21 Eylül 2012 Cuma

Elbisenin Dantellisi :)

Merhaba arkadaşlaaaar :) Geçen hafta almış olduğum dantellerden biriyle hemencecik bir elbise diktim umarım beğenirsiniz :) Bu defa kollarını karpuz yapmak istedim. Aslında aklımda uzun kollu bir elbise vardı ama tüm kola yetecek kadar dantelim olmadığı için ne yapsaaam ne yapsaaaam dedim ve karpuz kol deneyeyim dedim bir defa da :) Cici oldu ama değil mi :) Zaten yakında iki kuzen nişanı olacak biri için kıyafet lazım olacaktı :) Bir nişanı aradan çıkarmış oldum ikinciye bakalım neler dikerim :)
Elbiseyi kemersiz, ince veya kalın kemerle fotoğrafladım. Hangisinin daha iyi durduğuyla ilgili görüşlerinizi rica edeceğim arkadaşlar :) Şimdiden teşekkürler herkese :)






66 yorum:

  1. Öncelikle çok güzel olmuş ve size çok yakışmış.Sanki kemerli daha iyi gibi.Özellikle ben kalın kemer diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Güneş Hanım :) Kalın kemer öneriniz için de sağolun :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bence kalın kemerle daha olmuş. Tercih sizin tabi ki. Allah yüzünüzden gülümse eksik olmasın. Rabbim nazarlardan saklasın. Bu arada kolay dikişler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Esra Hanım :) Hepimizin inşallah.... Güzel yorum ve mneriniz için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. çok şık olmuş gerçekten ve çok da yakışmış:))))

    YanıtlaSil
  4. harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa olmuşş kesinlikle kemerli kullan karpuz kollarda süper ben çok severim karpuz ve drape kolu içindeki siyah penyemii sevgilerrrrr antalyadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırrr içinde keten astar var :) İkisi birlikte dikildiler. Keten astar ve danteli birlikte kesip diktim. Yani tek elbise :)

      Sil
  5. yine çok tatlı bi elbiseyle karşı karşıyayız :):) giyenin de hakkını yememek lazım tabi :)ellerine sağlık şenay abla süper olmuş. mutlu mutlu giy elbiseni :)bence de kalın kemer daha iyi olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım :) Galiba herkesin tercihi kalın kemerden yana :) B u elbisemi kesin giycem ama :)

      Sil
    2. :)rica ederim ne demek. üzerinde eskisinn :D

      Sil
    3. yapılışlarını da koysan keşke şenay abla :( :)

      Sil
    4. Canım benim her elbisenin yapılışını fotoğraflayamıyorum makine eşimde oluyor bazen gün içinde . Ben de içimden geldiğimde dikişe başladığım için maalesef her zaman fotoğraf olmuyor. Telefonla falan da çekmek istemem belli bir kalitenin altına inmek istemiyorum fotoğraflarda. Maalesef bu elbisenin yapılışını koyamadım ama aslında o kadar kolay ki.. Aslında dümdüz bir elbise dikişi düşün ve penslerle üzerine orurt.. Önde ve arkada ikişer pensle üzerime oturmasını sağladım başka da esprisi yok aslında. Kolarda da üstü geniş bir kol kesip üstten pililer vererek dikince ve kolların altına lastik geçirince karpuz oluyor :)

      Sil
    5. :)haklısın abla :) telefon aynı görüntüyü vermiyo foto makinesinin yerini tutmaz :) artık önümüzdeki dikişlerde inş foto çekebilme şansın olur ;)

      Sil
  6. allaaaaaaaaaaaaah ben bu elbiseye aşık oldum :) muhteşem yakışmış:) kemerli de sevdim karar veremedim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizim :) Sen kararsızsan her ikisine de oylarını ekliyorum :) Kemerli ve hatta kalın kemerli ağırlıkta :)

      Sil
  7. ah seni gidi şenay elbisenin nasıl yakıştığını biliyorsun ona göre poz vermişsin, pek havalısın canım maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim canım güzel yorumlarıın için çok teşekkür ederim :) Makineler artık dilital ya bir sürü çekiyorum en beğendiklerimi koyuyorum ondan öyle :) Yoksaaa rezalet pozlarda var bakma sen bunlara :)
      Aldığım kumaşlardan hemencecik diktim başladım :) Sıraya girdiler beni de dik beni de diye bakalım en çok hangisi bağırıp sesini duyurursa sıra onda demektir :)

      Sil
  8. şenay gün içinde bu elbiseye döndüm döndüm baktım, sana çok yakışmış ben ince kemerli kullanımı beğendim. benimde bu hafta sonu dikmeyi planladığım bir dantel elbise var kalıp araştırıyorum şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Goncacım :) Dantel olunca daha bir alımlı oluyor elbiseler :) Hadi bakalım birsen dik bir ben sıra sende :)

      Sil
    2. of şenay of başladım elbiseye gecenin bir körü keten astarı bitirmek üzereyken herkes yatağına gidince yarım kaldı bak, ben şimdi sabaha kadar aktarır döndürürüm aklımda uykuda tutmaz başladım mı bitirmek gerek yarım saattir oturuyorum acaba pens mi yapsaydım diye düşünmeye başladım of of of ki ne of

      Sil
    3. En zoru o düşünme aşaması zaten bitirdin sayılır başladıysan :) Hemen bitirmek istiyor insan başlayınca dimi :)

      Sil
    4. bir gecede daha uykusuz kalmaya dayanamam iç elbise bitti şimdi sıra dantel elbisede :)

      Sil
  9. Vay vay vay : )) su gibi olmussun masallah, hadi anladik dikis olayinda asmissin supersin deee peki bu giydiklerini yakistirman ne oluyooor? sana bakmaktan elbiseye zor odaklandim ama kalin kemerli guzel olmuus, boyle guzel olup gelini kiskandirma nisanini zehir etme kizin : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Canım benim teşekkür ederim güzel yorumların iltifatların için :) Üzerimde hayal ede ede dikiyorum ondan yakışıyordur :) Ve kendime neyin yakışacağını az çok biliyorum herhalde he de aynı tarz zaten daha kolay olur beğendirmek :)

      Bu arada tekrardan Ankaraya taşınıyoruz Deryacım büyük olasılıkla :) Sağlık baknalığından çağırdılar Emreyi ve beni, düşünme aşamasındayız eski memlekete dönüyoruz :)

      Sil
    2. Yook yok mutevazilik yapma goz kamastiriyorsun valla : ) masallah
      Aaaaaa hayirlisi olsun insallah, daha once alisik olman avantaj olur, senin icin en iyisi olsun insallah melegim, ayyy Ankara yeniden cok sempatik gelmeye basladi gozume : ))))))

      Sil
    3. :) Evet eski memleket :)Bakalım zaman ne gösterecek :) Kumaş stoğu yapayım. :)

      Sil
  10. şenay 10marifetten taşınmadığın sürece sorun yok :) ooo ankarada da kaç kişi var 10marifetten hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be Filizcim taşınmam o da benimle gelecek nasıl olsa :) Ama uzun bir süre vaktim olmaz herhalde taşınmadır yerleşmedir iştir yeni okuldur bilmem ne ara vercez bir süre işlere ama olsun :) Kumaş stoğu yapmalıyım acilen :D

      Sil
    2. Oy kurban olurum, burdan ankaraya yollarina kumaslar sererim melegim ya : ) sen kumaslari dikmiyor adeta konusturuyorsun, o yuzden aman orada kumas birakma, arkandan aglamasinlar : )) Ecemde kolay adapte olur insallah sever Ankarayi, gelecegin Hacettepelisi Odtulusu olaraktan sevse cok iyi olur yani : ))

      Sil
    3. Hahaha :) Evet Ankarada üniversite çok da bakalım sever miiii sevmez mi :) Sevsin dersin inadına sevmez Ece öyle bir huyu var :) Hayırlısı :)

      Sil
  11. şenay senin edirne pazarı ne olcek şimdi ankarada varmı ki kumaş pazarları ? selcen ve serpil'le takılırsın ankarada artık :)senin küçük prenses yeni arkadaşlar edinecek, inşallah kolay uyum sağlar :) benim yeğen ankara'dan erzurum'a gidince çok sıkılmıştı zor alıştı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Filizcim orada yaşadım yıllaarca ama kumaşçıdan aldım hep kumaşları ve çalışacağım için pazarlarda kumaş bulmam zor oalcak :) Burda işe gelmiyorum deyip gitmiyordum ama orada olamaz elbette bakcez artık :) Tek derdim kumaş bbulmak olsun da bulurum ben bir yerlerden :) Evet serpil ve Selcen ordalar bir gideyim bakalım :)
      Ece için düşünceliyim ben zaaten daha yeni alıştı okuluna bakalım nasıl oalcak Alışacak elbette ama üzülüyorum işte üzülecek diye :)

      Sil
    2. şenay sağlık bakanlığının hemen arkasında sosyete pazarı vardı ya belki bulunur orada kumaş ve evet tek derdin kumaş olsun

      Sil
    3. :) Sağlık bakanlığı eskiden sıhhiyedeydi şimdi Balgata taşınmış ve oralarda da pazar var ama bulurum bir şekilde nasıl osla tek derdim o olsun evet :)

      Sil
  12. kumaş stoğu yapacam diye bir kamyon alma sakın senin taşınma uzun sürer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kaç koli kumaş olacak bilemiyorum dünyanın kumaşı var filizcim. Taşınma esnasında kolileyip fotoğraflarım ben hayretler içinde bakarsınız :) Ama doyumsuz kadın milleti olarak benim deböyle bir doymazlığım oluştu napalım :)

      Sil
  13. Evet gazete mansetlerini gorebiliyorum "unlu ve guzel modaci senay Ankaraya 25 tirla gelerek merak uyandirdi, yeni defilesinin biletleri coktan tukendi"... : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Biletlerim hep yok satıyor zaten Deryacım :) Şimdiye kadar bilet arayıp da bulan olamadı hep yok satıyor hep yok :) Ara sen de bulamazsın :) Öyle bir talep var yani haha :)

      Sil
  14. Hahaha : )) herseye bir cevap herseye : )))) cok feviyom ben seni ya : ))
    Ecemde alisir, yaninda sen varsin ya sen gittigin her yeri guzellestirirsin zaten, tasinma islemi zahmetli olur ama o da bitiverir bir cirpida

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiyo bitiyo :) Kıs 5 yıllık evliyiz bu 4. taşınmamız olacak ve bunlardan ikisi şehirler arası :) Öğretmenler doktorlar askerler bu kadar hızlı taşınmaz yani :)

      Sil
  15. Haha her sene geleneksel tasinma senlikleri mi yapiyorsunuz : )) Ne ogretmeni doktoru, siz hosteslerle otobus soforleriyle yarisirsiniz, olsun kis sana heryer paris :)) Allah agzinizin tadini bozmasin kuzum dogdugun yer degil doydugun yer dimi ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kuzum :) Olsun mutlu olacağımız yeri arıyoruz herşey kuzumuz için heryer Paris onlarla :)

      Sil
  16. Hem sen sanatci ruhlu birisin, takilip kalamazsin bir yere, gezmen gormen ilham alman gerek : )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öyle mi dersin bir yerde kalabilmek de güzel be kuzum :) Dolan dolan nereye kadar ama dimi :)

      Sil
  17. güpür kumaş yıkılıyo...güleryüzünüz bomba gibi...elbiseye diyecek yok..
    ama kemer illede olsun kalında incede süper ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler Huzur Moda beğenmenize çok sevindim :) Kemerlide karar kılındı o şekilde kullanıcam artık :)

      Sil
  18. amaaaan, kalın kemer ii olmuş demek için bakiim dedim, yorumları okudum kiiiiii ne göriiim ehhehhehhe.
    Öncelikle herşeyin hayırlısı olsun tabii ammaaaa inşallah Ankara olur :P
    Kıs sen gel ben seni sosyete pazarına götüriiim,çukurambar da çarşamba c.tesi sosyete pazarı varmış.Açılış reklamlarını görmüştüm, ayh ne güsell olur.Ben de Ece ye arkadaşta var ehehehehe
    Walla gece gece gelmiş kadar oldunuz, bakanlık nerde? Nerelerde oturmayı planlıyosunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Selcenim teşekkür ederim :)
      İnşallah bir ay içinde Ankaraya gelmiş olacağız bir aksilik olmazsa. Eski memleket nede olsa mutluyuz :)
      Bakanlık Balgatta milli piyango idaresinin sayıştayın arkalarında bir yerde :) Biz de balgat ya da cevizlidere gibi biryerden tutarız evi :) Zaten yıllarca cevizlidere de kalmıştık oraları iyi biliriz :) Çukurambarda çalıştım ben Ankaradayken ve pazarı da biliyorum ama tek başına iyi olmuyor elbette :) Bir geleyimde ilk işim sizlerle buluşmak olacak. Kesinleşsin imzayı atayım duyurumu yapacağım artık :)

      Sil
    2. İnşallah canım benim, sen bi gel hele kaynaşma toplantılarını yaparız.Bu durumda ben değil sen benii gezdirip öğreteceksin her yeri :)))

      Sil
    3. Evet öncelikle bir geleyim sen veya ben ne farkeder gezelim de :) Ohhhhh :)

      Sil
  19. Ooo sen hakikaten hepimizden bile cok Ankarali olmussun kis: )) Cevizlideredeki komsularin ozlemistir gitarli konserlerinizi zaten hi? : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Valla özlemişler mi bilmem ama yine cevizlidereye taşınmayacağım kesin :) Çok dik oralar kıs bayırlardan her gün çıkmasın kuzum yorulur düz ayak biryerler bakcaz artık :) (Sanki okula yürütecekmişim gibi kuzumu :) )

      Sil
  20. 4. Resimde Ecem gulumsuyor resmen yahu : )) benziyor vallahi kuzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o benim kızım orası kesin :D Benzesin artık o kadar dimi :) Ecenin fotolarının %30 kadarı ağzı açıktır böyle haklısın ben de yeni farkettim :) Sayende :) Sen olmasaydın ben böyle bi haber yaşayacaktım kuzum, öneriler veriyorsuuuuuunnn (pilates topundan yağmurluk fikrine hala gülüyorum yanlız :) haha ) beni aydınlatıyorsuuuunnnn :) İyiki varsın kuzuuuu :) Ayrıca Cadıııı :)

      Sil
  21. Hahaha ben goz yapisini kastetmistim boyle gozlerinin icinin gulusu falan : ))) hahahah senin bu dalga gecmelerin dahiyane ultra yaratici fikirlerimi engellemez bilesin : ))) biz dahiler aliskiniz bu duruma : )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aman yesinler siz dahileri de siz biz derken sen ve kim :) Hahaha :) Senin gibi iki kişi daha olsaaa ohooooo bizim sırtımız yere gelmez uçarız haha :) Plastik topun sibopunu bile değerlendirirsiniz siz :)

      Sil
  22. Biz : ))) ben ve kecilerim tobe ya : ))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Kaç keçin var diye sormayacağım birkaçını bana gönderirsin neme lazım :)

      Sil
  23. : ))) yok ya : )) sen ecemi veriyor musun ciks : )) emret aninda emrine hazirlar ama ben de dursunlar kacti mi ben bile toplayamam : )

    YanıtlaSil
  24. Senayyyyyyyyy!!! harikasın demiş miydim? Fotolarda bir sevimli bir svimli insanın yüzünü güldürüyor valla koccaman öpesim geldi mucckk!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay utandırıyorsunuz valla beni :) Çok teşekkür ederim Duygucum :)

      Sil
  25. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. hazır dantel modası devam ederken bol bol giy:=)
    Sevgilerle...
    Ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük hayatta pek kullanacak bir durumda değilim de özel biryere gidince giyiyorum iki defa giydim bile :)
      Ayrıca ben bloğunuzun uzun süredir takipçisiyim ama siz farketmemişsinizdir :)

      Sil
  26. merhaba şenay hanım, bende bu yeni aldığınız makineyi araştırırken sizin blogunuza rastladım.iyi ki de rastlamışım :)) gördüğüm kadarıyla çok memnunsunuz. makine hakkında size bir kaç sorum olacak.öncelikle memnun musunuz ve kot, deri gibi kumaşlardan elbise tarzı şeyleri rahatlıkla dikebiliyormusunuz? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  27. merhaba şenay hanım, bende bu yeni aldığınız makineyi araştırırken sizin blogunuza rastladım.iyi ki de rastlamışım :)) gördüğüm kadarıyla çok memnunsunuz. makine hakkında size bir kaç sorum olacak.öncelikle memnun musunuz ve kot, deri gibi kumaşlardan elbise tarzı şeyleri rahatlıkla dikebiliyormusunuz? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil