31 Ekim 2013 Perşembe

Beyaz Gömlek-Büyük Beden Tunik...

Merhaba arkadaşlar...
Bu defa sizlerle iki parça birden paylaşmak istiyorum. Aslında farklı zamanlarda dikildi bunlar ama fotoğraflamaya zaman bulamadığımdan ikisini bir arada çıkardım kusura kalmayınız :)
Büyük beden tunikleri seviyorum çok salaş ve rahat oluyorlar, tayt üstüne sürekli giydiğim bir tarz benim. Gömleği de elimdeki kumaşı değerlendirme aşkıyla yanıp tutuşurken dikivermişim işte :) Aslında evde bekleyen yüzlerce parça kumaşım dururken ben elimi bu kumaşa atıverdim ve onunla birşey dikicem de dikicem diye tutturdum ve ortaya bu çıktı. Bakalım beğenecek misiniz :)







25 Ekim 2013 Cuma

Kışlık Uzun Ceketim

Merhaba arkadaşlar...
Birkaç aydır kayıplarda olan arkadaşınız bennnnnn :) Fırsat bulup bir ceket dikti kendine birkaç gün süründürerek... Bugün ütüsünü falan ancak bitirdim ve fotoğrafını da hemen çekmek istedim çünkü bırakırsam daha sonraya belki bir hafta bile gecikebilirdi :) Bu aralar belli olmuyor benim işim malum :)
Neyse ben susayım da ceketim konuşsun bakalım :)


Yün kalın bir kumaş kullandım tene dokunduğunda azcık beni kaşındırıyor fakat zaten içten uzun kollu bluz giyerim bu mevsimlerde kısa kollu giyemiyorum sorun olmaz :) Benim azcık yüne alerjim var o yüzden, dikerken burnum kaşına kaşına bir hal oldu, krem sürüp durdum ellerime :)

Bir de kemer eklemek istedim mont kıvamında görünsün diye, zaten giysem giyerim mont diye haaaa :)


Düşündüğüm şey boydan boya düğmeler ekleyip ilik mi açsam acaba ön tarafa acaba? Sadece boyun kısmında bir kumaş uzantısı var ve oraya düğme ekleyeceğim sadece bir tane fakat boydan boya eklesem mi diye de düşünüyorum ...

Ceketimin içi de dışı gibi tertemiz, gıcır gıcır, ters çevirsem giyilir o kadar yani, fakat kumaşın içi dışı var giyilmez o nedenle giyemeyeceğim, oysa içi de siyah üzeri gri kalplerle çok güzel aslında onu daha çok sevdim ama o kumaşın tersi oluyor...

Arkadan bele oturuyor, biraz da kemer destekliyor oturma işlemini elbette.

Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar.... Bu aralar arada da olsa dikiş dikmek çok güzel, asla vazgeçmeyin :)
NEŞELİ DİKİŞLERRRRRR :)

7 Ekim 2013 Pazartesi

Üç Parça Bir Arada (Bir Mevsimlik Mont-İki Bluz)

Merhaba arkadaşlaaarrrr...
Sanmayınız ki Şenay çekildi köşesine bir şey dikmiyor artık :) Ben sessiz sedasız dikiyorum da fotoğraflamaya vakit bulamıyorum çalıma tempom arasında. O nedenle bugün dikmiş olduğum son üç parçayı sizlerle paylaşmak istiyorum :)
Başlayalım:
1 Numaralı Parça :)
Evet gördüğünüz gibi mont görünümlü mevsimlik bir ceket dikiverdim :) Kumaşım kırçıllı fakat şerit şerit ince fileleri olan bir kumaş yani kara kışta mont diye giyilmez onun için mevsimlik diyorum :) Fakat ben boğazlı yaptım istediğimde boğazını ilikleyip soğuklarda giyebileceğim bir ceketim olmuş oldu :)
Bunu nasıl diktim derseniz ççooookkkk basit aslında :) Sadece ama sadece benim Dikiş Kalıpları bölümümdeki kalıbımı kullandım. Sadece boynuna uzun bir şerit daha ekledim yaka boyun detayı için. Boyun detayını uzun bırakıp bir kısımda çok uzun bıraktım o dakar :)


2 Numaralı Parça :)

Evet ben buna bluz diyorum fakat Adını ne koysam diye düşündüğüm de olmadı değil :) Gördüğünüz gibi kollarını hazır aldığım parça örgü merserize kumaştan yaptım.. Bu parça sadece kollara yetecek kadar bir parçaydı ve geçen yıl almış kullanmaya kıyamıyordum şimdi ise yerini bulduğunu düşünüyorum :) Ben bunu diktim giyiverdim bile yani dikeli bir iki hafta oldu :)


3 Numaralı Parça :)

Evet bu da benim zıpır merserize bluzum :) Sarı kısmı ince bir merserize ve kolları da pop-art bir kumaştan yaptım :) Çok sevdim bu kumaşı gördüğümde veeee aldığım gibi gelip dikivermiştim bu parçayı belki bir ay önce :) Giydim de giydim eskittim bile :) Fakat bir fotoğraf çekme tembelliği var üzerimde havalardandır diyorum ben de :) Umarım beğenmişsinizdir :)


Ve şimdi daha fazla açıdan parçaları incelemeniz için birkaç foto daha :) Herkese neşeli dikişler :)









3 Ekim 2013 Perşembe

Ece Dantele Bürünürse :)

Merhaba arkadaşlar :)
Bu aralar da soğuklar o kadar arttı ki bir süredir evde olmama rağmen üzerime battaniyeyi çekip tv karşısında yatmaktan başka bir şey yapamıyorum evler soğuk maalesef :) O nedenle aklımda aslında yapmam gereken birkaç ceket de olmasına rağmen bir türlü çıkamıyorum battaniyenin içinden :) Anlayacağınız hep bir bahanem oluyor. Zaten haftaya çalışmaya da başlıyorum ondan sonra çok vaktim de olmayacak bakalım o zamana kadar neler dikebilirsem artık :)
Neyse bu üşüme aralarında İstanbul'da katılacağımız düğün için kendime elbiseler diktim sizinle paylaştım da Ece ne giyecek ama değil mi :)
İşte size bunun cevabı :) Çok cici oldu benim kızım bakalım sizler de beğenecek misiniz :)
Aslında kuzuma elbise almayı planlıyordum ama geçen hafta gidip çocuk abiyesini sorduğum dükkanlar sezonun kapandığını söyleyinceeeeeee dedim Şenay kolları sıvama zamanı :)
Evde olan kumaşlarımı değerlendirdim ne yapabilirim diye, Ece'ye sordum dantelleri beğendi ben de başladım dikmeye. Başlarken aslında aklımda bir model yoktu diktikçe ortaya çıktı desem yeridir. Sadece kloş hatta tam daire bir eteği olacaktı elbisenin onun olacağını biliyordum :) 

Gördüğünüz gibi tam daire  eteği var. Ekru bir dantelle diktim elbiseyi, astarı isebeyaz ketenden yaptım. Eteğinin kabarık olması için astarı kat kat yapıp her katı büzgülerle gittikçe arttırdımki etek kabarık dursun. En ucuna da uçuk pembe tüller diktim ki kabarıklık daha da artsın :)
Eteğin uçlarını iki kat olarak tasarladım daha dolgun duruyorar, alt etek ucuna da ince şerit dantel geçtim. Aynı ince danteli iki kat birbirine birleştirip bir de kemer yaptım ve aynı danteli boynuna da diktim. Böylece birbirini destekleyen bir kombin oluştu...
Kolları ise önce başka bir kol denedim diktim bitirdim beğenmedim söktüm sonra kolsuz olsun dedimmmmmm ama havalar soğuk ne yapsam diye düşündüm sonra pilili bir kol eklemeye karar verdim böylesi daha güzel oldu sanırım :)


Arkada fermuar kullandım ve yakada da bir düğme diktim fakat giydirdiğimde düğmeyi iliklemeyi unutmuşum :)


Kuzum çok sevdi elbisesini bollll bol dönüp duruyor tam daire olunca çok hoşuna gitti :)



Etek nasıl tam daire olarak kesilir derseniz bir fotoğrafını da çekip eklemek istedim.. Ortadaki parça tam daire eteğim oldu :)
Elbisenin astarının bir çizimini eklemek istedim, etekteki kabarıklığı nasıl yaptığımı merak edenler olabilir diye :)
1 nolu kısım elbisemiz ile aynı kesildi. Sadece fark ettiyseniz etek kısmı elbiseden kısa. Bunun nedeni ikinci bir kat eklemek istemem. Bunu yapmazsam kabarık duruşu veremem çünkü. 
2. katta ise aşağıda gördüğünüz gibi kırmızı uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun bir parça kesip çizgili yerlerinden geniş dikişlerle dikip ipini çekerek büzdüm ve 1. kata ekledim. Böylece astarın ikinci katı eteğe kabarıklık vermiş oldu. Burada önemli olan kumaş seçiminiz olacak. Ben hacimli durması ve kabarıklığın bozulmaması için keten kumaş tercih ettim. fakat eğer keten gibi hacimli duruş verecek kumaşlarınız yoksa tül de kullanabilirsiniz elbette.  Kumaşın uzunluğunu ne kadar fazla tutar ve büzgüleri ne kadar sık yaparsanız kabarıklık o kadar fazla olur. Fakat uyarayım dik dik bitmiyor bu katlar. O kadar uzunlarkiiiiiiii katlamaaaakkkk, dikmeeeekkkkk vallahi upuzun yol gibi :) Git git bitmiyor :)
Ben 3. bir kat daha ekledim ve 3. kat için daha uzuuuuuuuuun bir kumaş kestim elbette. Ben bu katta ise pembe tül tercih ettim. böylelikle Ece çok sevdiği dönme hareketini yaptığında alttan pembe güzel bir görüntü çıkmış oluyor :) 
Eteğin astarını elbette iki katlı da yapabilirsiniz fakat ben sıkılmayacağımı bilsem 4 kat bile yapmak isterdim. Çünkü ne kadar fazla kat eklerseniz işiniz zorlaşsa da kabarık durma olasılığı o kadar artıyor. Ben 3 katlı bir astar yaptım bu elbisede.
Sizin tercihiniz aynı astardan iki tane bile yapıp elbiseye ekleyebilirsiniz :) Veya bu astar yetmez bir de tütü astar yapar içine giydirirsiniz tarlatan gibi giyer kuzunuz :)
Anlayacağınız sizin sıkılma yüzdenize ve hayal gücünüze kalmış bir durum :) Benim hayalim bu yönde çalıştı ve artık dik dik sıkıldım biraz da :)
Aşağıdaki fotoğraf da kemer, yaka ve kol ayrıntılarını eklemeden önceki halini görüyorsunuz...
Zevkli bir çalışmaydı umarım beğenmişsinizdir...
Neşeli Dikişler :)