hanıma böyle büyük bir makina lazımdı zaten. küçük bir makinayla muhteşem işler çıkardığına göre bu büyük makinada daha neler dikersin kimbilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım diyoruz artık Filizcim :) Sürprizler gelir herhalde bu makinayla ve bana da sürpriz olur diyorum :) Az kaldı gelecek o ilham az kaldı :)

      Sil
  16. merhabalar

    senı allahmı gönderdi naptı banaaa:) yaa ben dıkış dikmek için ölüyorum ama bı cesaret toplayamıyorum başaramazsam dıye elimde dikiğ giydiğim şeyler olmuştur.
    ama makınada dıkmek ıstıyorum ufakı makınanız varya bendede ondan var pratıklık kazanıyım dıye almıştım bı kaç kere denedım ama makınanın dılınden anlamayınca hevesım kırıldı..bana yardımcı olurmusunuz nasıl kullanılcagını bırazda olsa anlatırsanız cok sevınırım ... kolay gelsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adsız :) İsimle hitap etmeyi isterdim ama bir dahaki sefere inşallah :) Öncelikle beni Allah mı gönderdi valla bilemiyorum ama yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ben çok severim çünkü yardımıııı anlatmayııııı :) İkinci olarak o küçük makinanın hiçbir espirisi yokki acaba neresinde problem yaşıyorsunuz onu tam olarak anlayamadım sadece düz dikiş yapıyor çünkü. Mesurayı ve ipini doğru geçirdikten sonra düz dikiş yapar bazen de zorlanır ama ben onunla ne kotlar ne kalın kumaşlar ne jarseler dikmiştim bana mısın demedi :) Sadece artık yetmemeye başladı o kadar :) Makinenin neresinde problem yaşıyorsunuz bir anlatın bakalım ben de yaşamışsam birşeyler anlatmaya çalışırım :) Dikiş dikmek harika birşey ve eğer seviyorsanız yılmayın sakın :)

      Sil
  17. merhaba seda ben :)

    içinden ne cıktıysa iğne, ayak onlarla denedım ince kumaşlarda denedım bazen tam dikiyor derken yarıda kalıyor dıkmıyor... ipi gereken yerlerden geciriyorum son olarak iğneye gecırıyorum bazen dıkerken ıgneden cıkıyor valla anladım ınanın ya:( ama 3-4 ay önce taytım sökülmüştü güzel dıktı bı sevındımkı sormayın :) ben akşama eve gıttıgımde yıne bı bakıyım ondan sonra daha deteylıda anlatıyım sıze..
    yardımınız için cok teşekkür ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İp dikerken çıkıyorsa dikişe başlamadan önce iğneye geçirdiğiniz ipi uzun tutun. Çünkü horoz dikiş esnasında yukarı kalkarken aşağıda sizin iğneye geçirdiğiniz ipi geri çeker ve kısa bırakmışsanız iğneden çıkarır. İpi daha uzun bırakmayı denerseniz o sorun ortadan kalkacaktır. Kumaş fdikme kapasitesine gelince makine çok kapasiteli değil jarse gibi esnek kumaşları ve şifon gibi kaygan kumaşları her zaman aynı dikmiyor evet :) Ben jarseyi gerdire gerdire dikerdim ve iki üç sıra geçerdim çünkü dikilerde çok fazla atlardı. Öncelikle hangi kumaşları nasıl dikiyor deneyin ona göre bir yol bulmalısınız. Bazılarını iki kere dikeceksiniz bazılarını yavaş daha çok küçük bir makine ooooo :) Bebiş o bebiş ondan fazla birşey bekleyemezsiniz :)

      Sil
  18. TEŞEKKÜR EDİYORUM YARDIMINIZ İÇİN.. KISMETSE HAFTA SONU DENIYCEM.. SİZİN CIKARDIGINIZ KALIBA GÖRE KIZIMA ELBİSE DIKECEĞİM.. İNŞALLAH BAŞARIRIM.. TEKRARDAN SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM YARDIMCI BIR KİŞİLİĞE SAHİP OLDUĞUNUZ İÇİN..

    SEDA..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Seda Hanım :) Size Kolay Gelsin umarım daha kolay olur :)

      Sil