31 Ekim 2012 Çarşamba

Bebe Yakalı Ceketim...

Merhaba arkadaşlaaaarrrr :) Bir önceki yazımda sizinle paylaştığım Kırmızı Ceketin yapılışı ile uzaktan yakından alakası olmayan sadece birkaç saate diktiğim ve bir gece de muhabbet esnasında yakasına boncukları işlediğim ceketimle karşınızdayım :) Bu çok basit oldu çünkü kollar tek parça ve yakası yok bebe yaka kesip işleyip iliştirdim cekete sadece ve peplumu yok falan filan astarı da yok elbette örgü olduğu için :) Çok mutlu oldum bunu hemen yapınca o kadar iyi geldiki diğer ceketin sürünmesinden sonra :) Aslında bunu da bayrama yetiştirmek istemiştim ama olmadı çünkü malum kardeşim gelmişti :) Bayramda başka birşey giyip bir cuma günü anca bitirebildim ceketimi :) Umarım beğenirsiniz :)



Ceketimin yakasını işlerken Ağaç Temalı Kolyelerimden "Benim adım Renk" için aldığım boncukları uygun buldum . Çok da hoşuma gitti bu boncukların yakada duruşu :) Azcık uğraştırdı ama muhabbet esnasında o kadar zevkli işledim ki bunları hiç üşenmedim gerçekten :)

Birde makine örgüsü bir kumaş olduğu için ceketin altı ve kolları yuvarlanıp bükülme eğilimindeydi. Nereden mi biliyorum:) Çünkü yapar yapmaz çarşıya çıkarken giydim ve altları içe doğru kıvrılmaya başlayıp beni rahatsız etti. Kenarlarına sadece örgülerin açılmaması için sürfile çekmiştim ben de kıvrımların olmaması için birkaç sıra daha zigzag yaparak kenarların kıvrılmasını önlemiş oldum :) Hem çok daha güzel görünüyor daha özenli durdu :) Acaba önüne bir fermuar falan mı yapsam diye de düşünmüyor değilim ama sanki o zman bebe yakanın büyüsü kaybolacakmış gibime geldi ve böyle bıraktım...


Hediye Gelmiş Yine...

Allahıııım raflarım doldu taştı küçücük evimde yeni raflar çakacak yer de kalmadı hediyelerimi nereye koysam acaba diye düşünmeye başladım şimdiden :) Onun için hediyelerinizin yerlerde sürünmemesi için öncelikli olarak başka blog arkadaşlarını tercih ederseniz daha mantıklı olur herhalde :) Yani ben Yeni rafların siparişini verip yaptırana kadar hahahaha :) Neyse laklakı bırakıp asıl konuya gelirsekkkkkk :)
Sevgili Hayal İğnesi'nden yeni bir hediye aldım. Bu kendisinden ilk fakat aynı ödülden üçüncü alışım oluyor :) Hayal İğnesi'ne çok çok teşekkürlerimi gönderiyorum hediye için :)
Ödülü ben daha önce arkadaşlarıma verdiğim için onları tekrar tekrar rahatsız etmek istemiyorum malumunuz :) Herkese gönülden bu hediyeyi ve tüm hepsini vermeyi  istiyorum... Kabul edenler başım üstüne :)

30 Ekim 2012 Salı

Kırmızılar İçinde...

Merhaba arkadaşlar... Aylardır planladığım kestiğim biçtiğim diktiğim... daha doğrusu bunların hepsini yapmaya uğraştığım ceketimi sonunda bitirdim. Fakat hala da tam bitmiş sayılmaz içime hiç sinmedi söküp baştan bile yapmak istedim. Daha yeni yeni ceket yapmaya başlamışken bu kadar farklı ve ayrıntılı bir ceket yapmaya kalkarsan aylarca sürünür elbette. Kestim elim dikmeye gitmedi, diktim beğenmedim düzeltmeye gitmedi, düzeltmek istedim tek tek sökmeye üşendim derken 29 Ekim'e yetiştireyim diye planlamıştım Ankara'dan kardeşim gelince o plan da suya düştü. Artık ben dikiş odamda sürekli bu ceketi görmekten sıkıldım bunladım ve YETEEEEEEEEERRRRRRR!!!!! diyerekten kardeşimi otobüse bindirir bindirmez gelip bitirmeye çalıştım... Allahııııımmm bu kadar ayrıntıya bir daha girmeeeemmmm. Zaten cekette yaka yapımı beni bitiriyordu hem yakalı, hem peplumlu, hem de arkadan bir ayrıntılı diyerekten geberdim geberdim yani :) Kol uçlarına da uyumlu olsun diye fırfırlı ayrıntı yaptım ama artık onun zorluğunu bile görmedim şıp diye bitti ama ben de bittim. Ütüsü bile bir zor bu ceketin yahu :) Hatalarıyla ( ve bu defa yaptığım şeyleri kıskananlara önerim hatalarımı görün de rahatlayın :) ) zorluklarıyla nihayet bitirdiiiimmmm. Kafamdan söktüm atıım, ama bir daha böyle birşey mi Töbeeeeeeeeeeeeeeeee :))) Neyse resimleri de ekleyeyim de siz de görün :)
Ve evet karşınızda kırmızı ceketim ve aşağıda da arkasındaki detayını görüyorsunuz.... Fiyonk da kondurdum çünkü kondurmadığımda çok boş görünüyordu hem de dikişteki bazı yamuklukları böylelikle kapamış oldum :D


Ceketin yakası beni ayrı bitirirken belden aşağısı ayrı yedi bitirdi :) Hadi yaka neyse de benim peplum kısmında bir hatam oldu . Ceketin işkenceye dönüşmesinin asıl nedeni yine benim aslında.. Durum şu ki: Ceketin arkasına pile detayı yapmaya karar verdiğimde içine başka tonda bir kırmızı koysam daha hoş görünür dedim ve kırmızı kumaş bakındım odamda ama kırmızı uygun bir kumaş bulamadım ve gözüme keçe takıldı. İnce bir keçem vardı evde kocaamaaaaaaannn bir kumaş halinde almıştım yine pazardan. Olur muuuuuuuu diye düşündüm 'Olur mu olur! ' dedim ve kesmeye giriştim. Kestikten sonra geri dönmek de istemedim ve diktim biçtim falan. Fakat daha ilk dikiş dakikasında anlamıştım. Hem makinayı çok zorladım kat kısımlarında hem de katlanması çok zorlaştı keçe kalın olduğu için. Pile kısımlarına bakarsanız 6 kat dikiş yerlerinde de 8 kat oldu kumaş ve hakikaten dikişte çok zorlandım. Keçenin olabilirliğini düşünmemin tek nedeni ise arkadan veya belden dökümünün tok durmasını sağlayacağını düşünmem oldu. Evet duruşu çok güzel oldu ama yedi bitirdi beni... Çook da ağır oldu ceketim hakikaten :) Neyse sonrasında sökmeye de öyle üşendimki anlatamam öyle kaldı işte :)

Ceketin altı üstü bittiğinde de kollarına da pile detayı yapmak istedim ve hemencecik yaptım bitirdim artık o kısıma geldiğimde herşeye hakim olmuştum herhaldeki dakikalar sürdü ancak onu yapmam :) Oysaki ceket aylardır odada sürünüp duruyordu :)



İşte ceketimin kolları ve arkadan görünüşü. Arkadan görünüşe bakarsanız pilelerin orta kısmını dikerken tam denk getirememişim ve yine keçeden dolayı sküp yeniden dikmeye üşendim. Makinemi de kırmadan bitirdiğime şükrediyorum :D Hatalarla dolu zorluklarla örülü bir yoldu bu benim için ve nihayet bitti. Yapım aşamalarını fotoğraflamayı ve anlatmayı çok isterdim şimdi sorsanız nasıl yaptığımı ben bile unuttum yemin ederim :) Çünkü yanlış yaptıkça düzeltmek için hep ŞENAY YÖNTEMLERİ denedim durdum :) Bu da pek dikiş kurallarında gösterilebilecek türden şeyler değildir o nedenle ilerki bir tarihte (ama hakikaten ilerki bir tarihte çünkü uzun süre ceket denemeyeceğim kesin :) ) anlatımlı olarak da bir tane dikerim belki :)


Ayakkabıya Hareket Katmak...

Merhaba arkadaşlarrrrr. Bayram tatili boyunca Ankara'dan kardeşimin gelmesi sebebi ile hiçbirşeye el sürmedim. Sadece kardeşim için ufak tefek birşeyler diktim onun dışında odaya girecek vaktim olmadı gezmelerden tozmalardan ve elbette evde kardeşime pasta börek yapmaktan :) Zaten bayram olunca bayram ziyareti köye gitmek falan derken inanın vaktim bile olmadı aslında.. Daha çok yoruldum bu tatilde desem yeri var yani :)
Bu kızımın ayakkabıları ve çok ucuza almıştım bunu. Herhalde onun içindir ki beyaz kısımları sürekli kirleniyor ve lekeler de kalıcı oluyor :) Ayakkabıların burnu beyazdı ve nereye sürtünse çizikler karartılar oluyordu onun için kuzumla oturduk ve ucunu kırmızı ojeyle boyadık :) Hoşumuza gitti ben de kırmızı benekler ve kareler kesip ayakkabının üzerine dikdim. Kırmızı ayakkabı bağcığı bulabilirsem (elbette bulunabilir bir eşya ama ben üşenmeden gidip alabilirsem yani :) ) kırmızı bağcık da takmayı düşünüyorum. Hatta birine kırmızı birine beyaz bağcık çok daha eğlenceli olur diye düşündüm :) Siz ne düşünürsünüz acaba :)

Bir sürü çaşit kırmızı ojem var ama o keçelerimle aynı renk yokmuş en yakın bu renk oldu sanki ben de bunu kullandım :) Pırıl pırıl oldular. Soyulursa bozulursa zaten ayakkabıyı eski haliyle kullanamıyorduk diye hi üzülmem ki kızım bunu birkaç sefer giydi ve sonuç harika tek bir hasar ve çizik oluşmadı çok güzel :) Şu oje nelere kadir :)

29 Ekim 2012 Pazartesi

Cumhuriyet Bayramınız Kutllu Olsun...


Cumhuriyetin anlamını ve değerini bilen, fikri ve vicdanı hür tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

23 Ekim 2012 Salı

Geçmişten Örgüler...

Merhaba arkadaşlar. Bu aralar havaların soğumasıyla birlikte kışlıklar kolilerden çıkarken yazlıkları uzun bir süreliğine kolilerine yerleştiriyorum ve ister istemez de paylaşacak birşeyler buluyorum :) Merak etmeyin bunu bu aralar yapmadım o kadar da çalışkan değilim :) Hatta annemin yaptığı çalışmaları göstermek istiyorum sizlere örnek teşkil etmesi açısından :) Çok severek kullandığım bir iki parça sadece :)
Evet bu annemin bana 3-4 yıl önce örmüş olduğu şal :) Çok severek kullanıyorum ben bu şalı ve bu renkler ve motiflerde çok hoşuma gidiyor gerçekten. Belki beğenen olur ve örnek olarak kullanır diye düşündüm ve eklemek istedim :) Aşağıda daha yakından çekilmiş bir fotoğrafı var ve ayrıntılarını daha iyi görebilirsiniz...


Bu yeleğin sürprizi gördüğünüz gibi arkasında :) Bu yelek önce yeğenim için yapıldı fakat o büyüyüp Ece doğduğunda da ona verildi :) Kuzeler arasında dolaşıyor ve hala sapasağlam gördüğünüz gibi. Arkadaki palyaço çok şirin duruyor ve farklı modeller arayanlar için bir seçenek alabilir diye düşündüm. Palyaço sonradan ayrı örülüp monte edilmiştir ama kendine güvenen örgü severler herhalde bunu örerken de yapabilirler ama böyle 3 boyutlu göründüğü için böyle yapmayı tercih etmiş annem :)


ve evet bunu da ben geçen yıl Ece için yaptım. Baykuşların patlama yaptığı her yerde ve herşeyde baykuş gördüğümüz bir dönemde ben de aldım elime tığ ve ipliklerimi ve bu baykuşlu bereyi yaptım. İçine de polar diktim ve daha sıcak olmasını sağladım :) Gözler kumaştan ve boncuklarla göz bebeklerini yaptım burnunu da yine tığla örüp ekledim :) İplerini de uzun uzun renkli iplerden yapmayı tercih ettim. Bu yıl kuzumun kafasını biraz sıkıyor kısa vadeli oldu azcık daha geniş yapsaydım bu yılda takabilirdi ama sadece bir yıllık yapmışım artık eskiler arasıa kaldırılacak maalesef :)

Evettttt benden çok örgü çıkmadığı için şimdilik gördüklerimi bir kalemde paylaşayım dedim umarım aklında fikir olmayan ve fikir arayanların işine yarar :)

20 Ekim 2012 Cumartesi

Basit bir Yelek...

Merhaba arkadaşlar.. Geçen sonbaharda yaptığım pratik bir yeleği sizlerle paylaşmak istedim. Sonbahar gelince dışarı çıktı tabiki ve benimde aklıma paylaşmak geldi. Aslınd apek yaptım denemez çünkü yine pazardan aldığım bir kumaşa iki delik açıp etrafına surfile çekince zaten yelek tamamlanmış oluyor. Benzerlerini her yerde görebileceğiniz benim de galiba 10marifet'te gördüğüm bir çalışmaydı. O kadar kolayki insanın aklında kalmaması mümkün değil ama şimdi aradım 10marifette ilgili sayfayı bulamadım. Bulduğumda mutlaka ekleyeceğim. Birçok çalışma çıkıyor ama benim beğendiklerim onlar değildi.. Ama araştırıp bulup ekleyeceğim sayfayı arkadaşlar. Yine de 10marifet herşeyin bulunabildiği bir yer olarak akıllarda kazınmış herhalde :)
Evet yaptığım şeye gelirsek :)



Nasıl yaptığıma gelince;
İşte bu kaar basit :) Aşağıda da kolların yakından çekilmiş hali var :)



Hobini Yarat Yarışma Sonuçları...

Aaaa bu arada az daha atladığım ve bloğumda yayınlamakta gecikeceğim bir konu varki o da yarışmanın sonuçlarının açıklanmış olması :) Evet ben dereceye giremedim ama güzel çalışmalrıyla dereceye giren tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi bir defa daha kendi bloğumdan iletmek istedim :) Benim çalışmalarımdan biri slaty show' a eklenmemiş diye üzülmüştüm ama onu da hemen eklemiş yetkililer sağolsunlar :) Yarışmanın sonucunu ve katılan tüm çalışmaları Hobini Yarat'tan görebilirsiniz... Fakat ben de buradan tekrardan belirteyim istedim :)
Güle güle kullanın hediyelerinizi arkadaşlar :)

Yarışmanın 
1. si: 
NURAY AYTAÇ / SONBAHAR ESİNTİSİ 


2. si:
SELCAN KAN / SONBAHARA GÜLÜMSE 

3. sü:
ECER ÖZMEN / SONBAHARDA KORUNCUK KOYU 


19 Ekim 2012 Cuma

Siyah Uzun Ceketim...

Merhaba arkadaşlaaaaaarrrrrr. Kırmızı bir ceket dikiyorum aslında ama onun kırmızı ipini bitirip almaya gitmeye de üşenince ara vermiş oldum ve bu arada da siyah, uzun, önü kısa arkası uzun, hem spor hem klasik bir ceket diktim :) Nasıl mı olur resimler aşağıda siz karar veriniz :)
İşte önü kısa arkası uzun ceketim :)

Ceketi kullanırken beyaz kemer kullanmayı tercih ederim herhalde çok sevdim :) Kollarındaki kıvrılan beyazlıkla daha uyumlu oldu :)

E tabi kollar aslında siyah uzun bir kol isterseniz kıvırıp spor bir model haline getirebiliyorsunuz :)

Arkadan duruşu da çok güzel oldu , önü kısa arkası uzun olduğu için oval bir kesim yaptım ve çok zarif furuyor öyle :)

Ceketin yaka kısmında agraf kullandım ve istediğim zaman kapatabiliyorum :) Japonlar gibi oldu :) Yaka yapmadığım için de o kadar kısa sürede bittiki yapması aşağıda anlatacağım zaten yapılışını :)

Bu da kemerli hali :)

Kemerli ve bğazı kapalı hali de böyleeeee :)
Umarım beğenirsiniz :)

Peki NASIL MI YAPTIM?

Eveeeeeettttt anlatmaya başlayayım :)
Evet öncelikle kalıplarımı koydum ve size bahsetmiş olduğum Ceket Kalıbım  yazımdaki kalıplar bunlar. Anlayacağınız kalıpları bir kere çıkardığınızda işiniz bitiyor defalarca kullanıyorsunuz :)
Arkayı tek parça kestim fakat arkadan belime de oturması için orta kısmından daha sonra diktim onu da unutmayayım :) Bu model yazımda da bahsettiğim gibi yaka olmayan bir model ama ben de kolay olması için öyle bir model tasarlamak istedim :) Yapacağınız şey kalıba göre parçaları kesmek ve birleşim yerlerinden dikmek. Aynı şekilde fotoğrafını çekmeyi unutsamda kolları da kesip birleştiriyorsunuz. Ceketi uzun yapmak için de istediğiniz uzunluğa göre kesiyorsunuz. Önünü kısa arkasını uzun yapmak için de ben birleştirdikten sonra üzerime bir giyinip ona göre hiza belirliyorum.. Ceketi tam ortadan katlıyor ve kavisli bir kesim yapıyorum o kadar :)

Kollardaki beyaz kıvrımlar için yarım kol kadar aynı kalıptan kesip kollara diktim ve yarım kol olduğu için kaymaması için astarına elle teyelledim kumaşı. Beyaz ve keten bir kumaş tercik ettim çünkü keten daha spor görünüyor bu tasarımlarda. Kumaş siyah olduğu için de en çok kullandığım renk uyumuna beyazı tercih ettim.

Kolun içe kıcrılmış hali yukarıda. Gördüğünüz gibi kumaş işlenmiş hafif parlak bir kumaş. İşlenmiş olduğu için makinede yıkanabileceğini sanmam :) Ama bir kolaylık oldu astarı kendinden içine yapışık halde :) Kenarları kıvırmak için kenarlardan yapışkanları azcık açtırıp içe kıvırmam ve tekrardan kenarlardan dikmem yetti. Tekrardan astarla uğraşmadım :)
Kolun içe dışa oynamaması içinde kol ağzından bir sıra dikiş geçtim ki sabit dursun giyip çıkarırken kaymasın zorlamasın :)

Ve kıvrılmış hali bu şekilde olacaaak :)

Daha sonra ceketin boyun kısmına da agraflarla kapama olanağı sunmak geldi aklıma. İster önünü salar yakalı kullanırım ister yukarıdan sabitler öylle kullanırım :) Yani bol seçenekli bir ceketim oldu :)
İster spor ister klasik, modern ama klasik, kapalı ama açık, yakalı ama yakasız falan filan :) Ne istersen oluyor. TRANSFORMERS diyorum ben buna haha :)
Umarım beğenirsiniz arkadaşlar :)


17 Ekim 2012 Çarşamba

Ceket Kalıbım....

Merhaba arkadaşlar... Son zamanlarda yaptığım ceketlerde kullandığım kalıbımı sizlerle paylaşmak istedim. Herkes bana hangi kalıbı kullandığımı sorup duruyor ama dediğim gibi ben herhangi bir yerden kalıp indirip kulalnmıyorum ve bu size anlatmak için hazırladığım kalıbı da yine kendi ceketlerimden kıyafetlerimden çıkarmıştım. Hatırlarsınız Ve Karşınızda Dantel Ceketim... adlı yazımda kalıbı nasıl çıkardığımı anlatmış ve resimlemiştim. Fakat kalıplarımla ilgili o kadar soru geliyorki ben de kalıplarımın ölçülerini vermeyi düşündüm belki yardımı dokunur...
Yukarıdaki ceket veya gömlek ne yapacaksanız arka parçası. Ölçüleri resimde verdiğim gibi . Ben 38-40 beden giyiniyorum ve bunlar benim çoğunlukla dikişlerde kullandığım ölçüler. Ama ben kalıbı kumaşa koyduğumda genelde bir iki cm daha dikiş payı bırakırım. Daraltmak kolay oluyor ama eklemek imkansız :)  Eğer bol geliyorsa ya da sırtınızda pot duruyorsa sırtın tam ortasından daraltma yapabilirsiniz bedeninize göre . Böylece belinize de oturtma şansınız olacaktır. Omuzlardaki potlukları da gidermiş olursunuz. Ben bu daraltma yöntemini sık sık kulalnırım mesela :)

Bu ceketin ön parçası . Bu parçayı ters çevirirseniz diğer tarafı da kesmiş olursunuz. Buradaki modelde yakası olmayan bir ceket görüyorsunuz. Yaka olacaksa kesimde bazı değişiklikler olacaktır. Ön  orta kısımda yaka ilavesi yapılır. bunların modellerini internette bulabilirsiniz. Gerekirse göğüs altından pens yaparak da vücudunuza oturtabilirsiniz dikişinizi..

Bu da benim kullandığım kol modeli. Ceketlerde genellikle iki parçalı kol kesimleri oluyor fakat ben dantel diktiğim için tek parça da uygun oldu. Ama eğer kalın kumaşlarla uğraşacaksanız tek parça bir kol kesimi hoş durmayacaktır. İnce kumaşlarda ise bu model size yeterli olacaktır. Bu model düz bir ko için eğer kolun omuz bölümünde fırfır detayları ya da hareket istiyorsanız 10 cm olan yüksekliği artırırsanız o hareketi sağlayabilirsiniz...
Böyle uzaktan uzağa anlatabiliyor muyum bilemiyorum ama elimden geldiğince sorularınıza yardımcı olmaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz... Gerekirse bir video bile eklemeyi düşünüyorum ama maalesef şu aralar ona vakit bulamyorum ve video eklemeyi beceremedim şimdiye kadar bloğuma :D Dikişi yapabiliyorum ama söz konusu bilgisayar olunca o kadar da iyi değilim... :) Şaka bir yana aslında kalıp çıkarma işlemi http://senayatilgan.blogspot.com/2012/09/senay-nasl-kalp-ckarrrrrrr.html
yazımda da anlattığım gibi tamamen matematik işi ve biraz da ön düşünceye bağlı. İyi ölçmelisiniz ve yapacağınız işi baştan belirlemelisiniz. Bazen benim dikişlerimde de hatalar olur ve başka bir yol çizerim kendime kısa kesmişsem kısa yaparım eteği uzun kesmişsem çan :) Ne bileyim biraz da pratik fikirler lazım yani. Karmaşık olduğunu düşünürseniz devleşir gözünüzde. Sadece birazcık yardım lazımdır belki. Sorun ben anlatmaya çalışayım :)

16 Ekim 2012 Salı

Mevsimlik Beyaz Bir Kazak ...

Merhaba arkadaşlar. Dün akşam dikiş odamdaki kumaşları şöyle bir katlayayım derken dikiş listesinde sıraya koyduğum bu kumaşımı gördüm ve birazcık da vaktim vardı yatmadan önce hemencecik bir kazak dikivereyim dedim :) İşte karşınızda kazağim ve farklı kombinleri... :)
Kazağın dikilişi çok basit. Herhangi bir kazak bluz ne varsa koyup etrafından geniş geniş kesin kollarını istediğiniz uzunlukta yapın ve dikin.
Aşağıda da ortadan katlanmış hali var. Sadece kol atlından hafif bir kavis veriyorsunuz ve bunu istediğiniz genişlikte yapmanız mümkün. Ben bu fotoğraftaki kesimi çok geniş geniş kesmiştim. Dikince biraz fazla bol geldi gözüme ve biraz daha içten diktim. Deneyerek de ideal genişliği bulabilirsiniz ki zaten bu kazaklar dökümlü durunca güzel oluyorlar herhalde.

Aşağıda gördüğünüz gibi kumaş dediğim aslında makine örgüsü merserize bir kumaş. Çok güzel ve ağır bir kumaş onun için çok güzel döküm hissi verdi bence. Kenarlarını kestiğimde örgü olduğu için akma gözünün kaçma olasılığı olduğundan her kenarına sürfile çektim ve öyle yapınca kendinden hafif dalgalar oldu onu da çok sevdim :) Yine kazağımı önü kısa arkası uzun olarak tercih ettim ki kotların etekklerin içine sokabileyim önden :) Aşağıda değişik kombinler denedim umarım beğenirsiniz...






Bu arada bu kombindeki eteğimi geçen yıl Emre'nin (canım kocamın) pantolonundan ben yapmıştım. 10marifette bir çok kişinin yaptığını görünce bende kenarda duran zayıflayınca giyerim diye sakladığı ama bir ütopya olan bu fikir nedeniyle atıl duran kotları değerlendireyim dediiiiim ve eteğimi yaptım :) Özellikle bu yaz tatilde hep onu giydim çünkü her yer efil efil eserken kot etek ne uçuşuyor ne de kırışıyor harika birşey onun için :) Tavsiye ederim :)



Evet bunlar da fotoğrafladığım kombinlerim yeter bu kadar fotoğraf bunaltmayayım dedim herkesi ve daha çekmedim zaten çekimi düzenlenmesi falan beni de bunaltıyor fazla olduğunda idare edeceksiniz artık :)