18 Eylül 2012 Salı

Kumaşlar, kumaşlarrrr, kumaşlaaaarrrrr...

Merhaba arkadaşlar... Son iki haftadır cuma pazarına gidip bir sürü kumaş aldım ama pazarlarda ucuz kumaş alma olasılığı olmayan arkadaşların canı çekti üzüldüler diye daha yayınlamayayım diye düşündüm :) Fakat sevgili Filiz ve Gonca merak etmişler ben de paylaşayım dedim :) Bazı kumaşlarla ne yapacağımı biliyorum ama bazılarını sırf çok beğendiğim için kumaş kolleksiyonuma katmak adına aldım :) Nasıl olsa bir gün kesilip biçilecekler acelesi yok :)
Bu kumaşı metresi 4 liraya aldım ve iki metre alıp elbise yapmak istedim. Şimdilik bir kenara koydum ve önümüzdeki yazın modasına göre bir elbise dikeceğim orası kesin :)
Bu kumaşın dışında aşağıdaki tüm kumaşlar parça kumaş olup parçalarını 2-3 liraya aldım :)

Pembe ve mavi kumaşlarımla ne yapacağımı bilemiyorum ama renklerini çok beğendim bende her renk düz kumaş mevcut bu renklerde eksik kalmasın istedim :) En sağdaki beyaz kumaş merserize bir kumaş, onunla yakında birşeyler yapmayı planlıyorum ama şimdilik söylemeyeyim :)

Kırmızı kumaş kalın bir kumaş ve bir ceket yapılmak üzere kesildi bile. Bakalım ne zaman dikerim bir tembellik var üzerimde bu aralar :) Siyah olan da şifon bir kumaş onunla da anneme bir bluz yapmayı planlıyorum...

Bu kumaş kalın kendinden desenli likralı bir kumaş, jarse değil :) Üzerindeki desen burada güzel çıkmamış olsa da ben çok beğenerek aldım bu parçayı ve bununla da kalem etek yapmak istiyorum. Ceket de olabilir fakat çok fazla büyük bir parça değil büyük olasılıkla etek olacak yakında :)

Bu danteli görür görmez hayran kaldım, aralarda böyle uzun sarkıtlı olanlarına bayılıyorum ve yazlık bluz yapabilirim diye hemen aldım. Fakat şu fotoğrafları çekerken bununla mini bir elbise yapmaya karar verdim bile :) İlk işlerimden biri olacak orası kesin :)

Bu kumşalar da bu hafta aldıklarımdan birkaçı :) Soldaki siyah olan penye bir kumaş ne olacağını ben de o da bilmiyor , bekleyeceğiz hep birlikte :) Ortadaki likralı bir kumaş ve kendinden desenli gördüğünüz gibi, onunla yine mini bir elbise yapabilirim fikriyle aldım ama her an herşey olabilir :) Sağdaki ise kalın bir şifon kumaş ve çok severek aldım. Anneme uzun kollu bir bluz olacak orası kesin :)


Bu tülün işlemeleri büyüledi beni. Ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok ama o kadar güzel ki işlemeleri, bakalım ne yapılacak :)

Son olarak da bu dantelim hem rengiyle hem de neon oluşuyla senenin trendiydi ama bu yazı kaçırdı bakalım kışın aklıma eserde renkli giyinmeye kalkarsam dikerim birşeyler ama şimdilik önümüzdeki yazı bekleyecek gibi görünüyor :)


53 yorum:

  1. teşekkür ederim kırmayıp postu hazırladığın için, iyiki ısrar etmişiz harikalar gerçekten. sarı olanı kesinlikle mini elbise yapmalısın, danteller zaranın bu yıl kullandığı dantellere benziyor, köpekli kumaşı miu miu desenlerine benzettim siyah yaka ve siyah geniş manşetlerle inanılmaz bir gömlek canlandı gözümde hepsini güle güle giy güle güle dik. kumaş stoklamak kötü birşey olsa annelerimizin ninelerimizin sandıkları kumaş dolu olmazdı değilmi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle dolaplar çatlayıp kumaş tükürene kadar almaya devam da edeceğim sanırım :)

      Sil
  2. Son iki kumas yikiliyor : )) nane limon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri yine mod değiştirmiş, bukalemun gibi :)

      Sil
  3. Evet senin kumaslarin rengini kiskandim : ))

    YanıtlaSil
  4. Su siyah cicekli tulle ortaya cikaracagin saheseri sabirsizlikla bekliyorum gercekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda şimdilik bir fikrim yok gerçekten :) Bakalım ortaua ne çıkacak :)

      Sil
  5. yaaaa senayyyyyyyyyyyyy walla acayip kıskandımmm cok güzellerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .... ben daha dün 1 metre leopar kumasa 10 lira para werdim dikerken bile içim cız etti walla bu arada bende face albumumue yeni 3 parça koydumm fikrini belirtirsen cok sevinirim.güle güle dik insallahhhh sevgiler yasemin uzunoglu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle Yasemincim :) Kumaş pahalı olunca almaya alınca da kesmeye kıyamıyorum :) Hemen bakıyorum yaptıklarına da :)

      Sil
  6. bu arada o dantellerin güzelligi o tülün işlemesi ne o yaa öylee ağlamak istiyorummmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeller değil mi :) Aslında yüklemeyecektim böyle dikiş dikenler üzülüyor alamadıkları için :) Ama ısrarlar üzerine ekledim :)

      Sil
  7. Gunduz alelacele bakmistim, simdi inceleyince hepsine ayri ayri ba-yil-dim, normalde kumas deyip gecerdim, simdi sundan su olur diye hayal kurmaya basladim, dikis makinesi aldirtican bana yakinda olacagi o : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) Sen bir süre girmesene bu bloğa :) Depresyona gircen benden sayacaksın :)

      Sil
    2. Depresyona ben girmem de, makina alinca faturasini sana yollucam kis, ozendirip duruyorsun dikise, sen girersin depresyona karismam : ))

      Sil
    3. Hahaha :) Uyanık seni ahanda ben girdim şimdi depresyona :)

      Sil
  8. kumaşlar süper :)bayıdlımmmmmmmmmmmmm :) bizim buraya salı günleri sosyete pazarı açılıyor geçen hafta gittiğimde büyük bir sürprizle karşılaştım :) Bursa'dan parça kumaş getirmişler parça 1 lira :)13 14 parça kumaş aldık annemle :) altından daha değerli geldiler gözüme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Büşracım vallahi senina dına çok sevindim, çok güzel bir sürprizmiş hakikaten :) Herkese böyle sürprizler yapsın pazarcılar :) Şimdi dik dikebildiğin kadar canım benim :)

      Sil
    2. ben havalara uçtum kumaşları görünce :D onlar benim ilk kumaşlarımmm :) dikişi öğrenene kadar annem dikerken izleyeceğim :)(annem de söyleniyo ama dikiş dikmekten bıktım diye:D zamanında 5 kardeş bi anne kıyafetleri hep annemin elinden çıkarmış ama şimdi biz zor diktiriyoruz :D)ay inş dikişi sökerim de güzel şeyler dikerim :)

      Sil
    3. Umarım Büşracım :) Eğer istiyorsan internette de araştıra araştıra okuya okuya öğrenebilirsin. Annenden fikir alırsın arada onu da o kaadr yormamış olursun :) Çok fazla görsel anlatım var çünkü :)

      Sil
  9. Şenay hanım,

    Bir dükkan dolusu kumaşı yer bulup nerelere koyuyorsunuz valla merak ettim!
    Tam karaborsacı tavrı ile almışsınız hepsini;) yoksa beklenmeyen zam yağmurumu olacak kumaşta? :) Öyleyse deftere adımı yazın siyah beyazlı kalın kumaş için de lazım olursa gelip alırım :))

    Şaka bir yana güle güle kesin, biçin, sağlıklı güzel günlerde giyinin!

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa şakası yok vallahi o mantıkla alıyorum :) Bulmuşken neden almayayım diye doldurdum odayı vallahi :) Ama ben hep öyleydim alıp evde herşeyi bulundururum :) Renk renk fermuarlaaar iplerrr düğmelerrr herşeyden alıyorum .. Her türlü yapıştırıcı, tutkaaal, her renk ip, makromeler rengarenk, birkaç renk keçeee.... herşey ama herşeyden bulunur bende.. Çümkü çoğunlukla planlı yapmam elbiselerimi ve aklıma gelince de hemen yappmak isterim, mola verip yarın şu parçasını alınca devam ederim diyemiyorum. Bir malzemesi yoksa hevesim kaçıyor :) Kendimi bilip kendime gre herşeyden bulundurmaya çalışıyorum o nedenle dediğiniz gibi görmemişin kumaşçısı gibi doldurdum evi :)

      Sil
  10. yagmur perisi büsra hangi şehirde oturuyor acaba lütfen antalya olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım belki geç görebilir ben söyleyeyim :) Bir önceki kumaş post'unda belirttiği üzre Antalyadaymış :) Hadi hayırlısı sana da kumaş alacak yer bulundu :)

      Sil
    2. Antalya/Manavgat'ta oturuyorum yasemin hanım :)

      Sil
  11. zulaltan filiz18 Eylül 2012 23:34

    oyyyyyyyyyyyyyyyy bu ne güzel kumaşlar yahu dantellere bittim :) safran sarısı kumaş ve yanındakiler ne güzel uymuş birbirlerine çok da güzel kombin olmuşlar :)
    bayıldımmmmmmmmmm :)biraz kolonya sürem de kendime gelem :) bu gonca ile filiz kim acep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımazsın onları :) İki arkadaş bugün bahsi geçti de paylaş da paylaş hadi dedim o zaman kırmayayım canım arkadaşlarımı :)

      Sil
  12. şenay, dantelleri metre hesabı mı aldın yoksa parça mı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) Ben de bu yazına yorum yazarken aşağıdakini okudum cevabını almışsın madem yazmıyorum :) Valla dantellerden elbise çıkacak kadar kocaman 2,5 liraya aldım :D

      Sil
  13. cevabı aldım parça hesabıymış :)

    YanıtlaSil
  14. neeeeeeeeeeeeeeeeee birde uzun mu :) bu metresi 200 tl olan dantelleri millet niye alıyor o vakit bu kadar hesaplısı varken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Filizcim bu kumaşlar tekstil firmalarının kullanmadığı artık birşey çıkmaz dediği yada ufak defoları olan kumaşlar.. Her yerde satılmıyorki :)

      Sil
  15. ya senaycım birde su salı günleri kurulan sosyete pazarı nerde kuruluyormus herkese sordum kimse bilmiyorrrrr deli oldum yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manavgat'ta sarılar beldesi var orada kuruluyor yasemin hanım :)

      Sil
  16. ufff ya cok uzaktaymıs her hafta geliyorlarmı acaba cok tesekkur ederşm ben ısıklar merkezde oturuyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak eklediğim kumaş postu yine karıştırdı ortalığı :) Yasemincim oralarda da pazar kuruluyordur vardır belki.

      Sil
  17. yok gitmedigim pazar çarsı kalmadı walla gene kaldık bizim kurkcu dükkanına...... walla karıstı ortalık heheheee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( her hafta gelirler mi bilmiyorum dün giidemedim ama haftaya gidince sorar size de söylerim.bizim burada kumaşlar çok pahalı demiştim adam da manavgata dükkan açmayı düşünüyorum bi ihtimal demişti inşallah açar.sizi de hayal kırıklığına mı uğrattım ne :(

      Sil
    2. Büşracım Yaseminin kumaş konusunda bahti kara sen neden hayal kırıklığına uğratasın:) Gider gider oraaya da bir gün bir kumaşçı gider elbet :)

      Sil
    3. ay inşallah gider ya :) Allah kimseyi ucuz kumaşsız bırakmasın çok zor :( :)

      Sil
    4. sesli güldüm bu yoruma harika bir dua

      Sil
    5. Hahah :) Haklısın Büşracım :)
      Goncacım bak yine üzülenler oldu post'u ekledim diye gördümnü :) Biri alır biri bakar kıyamet bundan kopar :)

      Sil
  18. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  19. şenay, sen kumaşları dikersen her hafta, haftanın en şık kadını ödülünü sürekli kazanırsın daha çooook yemek ödülü alırsın :) yemek ne oldu bu arada ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah :) Sen beni o yemek masasında görmeden rahat edemeyeceksin dimi :) Bu aralar kuzu okula gidiyorya bütün gün evde olmuyo akşamları da bol bol sevişiyoruz kuzumla hiç başka birşey gelmiyor aklıma inan :) Ama sözümü aldım ben yiycem o yemeği :)

      Sil
  20. güle güle dik.ben gittigimde cuma pazarına sanırım bu yüzden bulamıyorum :))bütün iyi kumaşları toplamışsınız ,şaka yapıyorum ,

    hepsi çok hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yooo şaka değil vallahi toplamaya çalışıyorum :) Eskiden pazarda kumaşçıda kimse olmazdı şimdi herkes erkenden gidip iyi kumaşları kapma derdinden gerçekten :) Sonradan hep seçilmişler kalıyor bir işe yaramıyorlar :) Yarın da erkenden gidicem mesela :) Kimseye yok kumaş hepsi banaaaaaa hahahahah :) Doyamadıııııımmmm vallahi ne aç gözlüymüşüüümmmm :)

      Sil
    2. bende erkenden giderim her zaman .hangisini en çok begendin diye sorarsan brokar olan varya hafif mor gibi görüyorum o çok güzel bir seçim bence .güle güle dik giy hepsini

      Sil
    3. Evet mantıklı olan o :) Aklın yolu bir :) O kumaştan kalem etek istiyorum ama bilmiyorum tam olarak neye dönüşecek. Aklıma ne eserse artık :)

      Sil
  21. bu kadar güzel şeyler yapan bir hanım güzel bir yemeği hak ediyor :)yarışmada birinci seçtik bir kere ödül vermeden olmaz :)

    YanıtlaSil
  22. harika kumaşlar! bakalım neler neler olacaklar:) bekliyoruz efenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmaya başladım bile ecerce :) Bir elbise bitti ekledim diğerleriyle de düşünce aşamasındayız yoğuun görüşmeler yaşıyoruz bakalım ne olacaklar :)

      Sil
  23. Merhaba blogunuzu 10 marifette gorunce ilk kez girdim. Cuma pazarinda aynen bende sizin gibi kendimi kaybedip onlarca kumasla eve geliyorum.. Sonra burdalarimi acip hayellere daliyorum... Allah'im benim gibiler varmis diyip size yazmak istedim.. ELBISE YAPTIGINIZ DANTEL KUMASI DA GORDUgumu hatirliyorum.. KOlay gelsin saglicakla kalin...

    Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem Hanım. Emin olun bizim gibilerden çok var :)

      Sil