15 Eylül 2012 Cumartesi

Kızıma Kabarık Etek...

Merhaba arkadaşlar... Dün akşam Ece'yi uyuttuktan sonra oturdum ve kuzuma bir etek diktim can sıkıntısından :) Bu eteğin hangi malzemeden olduğunu da siz tahmin edin bakalım bilen çıkacak mı merak ettim... Sizden bilen çıkmazsa ben posta ekleyeceğim neden yaptığımı :) Umarım beğenirsiniz :)
Papatya gibi duruyor kuzum :) Eteğin altındaki işlemeleri farketmişsinizdir. Ben de o işlemeler için bu parçaları atmamış değerlendiririm demiştim dün akşam kızıma etek yaparak değerlendirmeye karar verdim :) Etek üç katlı, en üst katın altı işlemeli. Ortada aynı malzemeden işleme olmaya bir kat var ve en altta da yavru ağzı tonlarında kalın bir kumaş kullanıp astar yaptım.. Kumaşların duruşundan dolayı etek kabarık kabarık duruyor :)

Bu eteğin önden görünüşü aşağıda ise arkadan görünüşünü göreceksiniz :)Fermuar kullanmadım sadece düğme yeterli oldu. Kuzum çok zayıf olduğu için (yemek yemiyorda :( ) herşey kolaylıkla giydirelebiliyor...


42 yorum:

  1. Cok guzel hareketler bunlaarr : )) Etek tul perde kumasi ya da fiskos ortusu mu yoksa? Eceem Anneemm, anasinin kuzusu cigerimin kosesi, bayiliyorumm sana : )) cok guzel olmus etek eline saglik hayatim, ne yaparsan yap cok guzel olacaginiherkes bildigi icin soylemesekte anna balimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim de malzemeyi söylemeyeceğim başka tahminleri de değerlendireyim bakalım :)

      Sil
  2. Senosum evin de cok zevkli, masallah ne zevkli hatunsun sen be : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım rahat bir insan olduğum için evimde de rahatlık ön plandadır fazla eşyaya gelemem sallar atarım :) Atmalara doyamadım zaten :) O sallanan koltuğu ve sallanan ayaklığımızı Edirneye gelince aldım ve Allahhhıııım nasıl rahat bir koltuuukkkk. Eğer ece bebekken almış olsaydım çok daha güzel olurdu... Sallana sallana az uyutmadım Eceyi kocaman olduğunda bile.. Bende emzirirkennnnn, uyuturkeeeeeennnnn hep dinlenirdim, geç kaldım almakta ama hep benim suçum. Emre alalım dedi ben hep "Gerek Yok" dedim :)

      Sil
    2. Sallanan sandalye oldugunu fark etmemistim, ben evdeki ferahligi ve renkleri cok begendim, cok ic acici, gule gule otur canimm huzurla and mutlulukla... : ))

      Sil
    3. Olsun uzulme canim ikinci bebise kismettir belki belki : )

      Sil
    4. Hahaah :) Bir tanesi ömrümü yedi yemek yemedi :) İkinci de yemek yemezse ömrüm bitecek onun için istemiyorum :) Ben sallanırım ooohhhhhh :) Evim için döktüğün güzel cümlelere de Thanks :)

      Sil
    5. Ayy su akilli bidiklarin yemek yiyenini gormedim ki zaten, ye ic oyna uyu, zor bisey sanki : )) ne diye inat ederler : ) neyse canlari sagolsun : )

      Sil
    6. Ayrica ecosun yerinde olsam uykum olmasa da uyur taklidi yapardim : ) uyaninca super bir kiyafet beni bekliyor olucak olurdu cunkuuu

      Sil
    7. Bizimkinde uyku da problemli ki :) Kendisine kilo aldıracak her türlü etkenden kaçıyor hep diyette hep diyette :) Ahhhhh ahhhh :)

      Sil
    8. Hahaha : )) Ah Ecos ya boyle anne uzulur mu : ) ya bu arada ecemlen sac modellerimiz ayni : ))

      Sil
    9. Dalgalı mı kıs senin saçında :) Kuzumun saçlarına hastayım kendinden bukleli :)

      Sil
    10. Ne sandin : ) sac boyu bile ayni : )

      Sil
    11. Yakında ben Eceyim diye yanıma yerleşeceksin bence onun yolunu yapıyorsun sen :D

      Sil
  3. zulaltan filiz15 Eylül 2012 14:45

    çok şirin çok tatlı olmuş yahu çok da yakışmış küçük meleğe :) ben de ilk gördüğümde tül perde dedim ama. eteğin duruşu da abajura benziyor nasıl yaptın bu duruşu çok tatlı olmuş :) sağlıkla giysin küçük melek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim :) Duruşunu bende çok beğendim... Dikmeden belden küçük pileler yaparak verdim buduruşu :) Üç kata da aynı şeyi uygulayınca bu şekli çıkıyor ortaya zaten kumaşlar hafif kumaş olduğu için çökme de yapmıyor :) Malzemeye gelince perdelik tül deolabiliiiirrrr, olmayadabilir bakalım başka ne tahminler çıkacak :)

      Sil
  4. şenay bu kumaş değil mi yoksa kız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha :) Yooo kumaş kumaş kağıt falan değil :) (Bilmişsiniz zaten perde kumaşı perde dikmiştim ondan arta kalanlar :) ) Azcık meraklandırayım dedim :D

      Sil
  5. kağıt ya da tela gibi bir şeymi nedir ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de hemen bilmişsiniz yahu :D Tül perde kumaşı :D

      Sil
  6. Acikla artik resme zoom yapmaktan sasi oldumm : ) etegin bel kismi tul olma ihtimalini artiriyor : )) zoom yaparken evinde toz zerrecikleri de aradim ama bulamadimm : ) haha kayinvalidecin bile benim kadar eziyet etmiyordur : )) kiyamam ya : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Kııssss hemencecik bilmişsiniz Filizle :D Ben de merak ettireyim dedim ama eziyet etmişim :) Kııısss ben foto çekcem diye sadece o kısımları süpürdüm :D Yoksa hiç sevmem temizliğiiiiiii :D

      Sil
  7. Ecem de su an ruyasinda gordugu peri kizlari winx kizlari gibi olmus ya kelebegim benimm : ) cocuklu ev olur da o ev duzgun durur mu hiic, sen topla arkandan bir bakiyorsun dagilmis heryer, o minnos halleriyle kasirga etkisi yaratiyolar mubarek : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdi okula gidiyorda akşama kadar salon rahatladı ama bir geliyor oyuncaklar oturma odasında :) Kocaman odası var benim yanımda oynayacak diye hepsi salonda oyuncakların :) Taşı taşı bıkmadı :)

      Sil
    2. O kadar oyuncaklari oluyor ama gene evdeki kirlente, bibloya buzdolabi suslerine falan da dadaniyorlar, en alakasiz esyayi bile oyuncaga cevirme potansiyelleri var biciriklarin, nasil duzgun kalsin o ev : ))

      Sil
    3. Aynen öyle :) Yakında eşyaları değişeceğiz ben onun tencerelerinde yemek yapcam zaten :)

      Sil
    4. Hoop portakal orda kal : ) ecem vermez tencerelerini hem, bana bonibon corbasi, jelibon boregi pisirecek, e annesinin kizi becerikli, senin tencerelerde pismez onlar : )

      Sil
    5. Hahaha :) Hep aklın boğazda vallahiiii :)

      Sil
  8. Neeeey perde mi diktiin? Hey masallah, Senos bana araba da dikersin sen, ev de, yat da : ) yani yapsan sasirmam artik gercekten : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araba, yat , kat dikilere olsaydı kendime deyapardım :) Ama çok iyi çizerim resmim de iyidir ama insan resmi asla beceremem :) Tıssss yani insanlarla aram :) Yakında bir de video eklemek istiyorum bloğuma :D Bir de sesimi dinlesinler. Size dinletmiş miydim ben sanki dinlettim diye hatırlıyorum bir şarkımı ama :)

      Sil
    2. Ben seni sevdugumi bloguna bildirdum : ))) eveeet dinleyen sansli kisilerdeniimm nabeer : )))

      Sil
    3. Evet nadir kayıtlarımızdan :) Bıraktık bu işleri evde çalıp söylüyoruz mahallliye :)

      Sil
    4. Birakmayiiin :) blogunda bir resimde gordum gitar vardi : ) hem sesin harikaydi senin, ya zaten bende olmayan tum marifetler sende, bir de ustune sesin de guzel : )) bela misin kis basima : ))

      Sil
    5. :) Belanın tatlısı bir başka güzel oluyor ama dimi :)

      Sil
  9. şenay kumaş perde kumaşımıydı yani :)

    YanıtlaSil
  10. sen de az değilsin ben de diyorum perdeye benzeyip perde olmayan kumaş ne diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Azcık merak uyandırayım dedim neler çıktı ortaya karıştı ortalık :)

      Sil
  11. perde olduğunu anladım de nasıl bişi o kanvas gibi duruyo sanki:))güzel kızınız ii günlerde giysin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkkürler :) Tül kendinden karöaşık iplerle işlenmiş onun için tok duruyor ve çok hafif bir tül onun için böyle durabildi :)

      Sil
  12. çok güzel olmuş. senin meleğede çok yakışmış. dikişten anlamadığım için kumaştanda anlamıyorum ama duruşu çok güzel. güle güle giyinsin

    YanıtlaSil