5 Kasım 2012 Pazartesi

Dantel ve Sarı Birleşirse...

Merhaba arkadaşlaaaaaarrrr... Sizinle uzun zaman önce paylaştığım Bugün Hangi Kumaşlar Alındı yazımdaki sarı dantelimden yapmayı planladığım gömleğimi nihayet yaptım cuma günü :) Ama hafta sonu işlerim vardı ve paylaşamadım şimdi bakın bakalım beğenecek misiniz :)
Gömleğimin en çok bu halini seviyorum üstelik iş hayatında da çook kullanışlı oluyor :)


Bluzumda yine Ceket Kalıbım yazımdaki kalıpları kullandım... Bu kalıbı bir defa çıkarınca her şeye uyarlayabiliyorsunuz. Farkındaysanız son zamanlarda ceket ve gömlek ağırlıklı çalışmam bu nedenledir :) Bir defa üzerime uygun kalıbı çıkardım ve birkaç ufak değişiklikle desen desen üst kıyafetlerim oldu :)
Bu gömlekte önce yakayı tamamladım ve bu uzantıları daha sonra omuzlardan ekledim. Çünkü istediğim şey fiyonk da yapabileceğim istediğimde sarkık bırakabileceğim çok amaçlı bir uzantıydı. Onun için gömleği bitirdikten sonra bu uzantıları diktim ve omuzdan sabitledim.

İpleri arkaya saldığımda böyle bir görüntü oluşuyor :)

İstersem önden bağlayabiliyorum istediğim yükseklikte :)
Bu arada bu fotoğrafta da gördüğünüz gibi kolları bol kesim yapıp bilekten sarı lastik iple büzgü verdim. Aynı şekilde gömleğin altına da büzgü yaptım lastikle, ister bu şekilde işter içe kıvırara daha kısa bir formda kullanılabiliyor..

Gömleğimin arkadan duruşu :)

Bu da ister iki ipi ister tek ipi salarım arkaya öne havasında bir poz işte :) Amaç her türlü kullanılabileceğini daha ayrıntılı anlatabilmek :D

Kolları aynı kalıbı kullanarak yaptığımı söylemiştim fakat burda tek fark kolları daralan bir açıyla değil aşağıya doğru düz kesmekte. Böyle yaptığınızda kollardaki dökümü yapabiliyorsunuz.. Dantel kumaşla uğraştığım için ben büzgülü yapmayı tercih ettim çünkü kumaş hakikaten narin ve düğmeyle falan uğraşmak istemedim :)

Bunlar da kalıpta olmayan ekstra yaka için kestiğin kısımlar. Yakayı bunlarla kapadım. Umarım beğenirsiniz arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hepinize :)

47 yorum:

  1. çok şık olmuş ve çok yakışmış ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. aman da aman çok yakışmış :) emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. :) Amanda aman kimler gelmiş hoş gelmiş :) Çok sağol canım benim...

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok şık olmuş güle güle giy kollardaki döküm çok zarif fularımsı bağcıklarada bayıldım çok afilli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Xmadame çok teşekkür ederim canım sarı sarı insanın içini açıyor dimi :)

      Sil
  5. Sarı giysileri çok severim,hem yakışmış,hem güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış geldi dayandı kapımıza kapıyı çalıyor ama daha açmadım ben o kapıyı hala sarılar pembeler falan dikiyorum :) Güneş gibi parlıyor sarı da onun için güzel görünüyor herhalde :) Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  6. Çok güzel olmuş sizede çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nuray Hanım :) Hoş geldiniz bloğuma...

      Sil
  7. ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık şenaycım sarıda çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yasemincim :) Buğday tenli olunca (azcık esmere çalıyorum yani :) ) Açık tonlar iyi parlyor herhalde üzerimde :)

      Sil
  8. Ellerine sağlık çokkk hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) suhuba beğenmene sevindim :)

      Sil
  9. Bu arada ne yapacağını bilemediğin şu çizgili penye kumaş varya ben ondan etek dikmiştim. Herkes çok beğeniyor. Tavsiye ederim. Bloğumda resmi var. By

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gittim gördüm ve karar verdim etek olmasına :) Teşekkür ederim suhuba sıraya aldım bakalım benimki nasıl olacak :)

      Sil
  10. ağlamak istiyorum!! bu ne güzellik ,bu ne hoşluk ,en sevdiğim renk ve en sevdiğim kumaş ve en sevdiğim çevre mühendisi bir araya gelince, tadından yenmez bir şaheser çıkmış yahuuuu :) bayıldımmmmm :) çok yakışmış sarı sana ayrıca :)sağlıkla giy şenayyyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim ben de ağlıycam ama bu ne güzel sözler inan sözlerinin altında ezilcem bir gün Filizcim :) Çok tatlısın çok naziksin hakikaten. Evet gömleğim güzel sen bu kumaşı çok beğenmiş ve bununla ne yapacağımı merak etmiştin yorumunu da çok iyi hatırlıyorum :) Beğendiysen ne mutlu bana :)

      Sil
  11. Tam da yapmak isteyipte, acemiliğimden dolayı cesaret edemediğim bir model.Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Güneşcim :) Acemilik sadece yakada oluyor inan diğer yerler çok basit zaten kolları ve altını lastik geçince birtek yakayla uğraşmış oluyoruz o da dantel olduğu için daha rahat oldu esneme özelliği kumaşlara göre daha iyi nede olsa :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. ayyyyyyyy bayıldımmmmm sahaneee ....sahaneee... sahaneeeee.... ve sana muthıs yakışmış canım ya gule gule gıyy...sarı sarı olalı boyle guzel görunmemişti gozume:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana hep derler senin rengin sarı diye hatta burcumun renklerinden biri de sarı ama ben nedense öyle sarı düşkünü olamadım ama arada böyle farklı giyince benimde hoşuma gitmiyr değil :) Sağol Serpilcim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
    2. kesınlıkle katılıyorum sarı senın rengın olabılır cunku acayıp yakışmış...ama gecen gunku kırmızı da yakışmıştı..pembe de...bence hepsı senın rengın masallahh ne gıysen yakışıyo kuzucum yaa...

      Sil
    3. :) Renkler benim için yaratılmış sankim :D

      Sil
  13. ben de dantelde sarıyı çook sevenlerdenim. bir hırka dikmiştim.mayıs 2011 arşivimde olabilir..seninki de çook güzel olmş güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım baktım ama arşivinizin yoğunluğunda kayboldum bulamadım gerçekten :) Beğenmene sevindim Burcu :)

      Sil
  14. yine güzel yine harika bunu da güle güle giymen dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım :) Artık söyleyecek birşey bulamıyorsun değil mi :)

      Sil
    2. :D evet bulamıyorum gerçekten.bi ara yeni kelimeler için Türk Dil Kurumuna müracat mı etsem ne :)

      Sil
    3. Türk Dil kurumu bu işe çözüm olmaz sanırım Büşracım kendi hallerine bırakalım yormayalım onları sen yine başa dön tekrar etmeye başla cümleleri döngü olsun hep yeni şeye gerek yok zaten. Ben biliyorum beğendiğğğini nede olsa :)

      Sil
  15. Şenaycım döktürmüşsün yine valla senin insan üstü bir varlık olduğunu düşünmeye başladım artık, ellerine sağlık harika olmuş iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım insan olmayı hakkıyla başarabileyim yeter bana :) Şimdi de birşeyler dikiyorum ama bu aralar işten de istifa ettiğim için önceye göre çok vaktim var ben alışık değilim böyle boşluklara onun için kendimi dikişe verdim yoksa nerde insan üstü birşey olmak bende :D Teşekkürler canım :)

      Sil
  16. so pretty and feminine!!;))
    xoxo


    p.s. let us know if you would like to follow each other
    xoxo


    http://style-squared.blogspot.ca/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your lovely comment on my blog :) Amd I wait again and everytime :) I visited your blog,too and I love everything. I will come everytime :)

      Sil
  17. şenaycım yine harikasın, hem çok güzel olmuş hem de çok yakışmış sana. maşaALLAH diyeyim arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Münürecim :) Sarının kendisi güel ondandır güzel durması dantelya :)

      Sil
  18. ŞEnay bakıyom sende yabancı blog arkadaşları bulmuşsun be yaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O beni bulmuş ben de iadeyi ziyaret ettim Filizcim :)

      Sil
  19. çok güzel olmuş, yakışmış da. iyi günlerde giymen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  20. thank you darling, following you back now!!:))
    xoxo

    YanıtlaSil
  21. şenaycımm..bloguna tesadüfen rastladım..çok güzel şeyler var..süpersin,çok beğendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Salihacım :) Gözlerim yaşardı inanki çok mutlu ettin beni :)

      Sil
  22. Ayip ama size yaaa:(( Insan hem bu kadar guzel hem bu kadar marifetli olmamali bence:)) Ben kiskanc bir insanim ve cooookkkkkk kiskanarak baktim butun fotolariniza. Saka bir yana hakikaten harikasiniz.Sari bir insana bu kadarmi yakisir ki modele edecek hic lafim yok zaten. Tutuldum, resmen kal geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde Hanım valla utandım bu saatte bu kadar illtifatı hiç beklemiyordum gerçekten :) Güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim beni onure ettiniz hakikaten :) Teşekkürler...

      Sil