29 Eylül 2012 Cumartesi

Ağaç Teması Vermediğim Kolyelerim :)

Merhaba arkadaşlar. Bu hafta perşembe günü annanemlere gitmiştik ve ben yanımda tel ve boncuklarımı alıp gittim çünkü muhabbet arasında kolye kolayca yapılıyor :) Neyse bu defa ağaç teması vermek gelmedi içimden ne yapsam ne yapsam derken eğip büktüm ve bunları çıktı :) Şimdi sizinle üç tane kolye paylaşacağım ve umarım beğenirsiniz :)




28 Eylül 2012 Cuma

Anne -Kız Elbisemiz...

Merhaba Arkadaşlar. Merhaba dikiş severler diyerek bu yazıma başlamak istiyorum :) (Bunu hep söylemek istemiştim çok görmeyiniz :) ) Bir önceki post'umda da belirttiğim gibi bugün cuma günü olması dolayısı ile Edirne'de kurulan cuma pazarına iştirak ettim ve yine bir sürü güzel kumaşı poşetlerime doldurup eve geldim. Bazı kumaşların ne olacağı daha onu gördüğümde şekillenir kafamda ve hemen yapmak isterim :) Bu kumaş da böyle bir kumaştı işte :) Eve saat 2 civarında geldim ve hemen kumaşlarımı fotoğrafladım etrafı toparladım yemek falan filan bir an önce kesip biçmeye başlamak istedim :) Kumaş çok büyük değildi ama ölçülerime bakınca kuzuma da bir elbise çıkarabileceğimi gördüm ve ilk anne kız elbisemizi yapmaya karar verdim :) Umarım beğenirsiniz :)

Kuzum aynı kumaştan ona da yaptığımı görünce nasıl mutlu oldu bilemezsiniz. Bu gece dışarı çıktı onu giymek istedi :) Yerim seni kuzuuuuuuuu :)








Bugün Hangi Kumaşlar Alındı :)

Merhaba arkadaşlar. Bugün çok harika kumaşlar buldum çooook :) Hatta bir kumaşla aldığım gibi elbise diktim kızımla kendime :) Çok sevdim hepsini ve ben bir kumaşı çok seversem keser biçer ve dikerim :)
Bugün nihayet kürk bulabildim :) Bununla hemen bir yelek yapmayı planlıyorum :)

Bu kumaşa bayıldım. Biraz likralı ve kalın bir kumaş olmakla birlikte o kadar havalı ki :) Keten ferahlığında ama kalın ve likralı bir kumaş ve onun adının ne olduğunu bile bilmiyorum ama desenine baksanıza. Hayran olmamak elde mi :) Aaaaa bu fotoğrafta bir gariplik gördünüz mü :) Evet aşağıda da gördüğünüz gibi Alex kumaşları yine kalite Kontrole geldi ve çok hoş oldu bu kumaşın üzerinde :)
Bu kumaşla elbise diktim bileeeeeeee :) Hemde kızıma ve kendime bu akşam umarım fotoğraflayıp paylaşacağım :) Dedimya o kadar sevdimkiiiii hemen kesip biçtim ve diktiiiiim :)


Bu da siyah beyaz penye kumaşım bundan ne yapacağıma dair tam bir fikir yok kafamda bakalım :)

Bu da bende bulunsun diye aldığım ekru güpür kumaşım.

Alex'in kalite Kontrolünü yaptığı bu dantelle de bir bluz yapmak istiyorum hemde uzun kollu :)

Aaaaa bu kumaşım da kendinden desenli azcık likralı bir kumaş. Bundan kırlent yapmak istiyorum birkaç tane koltuğuma :)

Bu kumaşla da kışlık bir etek yapcaaaaammm :)
Bugün biraz geç gitmiştim pazara bitmiştir kumaşlar hiç güzelleri kalmamıştır diye düşündüm ama şansıma bak yahu çok mutluyum bugün çooookkkk :)

26 Eylül 2012 Çarşamba

Şenay Nasıl Kalıp Çıkarırrrrrr :)

Evet arkadaşlaaar :) Yazının başlığından da anlayacağınız gibi nasıl kalıp çıkardığımı sizlerle paylaşmak istedim.. Bundan önce de nasıl kalıp çıkardığıma dair çok fazla soru gelmişti ama ben bir kalıpla çalışmam birazdan anlattığımda siz de göreceksiniz. Çoğunlukla bir kıyafetimi kumaşa koyar dikiş yerlerinden iğneler onu kalıp olarak kullanırım. Peki dikmek istediğim şeye benzer bir kıyafetim yoksa ne yaparım ona bakalım :)
Dün akşam Seda adında yeni bir blog takipçim benden yardım rica etmiş ve aklıma hem ona anlatırken hem de yardımcı olabilmek için herkesle paylaşabileceğim bir post hazırlamak geldi... Umarım açıklayıcı olur... Bu postu daha sonra ana sayfada sekme olarak da ekleyeceğim kısa yoldan oradan ulaşabileceksiniz arkadaşlar... Çok uzatmadan anlatmaya başlayayım isterseniz :)

Öncelikle basit birşey olsun çok da kafanızı karıştırmayayım diye Seda Hanımın dikmek istediği Çan kız çocuk elbisesinin kalıbını çıkartmayı anlatmak istedim. Aşağıdaki ilk resim benim kalıbı çizdiğim halim ama ben bunu A4 boyutunda bir dosya kağıdına çizdim siz de öncelikle bir kağıda çizip her türlü hesabı ve tasarımı yaptıktan sonra kalıp çıkarırsınız boşuna büyük parçalarla defalarca uğraşmamış olursunuz böylelikle.

Aşağıda ölçmeniz gereken uzunluk ve genişlikleri numaralayarak yazdım. Benim orada yazdığım ölçüler tamamen anlatabilmek adına salladığım değerlerdir Ece okulda olduğu için birebir ölçü alma şansım yoktu fakat bir an önce de anlatmak istiyorum.. Siz kendi doğru ölçülerinizle yaparsınız artık :)

Öncelikle kağıdın tam ortasına boydan bir çizgi çizin. Bu bizim burun-göbek hizamız olacak yanı orta noktamız :)

Daha sonra elbisenin omuzlarının başlayacağı yere öylesine bir çizgi ile belli ediniz. Bu bizim omuz başlama hizamız olacak.

1- Omuz-Diz uzunluğu
Omuz diz uzunluğunu veya elbiseyi bileğe kadar yapmak istiyorsanız omuz-bilek uzunluğunu ölçün. Ben dize kadar bir çan elbise için diz uzunluğunu ölçtüm ve işaretledim.

Daha sonra orayı da bitiş noktası olacağı için boydan bir çizgiyle belirledim.

2-Omuz Genişliği

Çocuğunuzun omuz genişliğini ölçeren üzerinde bir t-shirt olursa o t-shirtün dikiş yerleri arasındaki mesafeyi ölçmeniz sizin için daha sağlıklı olabilir. Fakat her aşamada oolduğu gibi bu aşamada da yapacağınız elbise modeline göre seçiyorsunuz uzunlukları, düşük omuz isteyebilir ya da askılı bir elbise tercih edebilirsiniz ona göre de bazı revizyonlar yapmanız gerekebilir.
Omuz genişliğini ölçüp ikiye bölecek ve sağ-sol eşit şekilde kağıtta işaretleyeceksiniz. Buna 2 numarasını verdim.

3-Omuz-Göğüs Yüksekliği
Çocuğunuzun omuz-Göğüs(koltukaltı ) hizasını ölçüp yüksekliğinizi orta çizgide işaretleyin. (3 numara)

4-Omuz-Bel Yüksekliği
İster omuz-bel ister göğüz-bel hizasını ölçüp gereken yeri işaretleyin.(4 numara)

5-Bel-Kalça Yüksekliği
Bel-kalça yüksekliğini ölçüp gereken yeri işaretleyin. (5 Numara)

6-Kalça-Diz Yğksekliği
Zaten Omuz-Diz hizasını ölçüp önceden çizgiyle belirlemiştik buna da 6 numara dedim.

7- Göğüs-Koltuk Altı Genişliği
Yükseklikler bittiğinde genişliklere devam ediyoruz ve öncelikle göğüs genişliğimizi koltuk altlarımıza kadar ölçüp ikiye bölüyor ve sağ ve sola eşit gelecek şekilde yerlerini işaretliyoruz. İsterseniz göğüs genişliğinizi komple tam daire ölçüp dörde de bölebilirsiniz. İkisi de aynı şey olacaktır.

8-Bel Genişliği
Daha sonra belimizi tam daire ölçüp önce ikiye bölüyor ön arka eşit uzunluğunu buluyoruz daha sonra da sağ-ve sol kısma eşit gelecek şekilde kiye bölüp işaretliyoruz.

9-Kalça Genişliği
Kalçamızı da aynı şekilde ölçüp işaretliyoruz. Kalça genişliği derken genellikle basen genişliğini alırım ben en geniş bölge orası oluyor bende :) Siz en geniş neresiyse orasını alınız ki sonradan dar gelmesin.

Tüm bu ölçüleri yerlerine işaretledikten sonra gerisi size kalmış. Omuzları geniş mi dar mı istersiniz yoksa arkadan fermuarlı bir elbise mi istersiniz. Ben bu elbisede yakayı görüyorsunuz göğüs hizasına gelmeden bitirdim siz düz de yapabilirsiniz istediğiniz şekilde de. 2-3 arasına koltuk altı olacağı için kavisli bir çizgi ile birleştirdim. Farklı renklerle göstermeye çalıştım ve 3 farklı elbise modeli var kağıtta. Mavi olan(ortadaki) gibi keserseniz kalçadan sonra başlayan kloşu olur, turuncu olanı seçip koltuk altından genişleyerek keserseniz çan bir elbiseniz olacak, yeşil olanı seçip düz keserseniz de düz bir elbiseniz olacaktır.

Astar kısmına gelince isterseniz kumaşınızın ip akma özelliği çok yoksa kollaarı ve elbisenin altını içe kıvırıp dikebilir astar yapmadan da hallederim diyebilirsiniz ya da astarı da yine kumaşınız gibi aynı şekilde kesip önce astar ve kumaşı koltuk altı ve boyun kısmından birleştirip ters çevirirseniz katlamalardan da rahatsız olmazsınız :)
Elbisenin arkasından fermuar veya düğme dikecekseniz arkayı tek parça değil de iki parça yapmanız gerekecektir. Bu kalıbı ikiye bölecek ve öyle kullanacaksınız. Fakat unutmamanız gereken şey orta kısımda dikiş paylarını vermektir. Yoksa elbiseniz arkadan sıkacak patlayacaktır :)
Bu tamamen benim uydurduğum birşey olduğu için hatalarım olabilir ve zaten çok hızlı hazırlamaya çalıştım çünkü daha yapacak bir sürü işim var :) Bir pantolon dikişi esnasında Seda Hanımın yardım ihtiyacını görünce herkese ayrı ayrı anlatıp asllında işimi uzatıyorum zamanım değerli onun için bir defada düzgün birşey neden hazırlamayayım :) dedim ve bunları çizdim yazdım ekledim falan yoruldum ama çok huzurluyum şu anda :) Daha ne yazabilirim şu anda aklıma birşey gelmiyor ama siz sordukça anlatır ve yazıya eklerim beynim durmuş vaziyetteyim :)
Güzelllllllll, Kolaaaaaaayyy, Eğlenceliiiiiiiiii, Profesyonel dikişler efendim hepinize :)

24 Eylül 2012 Pazartesi

İlk 100 takipçim :)


Merhabalar arkadaşlar :)
Dün itibari ile 100 takipçim olmuş çok mutlu oldum gerçekten :) Daha bloğumu açalı iki ay dolmadı ama benim 100 takipçim var ve 10,168 kere ziyaret edilmişim :) Bunların 1000 tanesi kesin benimdir :) Kendimi çok sıkı takip ediyorum :) Haliyle bir bakayım kimler gelmiş gitmiş ,yorum yazan var mı derken girip çıkıyorum günde birkaç kere ve bu oranları da arttırıyorum elbette :)
İlk yorumum gelmiş, 10. yorum 100. yorum, derken 700 küsür yorumum olmuş :) Ve elbette bunların çoğu yine benim cevaplarım ve laklaklarımız :) Beni bloğumda yanlız bırakmayan tüm takipçilerime arkadaşlarıma herkese çok teşekkür ediyorum gerçekten :) Elimden geldiğince zamanım yettiğince ben de blogları ziyaret etmeye yapılan emeklere yorumlarımla destek vermeye çalışıyorum ama blog sahibi arkadaşlarımda bilirlerki herkese herşeye yetişmek imkansız :) Hepimizin işi, evi ve çocukları olduğunu düşünürsek buraya ayıracağımız zamaının da bir sınırı oluyor elbette :) Bir yandan gezip tozmak da lazım :) Onun için elimden geldiğince bana uğrayan blog arkadaşlarıma getirdikleri tabakları boş göndermemeye, yorumlarımla doldurup destek vermeye çalışıyorum :) Daha nice 100'lere ve nice post'lara diyorum hepinize... Teşekkürler :)

21 Eylül 2012 Cuma

Elbisenin Dantellisi :)

Merhaba arkadaşlaaaar :) Geçen hafta almış olduğum dantellerden biriyle hemencecik bir elbise diktim umarım beğenirsiniz :) Bu defa kollarını karpuz yapmak istedim. Aslında aklımda uzun kollu bir elbise vardı ama tüm kola yetecek kadar dantelim olmadığı için ne yapsaaam ne yapsaaaam dedim ve karpuz kol deneyeyim dedim bir defa da :) Cici oldu ama değil mi :) Zaten yakında iki kuzen nişanı olacak biri için kıyafet lazım olacaktı :) Bir nişanı aradan çıkarmış oldum ikinciye bakalım neler dikerim :)
Elbiseyi kemersiz, ince veya kalın kemerle fotoğrafladım. Hangisinin daha iyi durduğuyla ilgili görüşlerinizi rica edeceğim arkadaşlar :) Şimdiden teşekkürler herkese :)






18 Eylül 2012 Salı

Kumaşlar, kumaşlarrrr, kumaşlaaaarrrrr...

Merhaba arkadaşlar... Son iki haftadır cuma pazarına gidip bir sürü kumaş aldım ama pazarlarda ucuz kumaş alma olasılığı olmayan arkadaşların canı çekti üzüldüler diye daha yayınlamayayım diye düşündüm :) Fakat sevgili Filiz ve Gonca merak etmişler ben de paylaşayım dedim :) Bazı kumaşlarla ne yapacağımı biliyorum ama bazılarını sırf çok beğendiğim için kumaş kolleksiyonuma katmak adına aldım :) Nasıl olsa bir gün kesilip biçilecekler acelesi yok :)
Bu kumaşı metresi 4 liraya aldım ve iki metre alıp elbise yapmak istedim. Şimdilik bir kenara koydum ve önümüzdeki yazın modasına göre bir elbise dikeceğim orası kesin :)
Bu kumaşın dışında aşağıdaki tüm kumaşlar parça kumaş olup parçalarını 2-3 liraya aldım :)

Pembe ve mavi kumaşlarımla ne yapacağımı bilemiyorum ama renklerini çok beğendim bende her renk düz kumaş mevcut bu renklerde eksik kalmasın istedim :) En sağdaki beyaz kumaş merserize bir kumaş, onunla yakında birşeyler yapmayı planlıyorum ama şimdilik söylemeyeyim :)

Kırmızı kumaş kalın bir kumaş ve bir ceket yapılmak üzere kesildi bile. Bakalım ne zaman dikerim bir tembellik var üzerimde bu aralar :) Siyah olan da şifon bir kumaş onunla da anneme bir bluz yapmayı planlıyorum...

Bu kumaş kalın kendinden desenli likralı bir kumaş, jarse değil :) Üzerindeki desen burada güzel çıkmamış olsa da ben çok beğenerek aldım bu parçayı ve bununla da kalem etek yapmak istiyorum. Ceket de olabilir fakat çok fazla büyük bir parça değil büyük olasılıkla etek olacak yakında :)

Bu danteli görür görmez hayran kaldım, aralarda böyle uzun sarkıtlı olanlarına bayılıyorum ve yazlık bluz yapabilirim diye hemen aldım. Fakat şu fotoğrafları çekerken bununla mini bir elbise yapmaya karar verdim bile :) İlk işlerimden biri olacak orası kesin :)

Bu kumşalar da bu hafta aldıklarımdan birkaçı :) Soldaki siyah olan penye bir kumaş ne olacağını ben de o da bilmiyor , bekleyeceğiz hep birlikte :) Ortadaki likralı bir kumaş ve kendinden desenli gördüğünüz gibi, onunla yine mini bir elbise yapabilirim fikriyle aldım ama her an herşey olabilir :) Sağdaki ise kalın bir şifon kumaş ve çok severek aldım. Anneme uzun kollu bir bluz olacak orası kesin :)


Bu tülün işlemeleri büyüledi beni. Ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok ama o kadar güzel ki işlemeleri, bakalım ne yapılacak :)

Son olarak da bu dantelim hem rengiyle hem de neon oluşuyla senenin trendiydi ama bu yazı kaçırdı bakalım kışın aklıma eserde renkli giyinmeye kalkarsam dikerim birşeyler ama şimdilik önümüzdeki yazı bekleyecek gibi görünüyor :)